Un blestem sumbru și nimicitor este primul volum din seria Distrugătorii de blesteme. Și sunt sigură că seria asta va deveni plăcerea mea vinovată! Deși mă tem de serii, am mai spus cu alte ocazii de ce, nu am rezistat în fața acestui volum. Îl împinsesem printre celelalte cărți, departe de ochii mei curioși. Dar are ceva magic, ceva căruia nu i-am putut rezista și zidurile mele de împotrivire s-au prăbușit într-o clipită.

„Nu mi-am mai putut scoate din minte această originală și plină de suspans interpretare a poveștii Frumoasa și bestia.”- Sara Holland, autoarea seriei Everless

Vi se face și vouă dor de basmele copilăriei? Sau de felul inocent în care vă aruncați în ele? Știu că nu mă împiedicam de detalii, că aveam puterea de a crede orice și că nimic nu era prea mult. Știam deja că binele va învinge, dar călătoria palpitantă, zmeii, vrăjitoarele și blestemele erau ancorele care mă țineau captivă în poveste. Ele mă țineau ca pe jar, ele îmi dădeau aripi să zbor departe. Dorul acesta de copilărie și de poveștile fascinante mi-a adus și cartea asta mai aproape. Și m-am bucurat teribil de fiecare rând!

Un blestem sumbru și nimicitor
Un blestem sumbru și nimicitor

Un blestem sumbru și nimicitor – poveste veche, straie noi

Cred că sunt tare greu de înțeles, mai ales dacă încerci să mă cunoști din punct de vedere literar. Dacă sunt supărată, apăsată de vreun gând, să nu crezi că voi căuta ceva lejer. Din contră. Dacă privesc un pic speriată cărțile fantasy mai noi, nu la fel fac cu basmele copilăriei. Și tocmai de aceea iubesc foarte mult reinterpretările poveștile cu parfum de copilărie și inocență.

„O antrenantă și originală reinterpretare a poveștii Frumoasa și bestia. Absolut fermecător… Plin de personaje proaspete și aprige, magie sângeroasă și acte de curaj de-a dreptul impresionante.”- Stephanie Garber, autoarea seriei Caraval

Brigid Kemmerer a îmbrăcat povestea din Frumoasa și Bestia în straie noi, i-a oferit mai multă profunzime, un strop de urban și o picătură de contemporaneitate. Și acest lucru mi s-a părut a sublinia și mai tare tușa de originalitate a seriei. Genială mutarea autoarei, din punctul meu de vedere.

Blesteme și magie

Păstrând câteva puncte din schița inițială a poveștii și adăugând elemente proaspete și diferite, Brigid Kemmerer a oferit cititorilor săi o călătorie palpitantă, plină de răsturnări de situație și suspans. Volumul se citește extrem de ușor și incursiunea în lumea lor este facilitată de limbajul extrem de accesibil și de dezvăluirile captivante ale personajelor.

Nu se poate să existe poveste cu iz de epocă de altă dată fără prinți moștenitori, blesteme și vrăjitoare lovite în orgoliu. Și fără domnițe cu pelerine de salvatoare. Dar acesta este exact de poveste fantasy pe care aș citi-o la nesfârșit. Poate că iubitorii de romane fantastice caută elementele originale, creaturile nemaiîntâlnite și portalurile către lumi dominate de elemente supranaturale. Eu iubesc exact acest gen fantasy: fără prea multe noțiuni specifice, blânde, acaparatoare, calde. Cred că fac parte din categoria old school, obișnuită cu lupta clară dintre bine și rău, cu unul, doi opozanți din fiecare tabără.

Rhen – prinț sau monstru?

Rhen este moștenitorul regatului Emberfall și cel care poartă pe umerii săi un blestem sumbru și nimicitor. Rănită de respingerea fățișă, vrăjitoarea Lilith îl blesteamă pe Rhen să retrăiască la nesfârșit cel de-al optsprezecelea an de viață. Convins că dragostea îl va ajuta să rupă blestemul crunt, Rhen caută, sezon după sezon, fata potrivită pentru a-l iubi. Dar nu reușește. Și așa apare Monstrul, creatura dirijată de Lilith, născută pentru a distruge și a semăna moartea.

Timpul își urma cursul în afara granițelor regatului Emberfall și lui Grey, slujitorul lui Rhen, i se deschide o poartă către alte lumi. Avea la dispoziție o singură oră pentru a găsi o fată nouă pentru ridicarea blestemului. Când sezonul se încheia, fata dispărea și totul o lua de la capăt.

Să nu credeți că Rhen nu încercase deja tot ce îi stătea în putință. Dar Lilith era puternică și blestemul era prea vechi și prea greu. Cum ar fi putut el, prințul fără familie și fără armată, să îi țină piept? Era oare dragostea de ajuns sau era doar dulcea amăgire a unui sfârșit?

Harper – „prințesa regatului Disi” –

Harper a fost deliciul acestui prim volum. Aș fi vrut să o cunosc mai mult în epoca ei, dar ca „prințesă undercover” a fost fantastică. Harper trăia în Washington DC, avea o viață grea și o familie apăsată de griji și nevoi. O mamă bolnavă, un tată măcinat de datorii și urmărit de cămătari, un frate care dorea să schimbe situația.

Harper trebuie să țină de șase pentru fratele său. Se temea de fiecare dată pentru el și voia să îl știe în siguranță. Deși era concentrată pe misiunea sa, Harper nu poate rămâne indiferentă atunci când vede că un bărbat încearcă să răpească o femeie. Așa ajunge, fără voia sa, în ținutul magic din Emberfall. Ați ghicit. Bărbatul era Grey, trimisul prințului Rhen.

Un castel doldora de haine și bijuterii, zero semnal la telefon, cai și cizme, un salon cu instrumente vrăjite, pericole, hanuri uitate de lume, un prinț blestemat și o vrăjitoare malefică. Aha. Cineva avea prea multă imaginație, nu? Sau așa ceva crede Harper atunci când vede prima dată Emberfall. Dar ajunge să le înțeleagă pe toate. Să le înțeleagă nu înseamnă să le și accepte, nu?

Un blestem sumbru și nimicitor – o aventură pe cinste!

Un blestem sumbru și nimicitor este un basm pentru oameni mari. Atenție, poate provoca dependență!

Mie mi-a plăcut tare, tare mult și am regretat că nu i-am acordat timpul meritat. Am citit pe bucăți, în limita timpului disponibil, și abia așteptam să mă plimb din nou pe holurile castelului fermecat. Bine, nu are sens să vă spun că sunt extrem de nerăbdătoare să apară următorul volum! Harper, i am watching you, cum s-ar spune. 🙂

Un blestem sumbru și nimicitor a apărut la Corinteens, imprint al Editurii Corint, și poate fi cumpărat de aici. 

An aparitie: 2021

Autor: Brigid Kemmerer

Colectie: CorinTeens

Editura: CORINT

Nr. pagini: 512

Trăducator: Andra Elena Agafiței

3 COMENTARII

Lasă un răspuns