Twister este o minunăție de copil! Este curioasă, curajoasă, misterioasă și rebelă! Și extrem de amuzantă! Bine, întreaga ei familie poate fi catalogată drept un pic… sucită și amuzantă.

Dacă mă urmăriți, știți deja pasiunea mea pentru cărțile pentru copii. Le caut în momentele în care mi-e sufletul prea încărcat, le citesc înainte să i le ofer Mariei și mă bucur (în secret) de întâmplări minunate alături de personajele îndrăznețe și gata de aventură.

Twister
Twister

Pe Twister – micuța tornadă care poate da lumea oricui peste cap – am găsit-o pe site-ul celor de la Carusel Books și am fost tentată să o compar cu Merida (din desenul animat Brave). Și numai pentru că există și aici o „vrăjitoare” care spune lucrurile numai pe jumătate.

Twister – ești gata de aventură?

Twister este un amestec de nou și vechi. Are farmecul lumii de mult apuse, cu o fetiță care cutreieră pădurile alături de cățelul său, cu preocupări atât de depășite pentru copiii care cresc la oraș, în compania gadget-urilor și a tehnologiei. Dar are și teme actuale: bulliyng-ul, acest fenomen greu și dureros. Dar Twister va primi un ajutor neașteptat și … fantastic.

Am fost vrăjită mai întâi de personalitatea lui Twister, apoi de curajul ei și de dorința ei de a-și regăsi tatăl. Am râs alături de mătușa ei poznașă, mi-am frământat mâinile când a apărut o fetiță în mijlocul pădurii, îmbrăcată în haine ponosite. Dacă vă gândiți că avem de-a face cu o fantomă, nu sunteți departe de adevăr. Dar este cea mai drăguță și mai prietenoasă fantomă din câte ați văzut! Mi-a părut rău că prietenia lor nu s-a putut materializa. Meritau asta ambele fete, dar Beam avea o misiune foarte importantă de îndeplinit și am înțeles prezența ei sporadică.

„Tati făcea ture după ture pe hol. Mami țipa, vântul vâjâia și tunetul bubuia. Ș când vârfurile copacilor îndoiți de furtună au atins pământul, am apărut eu. Tati a intrat grăbit să o sărute pe Mami. Mi-a povestit că a zâmbit cu gura până la urechi când m-a luat în brațe.  Eu m-am zvârcolit atât de tare în brațele lui, că m-a numit Twister (tornadă). A fost o tornadă care i-a alungat orice urmă de culoare din păr. Trebuia să fi făcut eu ceva să-l fi speriat rău de tot, pentru că nu l-am mai văzut de șase luni, trei zile și patru ore.

Un colier magic și o vrăjitoare care trăiește în Codrul Urlător

Twister locuia cu mama sa și mătușa Honey. Cele trei femei resimțeau acut lipsa tatălui lui Twister și nimic nu părea să șteargă tristețea din ochii lui Mami. Twister avea propriile întrebări și își dorea tare mult ca Tati să se întoarcă acasă. Ea ar fi fost fericită, mami ar fi zâmbit mai mult și Tușa Honey nu mai trebuie să se îngrijoreze pentru toată lumea.

Twister intră în posesia unei scrisori de la tatăl ei. Din nefericire, cățelul ei pofticios mănâncă o parte din scrisoare și fetei îi este foarte greu să descifreze corect mesajul. Un singur nume reușește să vadă: Maymay. Găsește răspunsul la prima întrebare: Maymay era o vrăjitoare care locuia în Codrul Urlător, un colț de pădure unde numai cei curajoși puteau ajunge.

Inițial, Maymay refuză să îi dea fetei răspunsuri, dar colierul magic pe care aceasta îl păzea pare să o „recunoască” pe Twister și vrăjitoarea nu se poate opune destinului și forței pe care acesta o emite.

Un strop de magie

Twister ajunge posesoarea unei puteri uriașe, aproape de nestăpânit de o copiliță atât de firavă. Dar ea avea o misiune importantă și va primi una și mai grea. Colierul magic o ajuta să ia forma diferitelor lucruri. Era de ajuns ca ea să se gândească la lucrul respectiv. Dar se poate transforma ea din mers? Sau avea de-a face cu o misiune imposibilă?

Lup, furtună, râu, pădure tropicală, ploaie. În toate se transformă din dorința de a ține piept acestui personaj malefic. Dar va fi de ajuns? Își va găsi tatăl?

Dacă îndrăznești să o însoțești, te asigur că vei avea parte de o aventură plină de momente fantastic de intense!

Twister a apărut la Carusel Books și poate fi cumpărată de aici. 

E numai bună pentru micuții aventurieri pe care-i aveți acasă! Și nu numai…

Tip copertă: Paperback

Număr de pagini: 288

Limba: Română

Traducător: Daniel Eberhat

Vârsta recomandată: 9-14 ani

Autor: Juliette Forrest

Editura: Carusel Books

Juliette Forrest a lucrat ca art director și copyrighter pentru unele dintre cele mai cunoscute agenții de publicitate din Marea Britanie. În 2014, Scottish Book Trust i-a oferit New Writers Award. Juliette locuiește în Glasgow, unde conduce propria ei agenție de copywriting.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns