Unde pădurea întâlnește stelele. Acolo aș vrea să fiu acum. În locul în care miracolele se întâmplă, oamenii zâmbesc și dragostea prinde contur. Cititorii întâlnesc reducerile pe Libris, dar oamenii? Unde își întâlnesc oamenii sufletul pereche? Unde găsesc oamenii prietenii care fac inima să bată mai repede? Unde găsesc oamenii puterea pentru a înfrunta piedicile puse de viață?

Un debut uimitor, despre un copil misterios care îi învață pe adulți să iubească. Să creadă. Să spere. Să lupte. Să nu se mai teamă de responsabilități. Cărțile sunt ca oamenii. Vin în viața noastră exact atunci când avem mai mare nevoie. Unele pentru a ne readuce aminte de cât de mult valorăm. Altele pentru a ne ridica de la nivelul la care ne coborâm singuri. Aveam nevoie de cartea asta, aveam nevoie de un loc în care să îmi las sufletul să se simtă liber. Aveam nevoie de o poveste care să îmi redea speranța. Da, după cartea asta, pot spune cu tărie că miracolele se întâmplă, trebuie doar să fim atenți la ele.

Unde pădurea întâlnește stelele
Unde pădurea întâlnește stelele

Unde pădurea întâlnește stelele – locul în care miracolele se întâmplă

Chiar am vrut să scriu o carte care să le dea cititorilor speranță în ce privește lupta cu cancerul, depresia, familiile disfuncționale sau traumele din copilărie. Am experimentat aceste lucruri eu însămi sau prin intermediul prietenilor și familiei” – Glendy Vanderah.

Oamenii au mereu nevoie de certitudini, de alte ființe de care să se lege și în care să creadă. Nevoia primordială a oamenilor de a aparține unui loc, de a le fi recunoscute meritele de cei din jurul lor. Dar dacă cel care ne-ar face să ne valorăm mai mult ar veni din altă galaxie? Un extraterestru. Da, un extraterestru care are nevoie de cinci miracole pentru a depăși o etapă în viața lui din alte sfere. Dar dacă miracolele lui te influențează pe tine? Dacă el ajunge să fie miracolul de care tu aveai nevoie?

Nu vă speriați, începutul are un iz fantasy, dar vă asigur că voi veți citi o poveste înduioșătoare despre acceptare, putere interioară șă dăruire. Genul ăla de poveste care atinge sufletul și te remontează.

Despre curajul de a iubi și a se lăsa iubit

Autoarea Glendy Vanderah izolează în câteva personaje bolile secolului nostru: cancerul, depresia și traumele psihice ale vieții în sânul unei familii dezorganizate. Pe toate ni le dezvăluie treptat, cu ajutorul personajelor sale carismatice.

Joanna Tale și-a pierdut mama, dar a învins în propria luptă cu cancerul. Pentru că și-a extirpat sânii, a îndurat tratamente lungi și obositoare, Joanna stă foarte prost când vine vorba de încrederea în sine. Se ascunde după sarcinile pentru proiectul ei de suflet, caută viața din cuiburile de presuri, fără a căuta viața din interiorul său. Joanna este un personaj puternic, dar care mi-a dat impresia că nu este conștientă de acest lucru. S-a ascuns foarte bine de ceilalți, s-a lăsat prinsă în hățișul lui „cine ar putea să mă vadă completă când eu știu că nu mai sunt” și a uitat să se bucure. Și cine o poate condamna? Eu aș fi fost și mai rău de atât.

 

Gabe – băiatul din vecini aka vânzătorul de ouă – este o prezență extrem de agreabilă. Mi-a plăcut de el de la primul rând și m-a impresionat povestea lui de viață. Cât de greu trebuie să îi fi fost să trăiască zi de zi cu acele nesiguranțe în suflet. Să nu mă spuneți lui Gabe, dar tare nesuferită este soră-sa! Așa femeie?! Cred că și eu intram în depresie la fiecare vizită de-ale ei, anunțată sau nu.

 

Pe Ursa, minunata mea Ursa, am lăsat-o la urmă. Mogâldeața asta nu are cum să nu vă intre la suflet. Deși pare că își ocupă liniștită locușorul ei, Ursa reușește să dea tuturor viața peste cap, în cel mai miraculos mod cu putință. Ursa este micuța noatră extraterestră, „prinsă” în corpul unei fetițe pământene. Ursa apăruse la căsuța pe care Joanna o închiriase pentru studiile sale. Nu știe să îi spună acesteia prea multe lucruri despre viața fetiței al cărei trup îl folosea. Dar știe să îi transmită că se teme de poliție și că misiunea ei va fi una scurtă aici. Avea nevoie de cinci miracole. Și va dispărea după aceea.

Unde pădurea întâlnește stelele – șansa la fericire

Care adult responsabil nu ar suna la poliție pentru a se interesa de situația fetiței? Dar care adult responsabil ar rămâne indiferent la vânătăile de pe trupul ei? Cine ar rezista în fața farmecului ei și cine nu ar vrea să o știe în siguranță? Par să se bată toate cap în cap? Așa a fost ș pentru Jo și Gabe, dar știau că nu pot lăsa ca viața Ursei să capete vreo întorsătură și mai urâtă. Micuța asta îi „obligase” să fie sinceri unul cu altul, să își deschidă sufletele și să dea glas celor mai ascunse taine. Efectul Ursa, eu așa l-am numit. Așa că, îi datorau tăcerea lor. În plus, se cam atașaseră de ea.

Ursa este liantul dintre liniștea de pe pământ și lumina din cer. Este prezența aia care face bine. Și nu toți copiii au super puterea asta?

Mi-a plăcut cartea, am adorat modul în care autoarea a ascuns mesaje tonice, optimiste în spatele unor întâmplări aparent banale. Personajele au făcut povestea și mai frumoasă. Au părut reale, au fost calde, iubitoare și prietenoase. Genul meu preferat de personaje.

Unde pădurea întâlnește stelele este o lectură plină de optimism și de lecții. Toată lumea poate învăța câte ceva de aici. Și vă garantez starea de bine după ultimul rând.

Unde pădurea întâlnește stelele a apărut la Editura Trei, eu am găsit-o pe Libris. O puteți cumpăra de aici. 

An aparitie: 2020

Autor: Glendy Vanderah

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Fiction Connection

Editie: Necartonata

Editura: TREI

Nr. pagini: 400

Titlu Original: Where the Forest Meets the Stars

Traducator: Ioana Nutulescu

Lasă un răspuns