Una dintre noi a murit. Te șochează titlul, nu-i așa? Te incită, te cheamă și te îndeamnă să pătrunzi într-o lume periculoasă. Vrei să știi, să descoperi povestea, motivul din spatele acesteia și jocul dintre lumină, umbră și minciună. Pentru că nu eram la prima întâlnire cu Jeneva Rose, v-am vorbit în trecut și despre La bine și la rău, am plecat la drum cu o tolbă plină de așteptări. Să nu mă judecați, autoarea m-a obișnuit așa. Știam că va face loc suspansului, va țese o poveste interesantă, suspicioasă și extrem de lipicioasă.

Una dintre noi a murit
Una dintre noi a murit

Știam că îsi va folosi personajele și le va obliga să treacă prin încercări, greutăți și alegeri riscante. Eram sigură că voi avea parte și de momente de respiro, mai ales că ni se promiteau și tratamente exclusiviste, marca Glow Beauty Bar. Să fim serioase! Tratamentele sunt binevenite oricând, dar știm ce bârfe suculente se ascund prin saloanele de înfrumusețare. Secretele nu sunt păstrate deloc, defectele sunt cunoscute până în cel mai fin detaliu, măștile cad și adevărurile ies la iveală.

Una dintre noi a murit. Secretele au fost descoperite

„Ea era genul care ierta tot și uita tot. În schimb, eu mereu am crezut că mai există și o a treia opțiune: iartă, uită sau răzbună-te cu orice preț.”

Le vezi de departe. Sunt răsfățate de soartă și de parteneri. Au viața perfectă, bani și timp pentru a se bucura de micile plăceri ale vieții. Stau mereu înconjurate doar de cele de teapa lor: cele care își permit să cheltuiască averi pe ținute extravagante, poșete și accesorii de designer. Fețele le sunt luminoase, buclele le stau perfect și niciun fir de păr nu-și anunță prezența. Traiul lor pare la fel de neted precum o oglindă, serile pe care le petrec împreună sunt scăldate în băuturi fine și platouri cu mâncăruri delicioase.

Dincolo de poleiala cu care și-au acoperit viața, adevărul este altul. Sunt nesigure, nefericite, temătoare și triste. Desigur, nu vor juca în fața altora cartea sincerității. În lumea lor, dacă îți arăți slăbiciunile, ajungi să fii devorat. Hienele poartă deseori costume la dungă, rochii de firmă și bijuterii de lux.

„Jeneva Rose este regina răsturnărilor de situație.” – Colleen Hoover, autoare de bestsellere New York Times

Sex. Minciună. Trădare

„Un thriller amețitor care scoate la lumină latura urâtă a persoanelor frumoase. Finalul îți va tăia răsuflarea, consideră-te avertizat” — Michele Campbell, autoarea bestsellerului internațional It’s Always the Husband

Glow Beauty Bar este un salon exclusivist și-și deschide ușile doar celor care își pot permite tratamentele scumpe, băuturile de lux și condițiile impuse de Jenny, proprietara salonului. Nu fusese întotdeauna așa. Dar Jenny se agățase cu amândouă mâinile de visul său și nu-l lăsase să-i scape din mână atunci când i se oferise ocazia potrivită. Nu era cea mai mare admiratoare a Oliviei – cea care o ajutase să-și pună afarerea pe roate – dar învățase să o tolereze. Dintre toate clientele sale, cel mai greu o acceptă pe Olivia și limba ei tăioasă.

Nu există dubii: cândva, undeva și cumva, una dintre ele moare. De ce? Asta veți descoperi voi dacă alegeți să deschideți ușile salonului. Eu pot doar să vă spun că nu veți fi de partea nimănui. Sau așa cred. Eu nu am fost în tabăra niciuneia, mi-am păstrat creditele și doza de suspiciune. Știm sigur doar că nu Jenny este cea care moare. Cu ea deschide Jeneva Rose cartea și prin ochii ei vom descoperi toate secretele din Buckhead. Și nu vor fi deloc puține, credeți-mă. Pe unele le veți anticipa, pe unele le veți simți. Altele vă vor năuci și vă vor lăsa fără suflu.

Una dintre noi a murit – complezență sau sinceritate?

„Sublim de obraznică.” – Kirkus Reviews

Nu există sinceritate între aceste prietene. Niciuna nu pierde ocazia de a ataca, de a înfige adânc cuțitul răutății și cuvintele încărcate de ură și venin. Mi-a plăcut de Crystal. A avut și a păstrat o doză de inocență, de cumințenie și de prietenie. În schimb, toate celelalte doamne au fost victime, călăi și agresori.

„Nu mai știu cine sunt, pentru că uneori ni se întâmplă să devenim străini chiar și față de noi înșine.”

Shannon este fosta regină a lumii mondene din Buckhead. Statutul ei fusese consolidat de căsătoria cu soțul său, un politician cunoscut. Însă, cuprins de dragoste pentru o fată mai tânără și mai interesantă, soțul o părăsește pe Shannon și o lasă la mila celor din micuța așezare. Căsătoria lor este disecată și analizată, lui Shannon încep să i se închidă uși și să i se refuze lucruri. Iar toate astea nu erau deloc ușoare pentru ea.

Karen este agent imobiliar de succes. Nu este mereu de acord cu tot ce fac și tot ce spun prietenele sale, dar caută validarea societății și acceptarea. Este nefericită în relația pe care o are și știe că acest lucru o va consuma până la epuizare.

Olivia este personajul cel mai greu de simpatizat. Simpla ei prezență mă indispunea și replicile sale îmi făcea mereu pulsul să o ia razna. Are cea mai acidă limbă și nu se dă în lături de la nimic. Vrea să fie în lumina reflectoarelor, să se bucure de viață, de bani și de strălucire. Nu există obstacole de netrecut și persoane de neînlocuit…

Una dintre noi a murit – suspans, secrete și minciuni

Una dintre noi a murit este o lectură interesantă, plină de suspans și de puncte cheie.  Este un amestec delicios între minciună, tratamente scumpe și bârfe suculente.

O găsiți pe site-ul celor de la Bookzone, chiar aici.

 

Lasă un răspuns