Would you rather (mai degrabă)… book tag sau ce face omul când vede un tag drăguț? Se apucă de scris. Chiar dacă mai are vreo două taguri restante. Ce să fac? Oana de la Crâmpeie de suflet m-a ispitit.

(Mai degrabă) ai citi numai autori bărbați sau numai autori femei?

Nu m-am gândit niciodată la acest criteriu. Nici nu am fost curioasă să văd câți autori bărbați sau autori femei am în biblioetcă. Am fost mereu surprinsă să văd mână forte la autori femei (Camilla Lackberg) și sensibilitate la autori bărbați (Marc Levy).

(Mai degrabă) cumperi de la Barnes&Noble sau de pe Amazon? 

De Barnes&Noble știu. Le admir colecțiile frumoase. De Amazon nu m-am apropiat. Rămân pe plaiuri mioritice. Libris, elefant, Cartepedia, Diverta, Libmag…prieteni de nădejde!

(Mai degrabă) toate cărțile să fie ecranizate drept filme sau seriale de televiziune?

Nu prea îmi pasă de ecranizări. Nu le urmăresc pentru că mereu stau cu teama că nu vor ajunge la nivelul cărților. Prefer filmele, asta pentru a „economisi” timp pentru citit.

(Mai degrabă) ai citi 5 pagini pe zi sau 5 cărți pe săptămână?

Nici după criteriul acesta nu mă pot „cataloga”. Se întâmplă să nu am timp și să am o foame nebună de carte. Și se întâmplă să am timp și să îl pierd aiurea. Citesc și cinci pagini pe zi (foarte, foarte rar), se întâmplă să citesc și cinci cărți pe săpătămână. Depinde de stare, de carte, de subiect, de mine.

(Mai degrabă) ai deveni autor sau critic profesionist?

Nici, nici. În tabăra autorilor nu este locul meu. Și nici nu cred că sunt pregătită pentru tot ce bine odată cu acest statut. Critic profesionist nici atât! Mi-e de ajuns rolul de ghimpe în coastă pe care îl am acum, darămite să scriu niște cronici usturătoare!

(Mai degrabă) ai citi doar primele 20 de cărți favorite din nou și din nou sau doar cărți noi?

Atât de multe cărți, atât de puțin timp. Mai degrabă aș merge pe mâna autorilor noi/cărților noi. Povești diferite, aventuri noi, personaje necunoscute. Am eu un raft de „recitit” dar cine știe dacă ajung la el. Poate la pensie.

(Mai degrabă) ai fi bibliotecar sau librar?

Bibliotecar. Cu siguranță! Să stau acolo și să văd cum revin cărțile, să împărtășesc opinii cu cititorii, să le așez pe raft, să simt parfumul cărților vechi și liniștea aia specială pe care numai în bibliotecă o poți găsi!

(Mai degrabă) ai citi doar genul favorit sau numai cărți din alte genuri?

Diversitate este prenumele meu. Nu pot citi același gen mereu. M-aș plictisi, aș simți că mă plafonez. Alternez genurile, așa mă întrețin cel mai bine.

(Mai degrabă) ai citi doar carte fizică sau doar e-book?

Deși citesc mai repede e-book (sau așa mi se pare mie), cartea fizică va câștiga mereu. Nu spun nu unei cărți în format electronic, mai ales că sunt și condiții speciale în care nu aș putea citit o carte tipărită, dar prefer să le văd aliniate pe raft și să le simt greutatea în rucsac atunci când plec la drum. Da, am mereu o carte în rucsac. Si nu contează dacă are 900 de pagini.

Chiar m-am relaxat cu acest tag și mi-aș dori să aflu și răspunsurile voastre!

 

14 COMENTARII

 1. Pentru mine nu contează dacă autorul este bărbat sau femeie. De multe ori, nici nu-mi dau seama. Mă aștept doar ca lucrarea respectivă să-mi placă.

  Nu cumpăr nici de la Barnes&Nobles (chiar dacă ador coperțile cărților din colecțiile lor), nici de pe Amazon. Mă rezum și eu la Libris, Elefant, Cartepedia, rareori la Cărturești sau Books Express.

  Dacă este o nuvelă sau un roman standalone, aș prefera un film. Dacă este o serie, aș vrea să văd serialul.

  Aș vrea să citesc 5 cărți pe săptămână, dar nu prea o fac. Din când în când, într-o săptămână se întâmplă să nu citesc deloc.

  Autoare, iau în vedere opțiunea ca într-o zi să public și eu o carte. Critic nu prea aș vrea să fiu, nu mă atrage.

  Doar cărți noi. Dacă m-aș limita doar la cărțile preferate toată viața, m-aș plictisi. Sunt atât de multe cărți și tot apar și vreau să le descopăr, să le încerc poveștile.

  Aleg și eu bibliotecar! Îmi place liniștea, mi se pare că a fi bibliotecar este mai relaxant.

  Și mie îmi place diversitatea. Nu aș vrea să mă limitez doar la un gen când sunt atâtea cărți frumoase din alte genuri.

