Vânătoarea de vrăjitoare este primul volum al seriei Jessica Niemi și este titlul pe care l-am ocolit muuuuultă vreme. Deși i-am citit descrierea și am căutat și informații despre carte, am tot trăit cu senzația că voi citi un roman cu accente fantasy. Așa cum v-am pus și altă dată, pentru romanele fantasy am nevoie de un anumit moment, de o anumită stare. Sunt aproape întotdeauna ultimele pe lista alegerilor mele literare.

Vânătoarea de vrăjitoare, volumul scris de autorul Max Seeck, are o poveste plină de pericole, morți violente, detalii întunecate și supoziții macabre. Desigur, autorul s-a descurcat de minune să împletească într-o „funie” complexă detaliile cazurilor cu cele ale vieții personale ale polițiștilor, dar și cu pistele cazurilor și ocultismul. Înainte să vă spun mai multe despre carte, aș vrea să vă atenționez: cartea asta se citește pe stomacul gol. Violența și detaliile cazurilor pot stârni revoltă în trăirile voastre și în stomac. Sunt sigură și că emoțiile se vor ciocni alarmant de zgomotos și de tare, credeți-mă pe cuvânt!

Vânătoarea de vrăjitoare
Vânătoarea de vrăjitoare

Vânătoarea de vrăjitoare – joacă pe terenul morții

Vânătoarea de vrăjitoare a fost un carusel extrem de atrăgător și mai amețitor decât aș fi vrut eu. Prima parte a cărții a fost elementul wow. Dezvăluiri, morți, personaje promițătoare, o poveste dintr-un punct pe care nu l-am mai explorat de ceva vreme. Undeva, pe parcurs, funia aceea de care vă spuneam mai sus a început să piardă fire din ea. Țesătura s-a umplut de „scame”, de lucruri pe care nu știam unde să le încadrez sau cum vor continua să afecteze direcția evenimentelor.

Partea a doua a cărții a mers mai greu decât mi-aș fi dorit eu și finalul mi-a lăsat un ușor gust amar. Jessica Niemi este un personaj extrem de ofertant, cu un potențial uriaș de a deveni unul dintre personajele mele preferate. Deocamdată, probabil prinsă în plasa răului și încă afectată de violența dintre pagini, atenția mea nu a fost axată în totalitate pe personaje. Nu mi-am dat voie să mă atașez de niciunul, am preferat să rămân în conul meu de umbră, sceptică și atentă la fiecare mișcare făcută de ele. Oricum, la cât de mult iubește Max Seeck să „omoare” personajele, prefer să nu mă atașez nici în viitor de cineva. Prefer să mă protejez de păreri de rău. 🙂

Morți suspecte și cărți violente

Jessica Niemi nu și-a dezvăluit încă toate secretele. Sunt sigură că trecutul ei este plin de detalii menținute ascunse, de trădări și suferințe.  Doar câteva au fost exploatate acum și numai pentru că acestea puteau aduce puțină lumină în cazurile prezentate. Am văzut câteva păreri ale unor cititori, păreri care spuneau că Jessica le-a adus aminte de Helen Grace. Eu prefer să nu asemăn personajele. Cele noi ar avea de suferit. Helen este Helen și farmecul ei este greu de egalat.

Jessica pare că vrea să lase ușa deschisă spre ea, dar nu este complet sinceră. Nici cu noi, nici cu cei din jurul său. Bănuiesc că se ascunde de ceva. Poate ceva din trecut, poate de judecata celor din jur, poate de părerile celor dragi. Mai am nevoie de elemente din spațiul Jessicăi Niemi pentru a fi complet lămurită.

„Un thriller consistent, intens, plin de suspans. Romanul lui Max Seeck este sumbru și cu o intrigă sinuoasă – momentele de revelație sunt de fiecare dată vii ca niște scene de film și cu impact uriaș. Seeck deține o abilitate stranie de a produce dezvăluiri menite să accelereze pulsul cititorului pe măsură ce face conexiunile, în același timp cu detectivul din carte. Măiestria lui în privința ritmului, plănuirea atentă a intrigii și preferința pentru capitolele scurte, rapide – toate acestea se combină pentru a crea un thriller alert, puternic.“ Booklist

Jessica Niemi – secrete și adevăruri dureroase

Jessica Niemi se trezește prinsă într-o anchetă înfiorătoare. Cineva anunță forțele de ordine că, într-o casă dintr-o zonă cunoscută pentru potențialul economic al proprietarilor, cineva urmează să se sinucidă. Ajunsă la locul faptei, Jessica are parte de un șir de surprize neplăcute: avusese loc o crimă înfiorătoare, criminalul fusese acolo și ea îl crezuse parte din echipa de investigatori, un alt cadavru „aștepta” sub apa înghețată să fie descoperit.

Femeia găsită moartă în casă era soția unui scriitor cunoscut. Roger Koponen înregistrase succes după succes cu seria scrisă de el și Vânătoarea de vrăjitoare îi adusese acestuia celebritatea și viața comodă, dar și o soție frumoasă și tânără. După ce primește primele detalii despre moartea soției sale de la polițiști, Roger le face acestora o dezvăluire șocantă: criminalul se inspira chiar din cărțile lui și punea în scenă crimele oribile din ele. Era acest aspect un atu în anchetă sau devenea piatră de moară atârnată de gâtul polițiștilor?

Pentru că Roger Koponen descrisese multă suferință și multă moarte în volumele sale, nici cazul acesta nu se lasă mai prejos. Lucrurile se complică, apar tot mai multe cadavre și elemente care tulbură liniștea și buna judecată a polițiștilor. Ancheta devine tot mai grea și mai complexă, pistele îi conduc pe polițiști pe drumuri înfundate, greoaie, pline de sadism, ocultism și teroare.

În scenă apar și flashback-urile din viața Jessicăi Niemi și am simțit atunci, mai mult ca niciodată, nevoia de a ajunge la final și de a descoperi cum va reuși Max Seeck să aducă sub aceeași cupolă toate aceste fire. Simțeam că mă avânt tot mai jos, tot mai departe de lumină și de bine, pe un teren de joacă guvernat de moarte și răzbunare.

Vânătoarea de vrăjitoare – jocul de lumini din mințile bolnave

Vânătoarea de vrăjitoare este un thriller antrenant, plin de planuri întortocheate și de detalii cutremurătoare. Mi-ar fi plăcut să fie mult mai aerisită a doua parte, mult mai precisă și mai fluidă. Cu toate astea, mă bucur că l-am citit, clar mai vreau o porție de Jessica Niemi și de cazuri complicate.

Vânătoarea de vrăjitoare are astăzi un preț de neratat! Îl găsiți aici.

Data Apariției : 20 nov. 2020

Autor(I) : Max Seeck

Numar Pagini : 464

Tip Coperta : Broșată

Colectie : Buzz Books

Traducator(I) : Dana-Ligia Ilin

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns