Ducesa rebelă este o carte foarte, foarte drăguță și a fost numai bună pentru starea mea de zilele trecute. Mi se făcuse dor de iubirile cu parfum de odinioară și se pare că am fost inspirată atunci când am ales-o. Sinceră să fiu, nu aveam mari așteptări de la carte, mai ales că autoarea Sara M. Pachia este o fată tinerică și frumușică. Asta nu înseamnă că fetele tinere nu pot scrie astfel de povești, să ne înțelegem. Dar cred că este nevoie de o persoană documentată, cu experiență de viață pentru a scrie o poveste care are acțiunea în epoca pe care eu o consider cea mai frumoasă.

Ducesa rebelă
Ducesa rebelă

Ducesa rebelă – personaje spumoase și replici pline de farmec

Ducesa rebelă este un roman historical romance și aș spune eu că este unul foarte reușit. Autoarea nu mi-a adus nicio informație nouă despre perioada respectivă, dar nu a făcut greșeli majore și s-a ținut aproape de obiceiurile epocii și a subliniat cu atenție jocurile de culise. Căsătoriile aranjate erau la ordinea zilei, regulile se aplicau mai mult femeilor, iubirile adevărate erau sufocate de normele impuse de cei din înalta societate. Din când în când, cineva rupea rândurile. Și persoanele acestea sunt cele care au adăugat sare și piper acelor timpuri. Ele sunt preferatele mele și mă bucur când le regăsesc în romane.

Personajele din romanul de față sunt efervescente. Și aici puteți adăuga câte calități doriți voi. Defectele nu le luăm în seamă, toate au fost eclipsate de jocul de-a șoarecele și pisica. Și pentru că știți că eu spun lucrurile pe șleau, în primele pagini deja simțeam că mi se stinge tot entuziasmul. Subiectul semăna cu cele din alte povești de genul acesta, dar nici nu avea cum să fie altfel. Așa cum am spus mai sus, distracțiile celor din înalta societate aveau cam aceleași trăsături.

O dragoste ca un foc de paie

Pagină după pagină, pe măsură ce am cunoscut personajele și am identificat circumstanțele în care s-au cunoscut, m-am lăsat cucerită de stilul autoarei și am trăit fiecare situație prin care acestea au trecut. Trebuie să vă spun, asta dacă nu ați citit deja cartea, să vă pregătiți sufletește. Deși are un număr redus de pagini, povestea nu vă va oferi prea multe momente de respiro. Autoarea își trece personajele prin situații tensionate (dueluri, confruntări, răpiri) și cititorul nu are de ales, este atras în vâltoarea evenimentelor.

Mă tot gândesc ce să vă spun despre carte pentru a nu strica farmecul poveștii. Vă spun doar câteva lucruri generale.

Malcolm Ferryway, duce de Tottenham, acceptă misiunea pe care tatăl său i-o lasă cu limbă de moarte. Trebuia să o caute pe fiica primei lui iubiri și să o ia de nevastă. Pentru că ducele bătrân pierduse oportunitatea de a îmbătrâni lângă femeia pe care o iubea, își dorește ca măcar o bucățică din ea să ajungă în familia lui. Asta chiar dacă părea să îi traseze o soartă similară fiului său. Cum să se căsătorească acesta dacă nu iubea?

Ducesa rebelă – dragoste cu forța?

Acultător și dornic să scape de promisiunea ce îi atârna de gât, Malcolm pleacă în căutarea lui Siebel, viitoarea lui ducesă. Ducele de Tottenham habar nu avea de ceea ce îl aștepta. Vă puteți închipui cât de mare i-a fost mirarea când a dat de o tânără carismatică, plină de personalitate și mai hotărâtă decât orice urmașă a Evei din anturajul lui. Siebel era orfană de mamă și devenise victima jocurilor de noroc ale tatălui său. Fusese nevoită să se descurce mereu singură și nu suporta să devină proprietatea unui bărbat necunoscut.

Vă imaginați ce nebunie urmează. Focuri de artificii, nu alta. „Cartoful fierbinte” este aruncat de la unul la altul și toată agitația asta nu face decât să țină cititorul lipit de poveste. Mai ales când acesta este martorul dezvăluirilor din ultimele pagini…

Mi-a plăcut foarte tare. Este amuzantă, vie, tangibilă. O felicit pe autoare pentru poveste și sper să ne mai încânte și altă dată cu romane la fel de frumoase. O recomand!

Ducesa rebelă a apărut la Editura Stylished Books și poate fi cumpărată de aici. 

Dacă ești un împătimit al cititului, alătură-te și tu grupului nostru de Facebook, Editura STYLISHED.

Toate promoțiile STYLISHED sunt postate exlusiv în acest grup:

– Concursuri;

– Pachete promoționale;

– Cupoane de reducere

2 COMENTARII

Lasă un răspuns