Terapeutul are o poveste care s-au jucat frumos cu mintea mea. Știam cât talent pentru manipularea indiciilor are B.A. Paris și cu câtă forță ne poate trimite pe piste greșite, dar am lăsat garda jos și m-am lăsat atrasă în plasa aceasta complicată de minciuni și secrete.

„Răsturnarea de situație va fi surprinzătoare și te va obliga să citești pe nerăsuflate până la ultima pagină.” – Mystery & Suspense Magazine

E greu să te integrezi, mai ales când ești vecin nou. Îi vezi pe toți ceilalți discutând în piațetă, făcând schimb de rețete sau amabilități. Ei, cam așa m-am simțit și eu în cartea asta. Unde se adunau doi, trei să discute, țup și eu. Voiam să deschid ușile tuturor caselor, să privesc dincolo de storurile coborâte în grabă, dincolo de șoaptele purtate departe de vânt. Voiam să le ascult conversațiile, să le știu secretele și să descopăr adevărul. De-ar fi putut casele astea să vorbească…

Terapeutul
Terapeutul

Terapeutul sau cum să ai nevoie de terapie după ce te muți în casa nouă

Sunt scorpion și sunt iubitor de thrillere/romane crime. Asta înseamnă că nu mă poți duce ușor de nas. Miros minciuna și sunt întotdeauna rezervată în fața persoanelor cu iz de perfecțiune. Dar nu mi-e greu să recunosc atunci când sunt păcălită în stil mare. Am avut câteva momente în care am spus în sinea mea „te-am prins, mai rămâne de văzut dacă ăsta este cu adevărat motivul acțiunilor tale!”. Mda, teoria mi se desumfla câteva pagini mai încolo.

„Cercul amintește de fiorii din Neveste perfecte. Un thriller psihologic construit cu măiestrie.” – Booklist

Adevărul din cartea asta este extrem de alunecos și simți că-ți scapă permanent printre degete. Caracterele tuturor par îndoielnice, toți au ceva de ascuns și secrete bine încuiate în fișete străjuite de lacăte grele. Dacă am avut impresia că le pot deconspira înainte de vreme, m-am mințit singură. Locuitorii caselor din Cerc nu erau gata să-și deschidă larg casele și nici sufletele. Am renunțat la a mai anticipa totul și am lăsat-o pe Alice să caute în „tunelul întunecat” al Iepurelui. Nu de alta, dar devenea un pic cam periculos acest joc și eu voiam să rămân în siguranță.

Casă nouă – binecuvântare sau blestem?

„Un roman palpitant despre o elegantă comunitate închisă din Londra, care se dovedește un focar de secrete și minciuni.” – Washington Post

Dacă pereții caselor ar vorbi, multe măști ar pica rapid. Pereții casei noi nu vorbeau pentru Alice și Leo, dar nici nu cred că ei i-ar fi ascultat. Erau prea vrăjiți de intimitatea caselor din Cerc, de vecinii drăguți, de priveliștea minunată și de privilegiile pe care le aveau trăind într-o comunitate atât de micuță, departe de străzile gălăgioase ale adevăratei Londre. Alice își lăsase în urmă căsuța din sătucul ei idilic, o închiriase unei familii tare drăguțe și venise să locuiască alături de cel pe care-l iubea. Leo fusese extrem de convingător și Alice spera ca aranjamentele lor pentru un viitor comun să funcționeze de minune.

În timp ce soțul ei era obligat să lucreze câteva zile pe săptămână departe de Londra, momentan, Alice își permitea luxul de a munci de acasă. Asta îi dădea timp să se împrietenească mai mult cu vecinii, să se conecteze cu noua locuință și să o transforme în căminul mult visat. Și asta începe să devină o problemă. Și nu pentru că avea ea prea multe gânduri. Nu era asta problema.

Alice începea să pună cap la cap niște informații și să afle adevărata poveste a casei în care se mutase. Aici, în casa ei minunată, locuise altă femeie. Nina urcase scările astea înaintea ei, Nina folosise bucătăria și biroul de la parter. Nina ieșise la cafea cu vecinele, tot ea mergea și la ședințele de yoga. Acum, când liniștea părea să vină și-n viața ei, Alice vrea să știe de ce Nina nu mai e aici și ce s-a întâmplat cu ea.

Terapeutul – minciună, mincinoși, mințiți

Lucrurile se complică și mai tare atunci când Alice descoperă cam cât de mare și de apăsătoare era sfera minciunii în care intrase fără să vrea. Leo păstrase secrete față de ea, vecinele o priveau pieziș și ei păreau să fie singurii oameni care nu reușeau să se integreze în comunitatea din Cerc.

Deși știe că încuie ușile în fiecare seară, Alice are permanent impresia că mai este cineva în casă. Și știe că asta începuse din seara petrecerii, seara în care lăsase, fără să își dea seama, un străin să intre în casa lor. Crezuse că era Tim, un vecin pe care nu apucase să-l cunoască. De atunci, din seara aceea, lucrurile începuseră să o ia razna și Alice nu știe cum să le oprească fără să agite și mai mult lucrurile.

„B.A. Paris știe cum să construiască suspans memorabil.” – Tarryn Fisher

Terapeutul – adevărul și fațetele sale

Bulgărele minciunilor crește din ce în ce mai mare și devine tot mai amenințător. Alice fusese avertizată să nu aibă încredere în nimeni, dar avea nevoie de un aliat în această călătorie către adevăr. Să aibă ea nevoie de un terapeut? Sau să lase toate lucrurile așa cum sunt și să meargă mai departe?

Așa cum a fost avertizată Alice, vă avertizez și eu. Să nu aveți încredere în nimeni, nici dacă vă spune că sunteți în siguranță și că ei sunt unicii deținători ai adevărului. Fiecare are ceva de ascuns în cartea asta și lucrurile ne sunt dezvăluie abia pe final de poveste. Am trăit în cartea asta, am avut un nod de emoții permanent în gât și senzațiile lui Alice au ajuns să mă copleșească și să le simt ca fiind ale mele. Terapeutul are o poveste pe care o simți până în măduva spinării, acolo unde fiorii reci încep să urce și să coboare după bunul lor plac. Mi-a plăcut mult povestea și v-o recomand și vouă! ❤️

Terapeutul a apărut la Editura Trei și poate fi cumpărată de aici.

Autor: B.A. Paris

Nr. de pagini: 400

Titlu original: The Therapist

Limba originală: engleză

Traducere de Monica Vlad

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

Anul apariției: 2023

Lasă un răspuns