Ultima ei clipă de liniște. Cred că așa și-a spus această carte atunci când m-a văzut că am ales să o citesc. Mai am acasă o carte scrisă de această autoare, dar nu am simțit până acum că a sosit momentul pentru a intra în lumea ei.

Cu acest roman, lucrurile au stat diferit. Mi s-a învârtit în minte încă de când l-am primit, l-am lăsat pe noptieră și am așteptat ca instinctul să mă ghideze spre el. Bine, a ajutat și faptul că era singurul de pe noptieră și mai făcea parte și din genul meu de suflet. Iertate să îmi fie slăbiciunile!

„Un roman cu suspans și cu puncte de vedere multiple, Ultima ei clipă vă va face să vă întrebați până în ultimul moment pe cine să credeți.” – Buzz Feed

Ultima ei clipă
Ultima ei clipă

Shari Lapena mi-a adus o poveste tensionată, cu minciuni bine plasate în timp și printre rânduri, cu mult suspans și cu toată adrenalina care vine la pachet cu el. Nu am avut pace până nu am terminat de citit, mai ales pentru că îmi doream tare mult să aflu dacă scenariile mele au stat în picioare. Nu există prea multe direcții ale subiectului, se disting treptat câteva posibilități clare și așteptarea nu face decât să facă și mai puternică starea de tensiune și de curiozitate a cititorului.

Cât de mult ne cunoaștem partenerul de viață?

Cred că mulți dintre noi am auzit măcar o dată în viață următoarea afirmație: „stai o viață întreagă alături de un om și tot nu știi ce îi poate pielea.” Asta i se întâmplă lui Stephanie, o mămică tânără, aflată într-un moment greu al noului său statut. Bebelușele ei gemene treceau prin niște episoade crunte de colici și nopțile i se confundau cu zilele tinerei mame. Obosită, neatentă și irascibilă, Stephanie începe să dea vina pe ea însăși atunci când lucrurile o iau cumva razna.

„Ultimul thriller al lui Shari Lapena o să vă țină ca pe ace chiar până la sfârșit…” – USA Today

Găsește ușa deschisă, îi dispare geanta, alarma de incendiu pornește. Oare erau toate acțiunile sale? Știa despre ea că era epuizată, dar oare până în acest punct? Nu cumva risca să își pună copilașii în pericol?

Și viața i se dă complet peste cap atunci când apare Erica, o femeie din trecutul lui Patrick – soțul lui Stephanie -, care face niște acuzații tulburătoare. Toate coșmarurile negre se mută în prezentul familiei celor doi. Vor rezista sau vor fi înghițiți complet de aceste dezvăluiri?

Trecut, minciuni, ipoteze

„Ritmul alert îi va obliga să dea pagină după pagină pe cei pasionați de răutăți și crime în suburbii.” – Publishers Weekly

Patrick îi oferise prezentul lui noii sale soții, dar îi negase accesul acesteia către trecutul său. Stephanie nu știa cum murise fosta lui soție, nici că aceasta era însărcinată în momentul morții acesteia. Stephanie află detaliile acestea chiar de la Erica și curiozitatea o face să vrea să știe mai multe. Sămânța îndoielii fusese deja plantată și nu mai conta nici că Patrick venise să îi spună despre acest eveniment chiar când Erica începuse să îl amenințe.

Cât îi ascunsese Patrick? Și de ce păstrase atâtea amănunte pentru el? Oare nu-l cunoștea cu adevărat pe soțul ei?

Soția lui Patrick murise într-un accident de mașină, iar ancheta morții acesteia nu lăsase loc de interpretări. Patrick nu era vinovat, dar Erica are o altă părere. Știa câteva lucruri despre Patrick și pare că știe cum să afle și mai multe. La zece ani după moartea primei soții a lui Patrick, Erica apare în viața lui, cu un bagaj de informații, amenințări directe și planuri bine puse la punct. Ea susținea că bărbatul își omorâse prima soție și se părea că avusese câteva motive puternice pentru a face asta.

Constrâns de situație și presat de amenințările Ericăi, Patrick devine tot mai conștient de faptul că trecutul nu poate fi șters cu buretele și că oricând ancheta se putea redeschide. Și nu se știa dacă va mai avea același noroc…

Ultima ei clipă – între minciuni și adevăr

Stephanie a fost o surpriză totală. Mă așteptam să treacă de la negare la acceptare. Mă așteptam să rămână soția supusă, gata să ierte și să își susțină soțul. Dar a rămas verticală, în gardă, atentă la fiecare pas pe care soțul său avea să îl facă. Și curiozitatea o făcuse să afle și alte lucruri pe care Patrick i le ascunsese.

Erica a fost cel mai nesuferit personaj pe care l-am întâlnit în ultima vreme! Nu știu de unde scotea toate acele informații, dar știa foarte bine să descopere secrete și să ia urma banilor. Știa să se folosească de toate evenimentele pentru a stoarce bani de la oamenii din viața sa. Nu se sfia să îi șantajeze, iubea să joace jocurile numai după regulile sale. Și nu conta că avea să implice tot mai multe persoane. Până la urmă, cu toții aveau ceva de ascuns, nu?

Dar, cu toate astea, Erica părea foarte stăpână pe afirmațiile legate de fosta soție a lui Patrick. Era posibil ca femeia să spună adevărul și Patrick să fie un criminal nedovedit?

Un thriller antrenant

Finalul este demn de romanele lui Clare Mackintosh. Mi-a adus aminte de starea aia de paralizie, de mind blowing pe care o am de fiecare dată când citesc romanele ei.

Mă așteptam la lovituri. Dar nu la atâtea. Cumva, simțeam că starea de tensiune s-a continuat și după ce autoarea a pus ultimul punct pe pagină. Sunt sigură că întrebarea „și după asta?” vă va bântui și pe voi!

Ultima ei clipă este un roman antrenant, plin de minciuni, secrete și decizii care pot da vieți peste cap. Total și irevocabil. Clar, este un roman de neratat pentru iubitorii acestui gen! Recomand!

Ultima ei clipă a apărut la Editura Trei și poate fi cumpărat de aici. 

Autor: Shari Lapena

Nr. de pagini: 352

Titlul original: The End of Her

Limba originală: engleză
Traducere de: Alexandra Fusoi

Anul apariţiei: 2021

2 COMENTARII

  1. […] Cu Ultima ei clipă am început eu „cunoașterea” cu Shari Lapena și am fost foarte încântată de stilul de scriere, de modul în care ambalează și construiește povestea. Bineînțeles că acestea au fost motivele pentru care mi-am dorit să am și Cuplul din vecini. Și, recunosc în fața voastră, îmi place să „urmăresc” și să am cam tot ce a scris un autor drag mie. […]

Lasă un răspuns