Tipul din filme nu există (volumul doi) – Bogdan Stoica a fost antidotul meu împotriva plictiselii. Mă bucur că este o carte care se citește pe bucăți fără să simți că pierzi ceva anume, din contră, are mai multă ”putere” asupra stării tale dacă o citești fragmentat.
După ce am citit volumul unu despre care am scris aici, mă gândeam că autorul și-a cam scos toți iepurii din joben și asta a fost. Am râs, ba chiar mi-a plăcut mai mult decât primul volum. Am apreciat faptul că a introdus în carte pe lângă pastiluțele de Poezie e atunci când… și părerile cititorilor săi. E interesant să urmărești ceea ce cred și alții despre carte sau măcar te ajută să nu te mai simți vinovată pentru că ți-a plăcut o carte căreia nu i-ai fi dat vreo șansă dacă o vedeai pe undeva expusă.
Eu fug de titlurile astea care par să atragă toată atenția și observi mai apoi cât de găunos este conținutul lor. Tipul din filme nu există atrage atenția de prima dată atât și celor care s-au convins că tipul perfect chiar nu există (fie prințul ăla călare pe cal alb, fie cel care conduce ultimul model de mașină sport sau nu știu ce marcă. Nu sunt la curent cu noutățile automobilistice sau cu tendințele), cât și celor care știu ele singure că tipul este un fel de fata Morgana (astea deștepte au sigur în Adn-ul lor o pereche de ceva în plus).
Auzisem de primul volum și nu știam deloc că există și că a apărut și volumul doi, așa că vă dați seama că am profitat de vizita de pe site-ul editurii Univers pentru a le pune în coș. Cine nu are chef de o pastilă bună de râs? Cine nu vrea să citească și să spună în gândul ei „na, fraiere! Ți-am zis eu că ești fraier!”
Cartea asta gâdilă orgolii și te binedispune. Autorul păstrează aceeași linie și folosește aceleași cuvinte simple și deșucheate (pentru unii).Mie nu mi s-au părut nelalocul lor, fac parte din întregul tablou. Aproape că m-am simțit amică cu Stoica și îl vedeam relaxat, rezemat de o canapea în timp ce expunea ultimele lui cuceriri și eșecuri. Cam ca la un stand-up dar între prieteni. Nimic forțat, nimic deplasat.
Cel mai mult m-a amuzat ”articolul” despre Șapte feluri de tipi pe care e bine să îi ștergi din listă. Vreți să știți? Presimt curățenie și prin lista voastră.
”1. Cei care au, la „despre”, chestii de genul ”Șef La Mine Acasă” sau ”Boss la hahaha production”. …
2. Cei care postează manele. …
3. Că tot suntem la muzică, șterge-i și pe cei care postează Alex Velea, un cântăreț pe care eu îl consider mai dăunător chiar decât Fuego. …
4. Șterge-i pe cei care postează clipuri video cu lupte de câini, de cocoși, faze atroce.
5. Șterge-i pe cei care admiră pe cineva, de la președinte la Floyd Mayweather.
6. Șterge-i pe cei care nu-ți mai vorbesc în viața reală pentru că nu ai fost de acord cu ei pe o temă lansată și discutată pe net. …” Și lista continuă.
Conștient sau nu, Bogdan Stoica a scris un ”manual” pentru tipele care sunt în căutare de bărbați perfecți. Nu există. Nț-nț. Oricât bateți din picioare. Nici tipele perfecte nu există, dar măcar la ele există botox, silicon și trusa de machiaj. Autorul evidențiază cam toată paleta de defecte ale urmașului lui Adam și el este cobaiul principal. Un fel de șef de trib. El le-a experimentat pe toate, sau măcar pe acolo, și acum împărtășește cu noi câteva dintre rezultatele pe care le-a primit în urmă înfrângerilor. Dacă ar fi fost victorios, să fiți sigure că nu ar fi existat cărțile.
Repet, nu este vreo capodoperă și nici nu e o carte fără de care nu poți trăi, nici măcar din alea o sută de citit într-o viață, dar e faină. O lași pe noptieră și o citești când ai nevoie de râs sau când ești supărată pe cel cu care îți împarți patul. Gândul că mai sunt și alții ca el te face să fii mai împăciuitoare. Curiozitate personală: câte relații o fi salvat Bogdan Stoica?
Dacă sunteți curioși și izolați de nămeți în casă și vreți să râdeți dar nu știți de cine, e simplu: luați cărțile. Le găsiți aici. Spor la citit!
Despre carte:
Apariția cărții Tipul din filme nu există, în 2016, a avut un efect fără precedent asupra publicului din România. Pagina fb.com/tipuldinfilmenuexista a primit mii de mesaje și fotografii cu cartea plimbată în aproape 100 de țări sau folosită ca unic obiect vestimentar pentru cititoare de o frumusețe amețitoare. S-au vândut în mai puțin de un an peste 12.000 de exemplare, iar cererile adresate autorului pentru o nouă carte cu texte asemănătoare au devenit imperioase. De aceea a apărut volumul doi și tot de aceea ni s-a părut o idee bună să includem în carte o parte din aceste mesaje. Așadar, Tipul din filme nu există, dar se întoarce să ne spună care a fost măritata preferată a lui Bogdan, cum a ratat o tipă mișto, ce dialoguri halucinante poate purta pe net și cu cine a ajuns să împartă casa, masa si încărcătoarele de telefon.
Aceasta este ediția standard a volumului doi din Tipul din filme nu există. Are o copertă cuminte, asemănătoare celei de pe primul volum.
Mai există o ediție, cu o copertă mai curajoasă și mai multe pagini, tipărită într‐o serie limitată care se poate comanda doar AICI
[…] a lui Bogdan asta este: e stăpânul lui Ghenă. Apoi, a scris și Tipul din filme nu există 1 și Tipul din filme nu există 2. A ieșit și 3 între timp. Oricum, de apariția volumelor cu pricina tot Ghenă este de vină. […]
Multi dintre prietenii lui Bogdan il invidiaza, cativa mi-au spus personal ca freaca tot ce prinde si ca este plin de fumuri si prost cat cuprinde. Ca isi arata mesajele de la gagici si ca face pe grozavul. Mie nu imi place de Bogdan, nu imi place cum scrie, mi se par povestioarele unui oligofren obsedat sexual, dar sa fie mai atent cu asa zisii ,,prieteni,,
Eu nu am fost tentată de aceste romane, dar recenzia ta mă face extrem de curioasă.
Chiar mă faci curioasa in privința cărții, Anca. Mersi pentru recomandare!
Îți mulțumesc și eu! Este numai buna pentru a te destinde. ♥️
Exact ce am nevoie!
Multumesc, Anca. O sa vorbesc cu editura sa-ti trimita cateva exemplare din volumul 3. Pentru tine si cititoarele tale.
Îți mulțumesc mult!♥️ A fost numai buna pentru zilele astea!
Ma faci tare curioasa in privinta cartilor. Le-am tot vazut prin online, dar recunosc, le-am cam ocolit.
Și eu aș fi făcut la fel. Poți tăi fără ele, dar sunt funny și te ajută să mai spargi monotonia.