  Citesc uneori cărți în format electronic, dar dacă ar trebui să aleg ca toată viața să citesc cărți doar într-o anumită formă, aș alege să le citesc în modul clasic. Să le admir coperțile frumoase, să le ating paginile, greutatea nici nu o mai simt atunci când citesc și îmi plac.

 2. Mai degrabă:
  (Mai degrabă) ai citi numai autori bărbați sau numai autori femei?
  Doar luna aceasta mi-am propus să citesc autori femei, în rest citesc cum se nimerește.
  (Mai degrabă) cumperi de la Barnes&Noble sau de pe Amazon?
  Nu am cumpărat de pe niciunul.
  (Mai degrabă) toate cărțile să fie ecranizate drept filme sau seriale de televiziune?
  Rar mă uit la filme sau seriale, deci mai degrabă niciuna.
  (Mai degrabă) ai citi 5 pagini pe zi sau 5 cărți pe săptămână?
  Depinde, sunt zile și zile, dar cand se întâmplă să citesc 5 pagini sau mai puțin (foarte rar) mă simt aiurea, ca și cum as fi uitat să beau apă.
  (Mai degrabă) ai deveni autor sau critic profesionist?
  Mai degrabă niciuna, abia scriu câte o mică părere.
  (Mai degrabă) ai citi doar primele 20 de cărți favorite din nou și din nou sau doar cărți noi?
  Mai degrabă aș citi doar cărți noi, pentru că sunt foarte multe și e păcat, cu toate că vreau să recitesc unele cărți care mi-au plăcut foarte mult, dar tentațiile sunt multe.
  (Mai degrabă) ai fi bibliotecar sau librar?
  Mai degrabă bibliotecar, dar cred că ar fi frumos și librar.
  (Mai degrabă) ai citi doar genul favorit sau numai cărți din alte genuri?
  Mai degrabă alternez și citesc (aproape) orice, altfel cred că m-as plictisi.
  (Mai degrabă) ai citi doar carte fizică sau doar e-book?
  Mai degrabă carte fizică, dar din lipsă mă adaptez, important e să pot citi.

  • 1. In general când aleg o carte nu mă uit sa vad daca autorul este femeie sau bărbat. Revin cu drag oricând la autori ai căror cărți mi-au plăcut, atât femei cât și bărbați în egală măsură.

   2. De la nici unul. Cumpăr de pe elefant.ro , libris.ro și alte librării online.

   3. Nu prea mă uit la filme/seriale în general, iar atunci când o fac nu urmăresc să fie sau nu bazata pe o carte. Daca se întâmplat să știu totuși că este bazat pe o carte, prefer sa citesc întâi cartea sau sa nu citesc cartea prea curând.

   4. Sunt perioade și perioade, nu îmi impun cat sa citesc. Totuși mi-ar placea sa dispun de suficient de mult timp încât să poată fi 5 cărți pe săptămână.

   5. Mai degrabă cititor. Când eram mică visam sa scriu cândva o carte. Încă mi-aș mai dori, dar nu cred că am toate ingredientele pentru asta.

   6. Prefer sa citesc cărți noi. Consider că recitind iar și iar o carte nu doar că nu mai trăiești la fel de intens povestea, dar și pierzi din timpul in care ai putea întâlni povești și personaje noi.

   7. Bibliotecar ar fi de vis.

   8. Nici macar nu mi-am definit un gen favorit. Îmi place să explorez cat mai mult și să apreciez o carte după povestea și stilul in care a fost scrisă.

   9. Carte fizica, categoric. In format electronic citesc de obicei la muncă când sunt foarte prinsa de o carte pe care o citesc acasă

 3. 1. Nu am citit niciodata o carte doar fiindca era scrisa de un barbat sau femeie. Consider ca poate iesi o capodopera din ambele surse.
  2. Nu am incercat niciodata Amazon si nici nu cred ca o voi face. Imi place sa comand de pe Elefant sau Libris cel mai mult.
  3. Filmul distruge cartea in cele mai multe cazuri, asta e parerea mea fiindca nu poti cuprinde o carte in 2 ore de ecranizare. Serialul la fel o poate distruge fiindca se vor adauga amanunte in plus doar pentru a atrage vizionari si asta m-ar deranja de asemenea. Asa ca prefer sa nu urmaresc ecranizari ale cartilor daca am de gand sa citesc acele carti.
  4. Pana acum nu mi-am propus sa citesc un anumit nr de pagini pe zi sau un nr de carti pe saptamana(doar pe luna in cazul in care particip la vreun maraton). Citesc atat cat imi cere sufeltul si in functie de timpul pe care il am la dispozitie.
  5. Nu am un mare talent pentru niciuna din cele doua directii dar daca ar fi sa aleg mi-ar placea sa fiu un autor.
  6. Foarte rar recitesc o carte, sunt mult prea multe carti care ma asteapta si nu vreau sa le dezamagesc.
  7. Bibliotecar, e o atmosfera mai intima intre tine si carti in acel loc.
  8. M-as plictisi daca as citi acelasi gen literar mereu, imi place sa experimentez.
  9. Imi place sa citesc doar carti fizice.

Lasă un răspuns