Am păstrat romanul „Ucenica Vrăjitoare” special pentru aceasta perioadă a anului. Chiar dacă nu aș fi citit-o în zilele acestea pline de magie, romanul m-ar fi transportat în lumea lui magică și minunată! Este prima întâlnire cu autorul James Nicol, dar, cu siguranță, nu va fi ultima! Abia aștept să văd cu ce ne va mai încânta! Cu o mișcare a baghetei magice, autorul a creionat o lume plină de creaturi fantastice, de farmec și vrăji! Cine ar spune că acesta este debut literar? Nu te prinzi deloc!

Stilul de scriere este extrem de simpatic și personajele atât de bine construite și ancorate fac din lectură una pe gustul celor mai mici sau mai mari. Fără să abunde în detalii specifice acestui gen literar, romanul îți asigură o lectură extrem de plăcut și de antrenantă! Mi-a plăcut faptul că nu au fost introduse prea multe creaturi și denumiri noi, astfel încât copiii să fie asaltați cu informații greu de reținut și digerat. Pentru fetița mea care nu este mare cunoscătoare de romane fantasy, acest roman va fi o pornire numai bună în lumea plină de culoare și magie!

44849574_2213252322274804_7734501261256425472_n

De data aceasta, vrăjitoarele nu trăiesc în nu știu ce păduri fermecate și nu învârt în ceaune mari în timp ce își așteaptă clienții. Nu sunt ciori croncănitoare și sticluțe cu licori care mai de care mai otrăvitoare. Trimiși înapoi în timp, suntem martorii unor vremuri în care vrăjitoarele erau trimise în comitate pentru a se ocupa de problemele locale. Fiecare sat care se respecta, avea vrăjitoarea lui. Fie că trebuia să aibă grijă de mucinei, spiriduși sau târâtoare, fie că făcea sau repara amulete, vrăjitoarea era nelipsită!

În Lull, sătenii erau speriați. Pădurea de lângă micuțul târg colcăia de creaturi care își arătau colții de îndată ce se lăsa noaptea. O veste importantă pare să îi mai calmeze. Vor avea o vrăjitoare!! Una numai a lor! Arianwyn era o vrăjitoare pasionată, talentată și specială. Nu trecuse testul de aptitudini însă. Toate vrăjitoarele fuseseră testate de aparatul care le măsura intensitatea puterii și toate, absolut toate, îl trecuseră! Numai la Arianwyn aparatul părea să se fi defectat. Valorile acelea erau imposibil de descifrat!

Deși fusese furioasă pe intervenția bunicii, Arianwyn se bucură de faptul că se îndepărtează de locul în care toți ar fi râs de ea și era sigură că în Lull își va găsi ceva de făcut. Și nu s-a înșelat deloc! Creaturile dn pădure nu îi dau timp să se acomodeze! Nici măcar nu o lasă să ajungă în sat și deja își fac simțită apariția!

Fie că alungă mucinei sau repară amulete, Arianwyn se dedică total cauzei sale. Numai că nu prea știe să gestioneze toată tensiunea și se pare că mai mult strică. Lasă o falie deschisă în pădure, uf, neatenția asta! Prin falie s-ar fi târât și mai multe creaturi malefice. Cu primarul pare să fie mereu prinsă pe picior greșit, mai dă și peste un soi de creatură bună, un semn luminos și necunoscut o cheamă spre ea, și, colac peste mătură, mai vine și Gimma, dușmanul ei numărul unu. Gimma era nepoata primarului și una dintre vrăjitoarele care fuseseră admise la testul vrăjitoresc. Se poate mai rău? Sigur că da! Cum? Aflați voi!

Mi-a plăcut mult povestea lui Arianwyn! Este hotărâtă, ambițioasă și extrem de dulce atunci când vrea! Este o poveste tare drăguță, numai bună pentru zilele acestea sau pentru oricând aveți nevoie de ceva relaxant.

Cartea a apărut la Editura Rao și poate fi cumpărată de aici.

După ce ratează un test important din lumea vrăjitoarelor, Arianwyn este
retrogradată la statutul de ucenică și trimisă în îndepărtatul oraș
Lull. Totul pare pierdut, iar eroina crede că nu va mai ajunge niciodată
o vrăjitoare adevărată, spre satisfacţia rivalei sale, Gimma. Viaţa pe
care o începe în orașul Lull este departe de a fi plictisitoare. Lucruri
misterioase își fac apariţia în pădure, orașul este cuprins de o
epidemie de deochi și un vizitator misterios o supraveghează în
permanenţă. Cu fiecare vrajă nouă, Arianwyn își perfecţionează tehnicile
de magie, iar visul ei de a deveni o vrăjitoare adevărată este aproape
de realitate. Lucrurile rele nu se opresc însă aici. O forţă întunecată
o împiedică să mai facă vrăji și își dă seama că întreg ţinutul este în
pericol.

An aparitie: 2018
Autor: James Nicol
Editie: Necartonata
Editura: RAO
Nr. pagini: 304
Varsta: +10 ani

8 COMENTARII

Lasă un răspuns