26758097_2023984237868281_8762845877072192007_o

Aseară a fost rândul meu să aleg cărticica pentru povestea de noapte bună. Cine nu știe povestea tristă a vasului Titanic? Cine nu a plâns la film? Eu l-am vizionat de câteva ori și a reușit mereu să mă sensibilizeze. Nu neapărat ecranizarea, ci gândul că în spatele acestui scenariu de film se ascunde o poveste reală și dispariția a peste 1500 de oameni.

  • Titanicul era considerat de nescufundat deoarece fusese construit cu uși etanșe uriașe, în stare să oprească orice scurgere. Cu toate acestea, când vaporul a lovit aisbergul, șase compartimente așa-zise etanșe s-au umplut imediat cu apă, condamnând vasul. 

Portalul magic este o serie de cărticele pentru copii, apărută la Editura Paralela 45 și ne descrie aventurile a doi frați, Jack și Annie, în vârstă de 8 și respectiv 7 ani, care au descoperit într-o zi o căsuță înțesată de cărți. Căsuța era magică: îi putea purta în fiecare loc descris în cărțile din interiorul ei. Copiii puneau degetul arătător pe imagine și își doreau să fie acolo și gata magia! Se trezeau exact în locul dorit, îmbrăcați conform lumii respective. Interesant este faptul că micuții se întorceau la viața lor reală tot cu ajutorul căsuței și că în aventurile lor nu puteau să schimbe cursul istoriei sau să aducă pe cineva cu ei în zilele noastre.

În volumele #5-8, Jack și Annie au ajutat-o de doamna Morgan, bibliotecara căsuței, să scape de un blestem. În volumele #9-12, au dezlegat patru ghicitori străvechi și au devenit Maeștri bibliotecari. În volumele #13-16 au avut de salvat patru legende străvechi. În volumul #17 sunt gata să pornească spre noi aventuri.

  • Semnalul SOS a fost ales ca semnal de alarmă internațional datorită simplității celor trei litere din alfabetul Morse: trei puncte, trei linii, trei puncte. 

 

Jack și Annie sunt chemați la căsuța din copac de o voce misterioasă. Nu mai conta că afară ploua cu găleata. Aventurile nu țineau cont de condițiile meteo! La căsuța din copac nu îi aștepta doamna Morgan ci un cățeluș maroniu și un bilețel pe care scria simplu:

”Cățelușul se află sub puterea unei vrăji și are nevoie de ajutorul vostru. Ca să-l eliberați, trebuie să primiți patru lucruri speciale : un dar de pe un vas pierdut în mare, un dar de pe albastrul preriei, un dar dintr-o pădure îndepărtată, un dar de la un cangur.”

Deși se spunea despre Titanic că ar fi o navă de nescufundat, un aisberg uriaș vine să facă bucăți gândurile oamenilor care proiectaseră uriașul vapor. În noaptea de 14 aprilie 1912, la ora 02:20, Titanicul se va scufunda pentru totdeauna în apele Atlanticului. Transporta 2200 de pasageri și avea o lungime de 269 metri. Jack și Annie ajung la bordul faimoasei nave chiar cu câteva ore înainte de tragicul accident. Avea cartea care le oferea mai multe detalii despre destinul acestu vapor, dar ce puteau face pentru a dobândi un dar? Le era greu să își dea seama, mai ales că nimeni nu prea îi băga în seamă și nici nu puteau interveni în cursul evenimentelor.

Vor găsi obiectul? Ce vor face cei doi copii la bordul unei nave care navighează pentru ultima oară?

  • În 1985, cercetătorul Robert Ballard a descoperit epava Titanicului. 

 

Fetițele mele au fost încântate de aventura celor doi frățiori. Ele sunt mici și nu au conștientizat drama din spatele Titanicului, dar abia aștept să crească și să discutăm mai multe pe acest subiect

Cărticica are niște ilustrații foarte frumoase, scrisul mare și aerisit și un număr pic de pagini, ceea ce o face extrem de atractivă pentru copii care citesc singuri astfel de cărți. Seria a apărut la Editura Paralela 45 și eu v-o recomand cu tot dragul! Este perfectă pentru copilașii noștri aventurieri și cu imaginație bogată!

Cărticica o puteți achiziționa de aici. Seria o găsiți aici, la un preț special. Mulțumim editurii pentru acest volum și abia așteptăm să pornim în noi aventuri!

14 COMENTARII

  1. După cum ti-am mai spus,imi placa ca ai început să recomanzi si cărți pentru copii.O sa tin cont de ele.Eu deja am început să îi citesc lui bebe povești simple,pe voci si se uita foarte atent la mine,cand o fac.

Lasă un răspuns