Vara iubirii noastre, roman apărut la Bookzone, are o poveste caldă, potrivită pentru concediu, pentru cei care caută alinare sau un loc unde să își scalde nostalgiile și melancolia.

„Povestea lui Sam și Percy este convingătoare și nuanțată, astfel că ea se scurge chiar mai repede ca lunile de vară.” –USA Today

Știți deja că îmi aleg lecturile în funcție de starea mea. Uneori, mă las ghidată efectiv de instinct și pot să spun că am ales destul de bine când am făcut asta. Vara iubirii noastre a fost cu mine și la munte, și la mare. Îmi făceam bajagul pentru weekendul petrecut la finii noștri și am realizat că nu adăugasem cărți în bagaj. Știam că nu aveam să citesc prea mult. Ne-am dus acolo pentru a boteza, a cununa și a petrece. Dar nu se poate fără o carte pe noptieră. Nu am cum.

Evident, nu am terminat cartea acolo. Am reușit să citesc undeva la 70 de pagini, dar simțeam cumva că atmosfera cărții se continuă în viața mea. Aveam acolo prieteni, tineri care iubeau viața. Asta era și în jurul meu. Lipseau doar râul, barca și câțiva ani în minus la cei adunați în buletinele noastre.

Vara iubirii noastre
Vara iubirii noastre

Vara iubirii noastre – se uită prima dragoste?

Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată. Nu ai cum să uiți ochii în care te-ai pierdut prima oară, nici primul sărut (dacă ai avut norocul să i-l oferi tot lui/ei) și nici roiurile de fluturi care ți-au tranzitat tot organismul. Dar cum o fi să te sune marea dragoste? Minunat! Dar dacă te sună după mulți ani? Ani în care tu te-ai tot întors la ce ai făcut, ce v-a legat, ce v-a îndepărtat și ce ai distrus?

„Mi-aș fi dorit ca vara să fie nesfârșită, la fel, și această poveste.-” Marissa Stapley, autoarea bestsellerului Lucky

Vocea aia are puterea de a trezi toate amintirile prăfuite. E aceeași voce care îți naște în suflet bucurie, dar îți și aduce aminte că o privire spre trecut poate readuce la suprafață dureri nevindecate, răni lăsate permanent fără coajă și frânturi de dragoste.

Personal, nu mă mai regăsesc în poveștile adolescentine. Mi se par cam toate scrise după aceleași tipare. Le citesc (uneori) și le urmăresc cu atenție. Dar nu mă mai transpun în pielea lor, nu mă mai identific cu aceste povești și aceste probleme. De ce spun că le urmăresc cu atenție? Pentru că vreau să fiu ancorată în prezentul acesta, pentru că vreau să știu ce mă așteaptă în calitate de mamă.

Poveste fără viitor

Din fericire, Carley Fortune comemorează povestea de iubire dintre Percy și Sam. Se întâlniseră în adolescență și trăiseră amândoi șase veri minunate. Relația lor se dezvoltase treptat, pasiunile comune înfloriseră și mai mult legătura dintre ei și abia așteptau zilele lungi de vară: eliberatoare, calde și leneșe.

„Vara iubirii noastre este romanul de vacanță prin excelență, plin de dor și de iubiri pierdute.” – BuzzFeed

Aici, pe malul lacului, învață cei doi despre prietenie, iubire și durere. Deși legătura lor părea durabilă și stabilă, amândoi află prea curând cât de mult poate răni o simplă greșeală. Și drumurile lor par să se despartă pentru totdeauna…

Vara iubirii noastre – e loc de amintiri?

Doisprezece ani mai târziu, Percy și Sam se reîntâlnesc, doi adulți măcinați de moșteniri de familie, de remușcări și de regrete. Le oferă viața o nouă șansă la dragoste sau ocazia de a lămuri lucrurile odată pentru totdeauna?

„— Am petrecut doisprezece ani gândindu-mă la ce o să spun, dacă te voi mai vedea vreodată. Fac o grimasă, surprinsă de propria sinceritate. Tac, numărând patru respirații. Mi-a fost foarte dor de tine. Vocea îmi tremură, dar nu mă opresc. Vreau să îndrept lucrurile. Să repar totul. Dar nu știu ce să spun în clipa asta ca să reușesc. Te rog doar să-mi mai acorzi un pic de timp.”

Alternând planurile temporale, Carley Fortune s-a asigurat că menține nivelul de curiozitate al cititorilor săi. Aruncați înapoi în timp, pe malul lacului, în preajma adolescenților, uiți de toate problemele și trăiești alături de ei. Desigur, te întrebi ce s-a putut întâmpla cu ei, ce i-a putut despărți pe Percy și Sam.

Aduși înapoi, pe meleagurile maturității și al regretelor, trăim alături de Percy și Sam fiorul iubirii lor, dar și teama că timpul și-a spus cuvântul și a bătătorit drumurile spre inimile lor. Evident, și eu cred în finaluri roze (uneori și pudrate cu sclipici). Dar nu vă mai spun nimic. Asta a fost. Mi-ar plăcea să vă spun că mă duc la râu, asemeni lui Percy și Sam adolescenți, dar adevărul este că am muuuultă treabă astăzi.

Vara iubirii noastre – o carte de luat în vacanță

Vara iubirii noastre este clar o carte de luat în vacanță. E plină de căldură, de stare de bine, de dor și de dragoste. Amândoi – atât Percy, cât și Sam – mi-au plăcut foarte mult și mă bucur că autoarea le-a țesut o serie de conjuncturi favorabile. Le-am mulțumit pentru că mi-au adus o poveste ușor de urmărit. Nu știu cât îmi va rămâne în suflet și în minte, dar știu că starea de bine pe care mi-a transmis-o m-a cucerit și mă va însoți mult timp de acum!

Poate o adăugați și voi în bagaje, mai ales că în acest weekend sunt multe reduceri pe Bookzone.

Vara iubirii noastre a apărut la Bookzone și poate fi cumpărată de aici.

Vara iubirii noastre

Număr pagini360

Editura: Bookzone

Autor: Carley Fortune

Anul publicării: 2022

Traducere: Valentina Georgescu

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns