Ultima doamnă Parrish este titlul cu care debutează colecția Leda Bazaar, o colecție care ne promite că: „personaje feminine curajoase, dar totodată fragile, și gata de aventură ne vor purta prin Monaco, alături de Grace Kelly, prin Parisul lui Coco Chanel sau printr-un orășel din statul Connecticut. Afaceri, invidie, planuri perfide, toate învăluite în iubire, tandrețe și pasiune. Un bazar al trăirilor și imaginației în care vei regăsi spiritul feminin așa cum a fost el dintotdeauna, seducător și provocator.”

Cine poate să reziste unei astfel de propuneri? Eu am o slăbiciune pentru thrillere, din orice subcategorie ar face ele parte. Am nevoie de cărți care să mă solicite, să îmi mute atenția de la tot ce se întâmplă în jurul meu. A reușit oare doamna Parrish?

Ultima doamnă Parrish
Ultima doamnă Parrish

Ultima doamnă Parrish – un thriller domestic

„Invidie, trădare și jocuri de putere… Ultima doamnă Parrish este o minunată lectură de evadare din cotidian! În plus, oferă și un final neașteptat!” – Reese Witherspoon

Vi s-a întâmplat vreodată să dați peste cărți care par născute din fuzionarea altora? Ca un copil literar drăgălaș? Dacă două cărți (și aici mă opresc doar la cele citite de mine) ar avea un copil, Ultima doamnă Parrish ar fi copilul lor drăgălaș și rotofei. Doar nu credeți că vă spun și numele părinților, nu? Nu pot să vă dezvălui aceste mici bănuieli de-ale mele. Le țin pentru mine și îmi hrănesc cu ele mândria mea de detectiv wannabe. Așa cum se întâmplă și în realitate, copilașul vine la pachet cu o serie de gene comune. Dar are personalitate, acea tușă de originalitate care îl face diferit.

Plin de răsturnări de situație șocante, care conduc spre un final spectaculos, volumul Ultima doamnă Parrish este un thriller savuros, scris cu talent seducător.

Așa este și acest roman. Am intuit de pe la jumătate cursul poveștii, dar nu m-a deranjat asta absolut deloc. Pentru că am întors fiecare pagină cu aceeași curiozitate, pentru că antipatia pe care am simțit-o pentru Amber a fost „flacăra” care a întreținut jocul dintre noi. E mare lucru ca un roman să îmi stârnească stări. Fie ele și negative. Știu că măcar nu îmi este indiferent.

Dorințe, orgolii, frustrări

Ultima doamnă Parrish îți dezvăluie puțin din misterul ei încă din titlu. Doar că, cele două surori autoare știu cum să împletească povestea pentru a menține vie curiozitatea cititorului. Nu am mai citit de multă vreme un roman scris la patru mâini, ca să spun așa, și am fost atentă să văd dacă găsesc ruperi de ritm sau schimbarea stilului. Nu le-am găsit. Nici nu aș fi spus că au scris împreună cartea dacă nu aș fi știut. Și pentru asta au primit un punct în plus.

Notă: LIV CONSTANTINE este pseudonimul surorilor Lynne Constantine și Valerie Constantine. Despărțite de trei state, cele două autoare din America și-au petrecut zile întregi construind intrigi pe Skype și pe e-mail. Ele recunosc că au dobândit talentul de a scrie cărți pline de suspans din vremea copilăriei, când se bucurau de poveștile spuse de bunica lor grecoaică.

Bile albe au primit și pentru că au știut cum să jongleze cu elemente puține. Și pentru că au știut să apese direct punctul nevralgic. În această carte, din punctul meu de vedere, lanțul rutinei este întrerupt de o mică za a slăbiciunilor, această urmașă a Evei care vine cu tentația, alunecoasă precum un șarpe, mânată de niște dorințe care izvorăsc dintr-un suflet chinuit de vicii.

Ai grijă ce îți dorești!

Amber este o scârbă femeie capabilă să facă orice pentru a ajunge unde își dorește. Știe exact unde vrea să ajungă, cum să ajungă acolo și veți rămâne mirați de capacitatea ei de a se reinventa. Făcuse multe lucruri și în trecutul ei, dar învățase să le lase în spate. Se muta mai departe de locul acela, căuta următoarea victimă și se reconstruia. Alunecoasă, sfidătoare, prefăcută. Găsiți voi cam tot ce e mai rău în lume și puneți totul pe numele lui Amber. Nu a avut strop de empatie. M-am tot întrebat dacă aveam de-a face cu o sociopată.

Amber vrea în lumea bună. Vrea să strălucească, să fie iubită și răsfățată. Și cum bărbații buni și bogați sunt aproape întotdeauna luați, mai ales dacă sunt tineri și frumoși, Amber va trebui să distrugă căsnicia cuiva. Ups! Era capabilă de asta și de mult mai mult.

Victima: domnul Parrish, alias domnul chipeș și putred de bogat. Și super îndrăgostit de minunata lui soție. La prima vedere, echipa Parrish arăta ca un front de neînvins. Dar Amber știa cum să le afle punctele vulnerabile și era specialistă în arta minciunii. Pentru a ajunge la el trebuia să o anuleze pe ea. Era gata să înceapă jocul! Indiferent de câte capete aveau să cadă.

Daphne mi-a atras atenția mai mult decât Amber la un moment dat. Era ceva în neregulă cu femeia asta. Părea o tipă inteligentă. Și atunci de ce îi deschidea larg porțile paradisului unui demon care îi putea lua totul? Chiar nu era capabilă să vadă cusăturile grosolane de pe „adevărul” lui Amber? Intuiam deja, după cum am spus și mai sus, traiectoria poveștii. Dar se putea răsturna complet totul. Mai aveam câteva scenarii valide în minte. Nu a fost să fie, dar m-am bucurat de ceea ce am primit. Mai ales că am avut parte de o surpriză la final. Neașteptată și extrem de bine plasată. Mi-a satisfăcut toate gândurile. Ups! Jackson, ești pe recepție?

Ultima doamnă Parrish – un thriller atrăgător

Mi-a plăcut acest roman. Nu a adus cu el ceva inedit, dar a înotat în farmec. Autoarele au știut să construiască și să redea opulența din viața unui cuplu bogat, ne-au prezentat acel „el dorado” mult râvnit de Amber, ne-au tras în lumea guvernată de aparențe și superficialitate. Vă recomand cartea! Merită citită, mai ales zilele astea. Toți avem nevoie să ne refugiem în cărți, dar nu vrem să fim solicitați foarte tare. Vă garantez că nici nu veți ști când veți întoarce paginile. Și veți afla și care este Ultima doamnă Parrish.

Ultima doamnă Parrish a apărut la Editura Corint și poate fi comandat de aici. Între timp, a apărut și Ne vedem în Monaco!, cel de-al doilea titlu al colecției Leda Bazaar.

AUTOR(I):LIV CONSTANTINE

TIP COPERTĂ:SOFTCOVER

EDITURA:CORINT

AN APARIȚIE:2020

NUMĂR PAGINI:480

TRADUCERE:ROXANA OLTEANU

 

Lasă un răspuns