Seria Belle Meade este un adevărat cocon pentru sufletul unui iubitor de povești de viață și a istoriilor care să rămână mult timp în inima cititorului. Mă bucur tare mult că le-am descoperit! Am avut impresia că pot evada oricând pe parcursul lecturării acestor romane, aproape că am putut vizualiza domeniul în toată splendoarea lui. Dacă închideam ochii, puteam vedea galopul cailor pur-sânge, puteam simți teama și resemnarea din glasul și ochilor oamenilor de culoare. Deși nu credeam că voi îndrăgi alt roman mai mult decât l-am îndrăgit pe primul, Năzuințe spuse în șoaptă, iată că „Totul pentru inima ei” a devenit cel mai drag volum al seriei!
Mă gândeam dacă aș schimba ceva din tot ce am citit. Nu aș schimba nimic. Cartea am terminat-o acum două zile. De atunci îmi stăruie în minte și simt cum se sedimentează povestea în sufletul meu. Personajele romanului sunt extrem de bine construite și a trecut ceva timp de când am dat peste caractere atât de puternice și de realiste! Când vine vorba de povești de viață sau povești de dragoste, încep să citesc cu un anumit grad de resemnare, de plictis. Mă gândesc că nimic nu mă mai poate surprinde. Uit adesea să mă las purtată de poveste și să mă relaxez. E drept, aici trebuia să își aducă și autorul o contribuție destul de mare. Tamera Alexander știe să mă țină captivă în poveștile pe care le țese, așa că, are bilă albă de la mine! Poveștile ei au un farmec și o căldură aparte. Uit de propriile scenarii și de așteptările pe care le impun fără vreun drept și mă bucur de tot ceea ce se desfășoară sub ochii mei.
Domeniul Belle Meade înflorește zi după zi și generalul Harding vrea să facă pe pământul lui o haltă. Belle Meade avea să prospere în felul acesta. Cumpărătorii puteau ajunge până la poarta fermei. Liniile feroviare începuseră să ia amploare și multe zone ale lumii erau întretăiate și unite de șinele trenurilor. Generalul organizează o licitație și așteaptă propunerile potențialilor investitori.
Harding era cunoscut și pentru simțul său antreprenorial dar și pentru ura pe care o resimțea pentru foștii sclavi. Avea oameni de nădejde, ba chiar încredințase unui om de culoare cele mai frumoase exemplare cabaline ale sale, dar nu credea în egalitatea raselor. Credea în supremația albilor și nu dorea să amestece lucrurile. Am avut impresia că ar fi ales mereu un cal în defavoarea unui om de culoare.
Pentru licitație aplică și Sylas Rutledge, Sy – după cum prefera să fie numit, proaspătul patron al Căii Ferate ce lega nordul de est. Deși își pune toată baza în câștigarea acestei licitații, altceva îl aducea în Nashville. În urmă cu un an, pe linia ferată din micuțul orășel, se ciocniseră două trenuri și mulți oameni pieriseră atunci. Vinovat fusese socotit domnul Rutledge, tatăl vitreg al lui Sy, și el știa că îi revenea misiunea de a spăla numele celui care îl crescuse cu atâta dragoste. Cum putea să fie vinovat cel mai bun mecanic de locomotivă? Apariția lui Sy ar putea stârni valuri de indignare în Nashville, dar el este hotărât să le țină piept tuturor celor care credeau în vinovăția tatălui său.
Alexandra Jamison este un personaj pe care l-am îndrăgit foarte repede! Casa în care crescuse fusese plină de reguli, așa că, cei doi frați mai mari nu pierd ocazia de a se distanța de tatăl lor tiranic. Alexandra avea 25 de ani și, sub normele vremii, era considerată fată bătrână. Iubise cândva, dar când viața ei era pe cale să se schimbe, logodnicul moare în accidentul feroviar. Tatăl ei îi găsește rapid o partidă în persoana unui bătrân insistent, dar Alexandra știe că alta era chemarea ei.
Deși nu are studiile terminate, aplică pentru o slujbă de învățător la școala Fisk, școală care se ocupa cu educarea foștilor sclavi. Evident, familia nu este de acord și este gonită de acasă fără haine sau bani. Nu se teme, știe că acesta este destinul ei și se simte mai împăcată ca niciodată. Deși simte o antipatie profundă față de Sylas, el este cel care îi întinde primul o mână de ajutor. Simte că lucrurile nu se vor schimba și nimeni nu i l-ar putea aduce înapoi pe omul iubit, dar știe că dreptatea trebuie să triumfe și este de acord ca să îl ajute pe Sylas să câștige licitația și să descopere adevăratul vinovat.
Este previzilă povestea de dragoste dintre ei, dar totul vine atât de natural, se aprinde treptat și asta o face credibilă. Acesta este marele plus al cărții. După cum v-am spus, are o căldură aparte și este extrem de plăcută la citit. E numai bine pentru zilele de weekend!
Romanul a apărut la editura Casa Cărții și poate fi achiziționat de aici.
Ordinea romanelor: Năzuințe spuse în șoaptă, În grațiile ei, Totul pentru inima ei.
An aparitie: 2018
Autor: Tamera Alexander
Editura: CASA CARTII
Nr. pagini: 342
Traducător: Narcisa Tiulete
[…] TOTUL PENTRU INIMA EI – TAMERA ALEXANDER (SERIA BELLE MEADE, #3) (RECENZIE, EDITURA CASA CĂRȚII… […]
Sunt foarte atragatoare aceste lecturi… multumesc pentru recomandare!
Eu nu fac altceva decât să răzbun banii mei pe care tu mă faci să îi cheltuiesc :)))
Si reusesti!