Totul despre corpul uman este o enciclopedie foarte interesantă, găsită întâmplător pe site-ul celor de la Corint Junior. Cred că v-am spus și altă dată că Amalia mea este foarte, foarte curioasă și foarte îndrăgostită de enciclopedii. Mașini, dinozauri, viitor, corpul uman, istorie, obiceiuri. Amalia le vrea pe toate și le răsfoiește încă de când abia înțelegea imaginile.

„O enciclopedie vizuală cuprinzătoare, cu fotografii pline de culoare și diagrame extraordinar de detaliate. Informații concise, edificatoare despre corpul uman.“ Times Educational Supplement

Totul despre corpul uman are și niște linkuri Usborne, pentru și mai multe informații interesante și utile despre corpul uman. Au fost materiale excelente pentru perioada pe care o traversăm. Fetele au avut nevoie de activități și informații noi. Și am apelat cu drag și bucurie la colecția noastră de enciclopedii!

Totul despre corpul uman
Totul despre corpul uman

Măduva spinării comandă mușchilor tăi să ridice piciorul.

Totul despre corpul uman – piele, reflexe, sănătate și medicină

Cu Amalia trebuie să ai răbdare. Pentru că rezerva ei de întrebări nu pare să scadă aproape niciodată. Nu tot timpul am răspunsurile pregătite, nu mereu le știu pe toate. Știți despre ce vorbesc, nu? Enciclopediile acestea, fix pentru categoria lor de vârstă și nu numai, sunt răspunsurile potrivite. Cu imagini clare și extrem de atractive, dar și cu un limbaj foarte prietenos, Totul despre corpul uman a fost colacul nostru de salvare de multe ori!

Ce e pielea? Ce sunt microbii? Cum respirăm? Cum circulă sângele? De ce ne operăm? Cum venim pe lume? Toate acestea fac parte din repertoriul de întrebări al fiecărui copil, nu? E normal să fie curioși, e firesc să le oferim, în calitate de adulți, răspunsurile potrivite și pe înțelesul lor.

Știi unde este cel mai performant computer din lume? Este chiar în capul tău. Creierul uman este o mașină de calcul incredibil de complicată. Acesta primește, procesează și transmite milioane de mesaje în orice moment, pentru a te ajuta să fii atent la lucrurile din jur, să iei decizii și să-ți controlezi corpul. Organele tale de simț, precum ochii și urechile, culeg informații din exterior și le trimit creierului, astfel încât acesta să știe ce se întâmplă în jurul tău.

Curiozități și date exacte – pe înțelesul celor mici

Din rubrica „știați că”:

  •  creierul reprezintă doar 2 % din greutatea corpului, dar folosește 20 % din energia acestuia
  • creierul uman poate face 20 de milioane de miliarde de calcule pe secundă, ceea ce-l face mai rapd decât orice calculator din lume
  • într-o zi, sângele parcurge o distanță de aproximativ 19.000 km, deoarece este pompat continuu în corp ( Ami a întrebat aici dacă nu obosește și el)
  • o persoană obișnuită are mai mult de 1.000 de vise în fiecare an. Cele mai multe dintre vise se uită.

La finalul enciclopediei veți găsi și o listă cu numele oamenilor de seamă care au contribuit la cunoașterea și înțelegerea corpului, dar și câteva dintre evenimentele cheie din istoria științei corpului.

Totul despre corpul uman – un volum care nu ar trebui să vă lipsească

Totul despre corpul uman este o cărticică numai bună pentru micuții curioși, mai ales când plouă afară și nu pot explora în voie.

Dacă sunteți la fel de curioși și voi, enciclopedia aceasta o puteți găsi la Corint Junior, chiar aici. 

Informații carte
Autori Anna Claybourne
Categorie Vârsta 10+

Lasă un răspuns