Umbrele din Ada Kaleh a fost prima mea întâlnire cu autorul George Arion. Și nu cred că am ales bine de data asta. Am simțit că m-am trezit deodată într-o poveste ale cărei date nu le cunosc. Personaje care s-au construit în timp, povești care păstrează rădăcini comune.
Și m-am simțit total bulversată când am ajuns la final. Nu am primit deznodământul mult așteptat, am rămas cu locuri libere și cu multe semne de întrebare.

Mi-a plăcut stilul autorului de scriere și sunt sigură că voi găsi cărți foarte bune și răspunsurile la tot ce mi-a rămas suspendat.
Jurnalistul Andrei Mladin este la a șaptea „misiune” în care îl lansează autorul George Arion ( Umbrele din Ada Kaleh fiind cel de-al șaptelea volum care îl are că protagonist). Deși este concentrat pe sarcina pe care o primește de la psihologul său, jurnalistul nostru se trezește tras în mijlocul unui adevărat coșmar, cu rădăcinile bine înfipte în istoria insulei Ada Kaleh.

Umbrele din Ada Kaleh - George Arion
Umbrele din Ada Kaleh – George Arion

Umbrele din Ada Kaleh – goana după adevăr

Andrei voia să afle sursa viselor care îi tulburau nopțile. Profesorul îi sugerează să își treacă amintirile pe un jurnal. Viața lui s-a dovedit a fost una încărcată de moarte, scene înspăimântătoare și momente tensionate. Părea că singura lui perioadă liniștită a fost copilăria.

De data aceasta, nu el caută necazurile, necazurile îl găsesc pe el. Și toate drumurile duc la Ada Kaleh, acolo unde povestea unor prizonieri așteaptă să fie cunoscută. Iar Ava Noureanu, buna lui prietenă, se pare că poate fi extrem de încăpățânată atunci când își propune ceva. Și nu mai contează dacă viața lor ajunge să fie amenințată din toate părțile… adevărul trebuie să iasă la lumină. Insula nu mai era, dar de ce să lase și adevărul să se scufunde?

Mi-a plăcut acest volum, dar aș fi vrut un pic mai mult. Mă bucur mult că autorul a ales aceasta insulă drept locație. Avem multe locuri încărcate de istorie și ar fi păcat să nu fie exploatate.

Umbrele din Ada Kaleh a apărut la Crime Scene Press.

Poate fi comandat de aici. 

Seria de autor poate fi găsită aici. 

Lasă un răspuns