Ultimul mesaj: Protejeaz-o. Și asta fusese tot. Niciun cuvânt, niciun telefon, nici măcar o singură scuză sau o explicație. Nesiguranța începe să muște din suflet, dar Hannah Hall încă speră că totul va reveni la normal, că familia ei va căpăta dinamica de dinainte și că singurele necazuri vor fi șicanele zilnice dintre ea și Bailey, fiica de șaisprezece ani a lui Owen.

„Ultimul mesaj de Laura Dave este un thriller alert și sincer despre sacrificiile pe care le facem pentru cei pe care-i iubim cel mai mult.“ Real Simple

 Hannah știe că ultimul mesaj de la soțul ei se referea la Bailey, dar întrebările continuau să zumzăie în mintea ei. De ce nu fusese Owen sincer cu ea? Ce păstrase secret și care fusese principalul motiv pentru tăcerea bărbatului? Și întrebarea cea mai importantă: cât de bine îl cunoștea pe soțul ei?

Ultimul mesaj
Ultimul mesaj

Ultimul mesaj – strigăt de ajutor sau fuga de responsabilități?

Hannah iubea să lucreze cu lemnul. Iubea să vadă cum se transformă sub mâinile ei și cum bucata de lemn prindea o nouă viață și capăta o altă utilitate. Și crede că asta se va întâmpla și cu viața ei atunci când îl întâlnește pe Owen Michaels.

„Acaparator, antrenant și memorabil.“ PopSugar

Bărbatul o cucerise cu farmecul său și Hannah nu stătuse pe gânduri atunci când părăsise marele oraș pentru a locui într-o casă plutitoare alături de Owen și fiica adolescentă a acestuia. Fusese greu să o facă pe Bailey să îi accepte prezența și autoritatea, dar momentele cu Owen și relația lui deosebită cu fata o făceau să meargă mai departe.

„Lejer și inteligent, în ciuda intrigii tensionate.“ Vogue

Și acum, un an mai târziu, Owen dispăruse și îi trimisese lui Hannah un singur mesaj: Protejeaz-o. Hannah nu era singura care primise ceva de la Owen. Bailey găsise în vestiarul său de la școală o geantă care conținea peste șase sute de mii de dolari. De unde avea bărbatul atâția bani și de ce îi ținuse departe de contul comun?

Cât de mult îi cunoaștem pe cei dragi?

Laura Dave se concentrează pe nenumărate aspecte în acest volum, dar unul foarte important rămâne acesta: cât de mult îi cunoaștem pe cei dragi? M-am tot întrebat pe parcursul lecturii: până unde mergem pentru a-i proteja sau până unde ne putem păstra încrederea? Putem vorbi de iubire necondiționată și încredere oarbă?

„N-o să vă vină să credeți că acesta este primul roman de suspans al Laurei, atât de incisiv și de bine scris este.“ Book Reporter

Hannah primește șoc după șoc și viața ei se dărâmă asemenea unui joc de domino. De la radio află că firma la care lucra soțul ei este anchetată pentru fraudă și este convinsă că banii lăsați de Owen provin din afaceri ilicite cu softul la care lucrau de ceva vreme. Și se pare că acesta nu era singurul secret păstrat de bărbatul pe care îl iubea. Pe măsură ce încearcă să aibă încredere și răbdare, lui Hannah încep să i se aprindă luminițe de semnalizare.

Dorise să știe mai multe despre Owen și acesta fusese destul de evaziv în răspunsuri. Ba chiar o făcuse de câteva ori să se îndoiască de el. Bănuia că nu o mințea. De ce ar fi făcut-o? Dar acum nu mai era sigură de nimic. Singurul om care avea răspunsurile dispăruse și FBI-ul îl căuta. Ce nu știa Hannah și ce avea să descopere?

Ultimul mesaj – adevăr sau minciună?

Îl cunoștea pe Owen. Sau credea că îl cunoaște. Așadar, nu era fuga de responsabilitate. O iubea pe Bailey și știa că fata era centrul universului lui. Dar de ce atâta mister? De unde să înceapă să caute răspunsuri și în cine să creadă? Și cum să o facă pe Bailey să o accepte și să o ajute?

Laura Dave a mai scris, dar Ultimul mesaj este primul său roman de suspans. Și s-a descurcat foarte bine. A mânuit cu dibăcie niște răsturnări de situație și a creionat personaje credibile și autentice. A împletit foarte bine misterul cu situațiile tensionate și eu m-am frământat până la momentul deznodământului. Îmi trasasem câteva scenarii, unul foarte aproape de cel ales de Laura Dave, și m-am bucurat să văd că a dus acțiunea în direcția aceasta. Finalul a fost neașteptat, surprinzător și incredibil de deschis. De parcă și-a dorit ca tensiunea să mă însoțească multă vreme, să îmi mai închipuiesc câteva variante de final și să mă mai gândesc la personajele sale.

Ultimul mesaj este un roman bun, mai ales dacă aveți nevoie de un strop de mister și de suspans. Am citit romanul cu sufletul la gură, dornică să descopăr adevărul despre Owen și să asist la demascarea sa. Hannah este un personaj extrem de plăcut și a primit toată aprecierea mea. A acționat cu sânge rece, din iubire și din dorința de a afla adevărul.

Ultimul mesaj a apărut la Editura Litera și poate fi comandat de aici. 

Detalii produs

Data Apariției  :  14 oct. 2021
Autor(I)  :  Laura Dave
Numar Pagini  :  336
Tip Coperta  :  Broșată
Colectie  :  Buzz Books
Traducator(I)  :  Mihaela Serea

Lasă un răspuns