18601276_1526868840709400_332138425_n

Dacă ceva este scris să se întâmple, atunci se va întâmpla.

Dacă prima carte abia am putut să o las din mână, pe a doua nu m-am lăsat până nu am terminat-o. Dacă în prima, acțiunea a fost mai alertă, a doua a fost ca un răstimp ca toate să reintre pe făgașul lor normal. Am resimțit aceeași sensibilitate a autorului, aceeași măiestrie în a crea clipe și întâmplări magice, personaje grozav conturate și un subiect captivant.

NUME: TE VOI REVEDEA
NUME ORIGINAL: VOUS REVOIR
AUTOR: MARC LEVY
EDITURA: TREI
Traducere: Marie Jeanne- Vasiloiu
An apariție: 2006

După cum ne arată și titlul, acest volum a fost ca o promisiune…una care a fost făcută pentru a fi respectată.

La ultima lor întâlnire în formula om – spirit, Arthur și Lauren își făcuseră planuri. Planuri pentru timp câștigat, pentru prețuirea fiecărei clipe. Trăiau și se bucurau de moment, pentru că deconectarea de la aparate nu mai amenința în viitorul apropiat, relația lor.

Se înțelegeau, se completau și nimic în rest nu mai conta. Însă când se așteptau mai puțin, Lauren simte că va pleca… simte că medicii și mama sa s-au săturat să aștepte și o deconectau de la aparate. Treptat, nici Arthur nu o mai vede, iar durerea despărțirii este îngrozitoare.

Șocul realizării că asta era ultima lor clipă este factorul declanșator al reînceperii activității cerebrale pe ecranul aparatului la care era cuplată Lauren, fapt care nu poate fi catalogat de medici decât ca un miracol.

Însă, revenirea ei are un preț: ultimele 11 luni din viața ei sunt un total mister: Lauren e amnezică. Nu știe cine este Arthur și de ce este mereu acolo, alături de ea, în încercările de a-și relua viața.

Din teama de a nu îi provoca un șoc lui Lauren, dar și pentru că se simțeau vinovați pentru că fuseseră gata să o deconecteze de la aparate, mama ei și medicul iau o decizie ce schimba total viața ei.

Îl conving pe Arthur de răul pe care i-l poate provoca povestea cu spiritul plimbăreț al lui Lauren iar acesta este de acord sa dispară din viata ei.

Însă oricât de departe ar merge, nu poate pune distanță între el și sentimente. O iubește, îi lipsește, însă nu face nimic pentru a o recupera.

Cum un accident îi aduseseră împreună și prima dată, tot un accident îi va reuni. E rândul lui Lauren să aibă grija de el și să pună piesele puzzle-ului vieții ei la un loc.

Acest lucru se va dovedi destul de greoi, pentru ca cei din jur sunt încăpățânați și nu sunt gata sa își asume vinovăția.

Dacă v-a plăcut momentul cu răpirea, stați liniștiți, și în volumul doi avem una. 🙂 Iar Paul se dovedește a fi complicele de serviciu.
Acțiunea este departe de final, dar nu vreau să vă stric bucuria de a descoperi singuri.

Îi așteaptă câțiva pași importanți, dar care o data făcuți le pot aduce împlinirea.

Așa cum am specificat și la început, mi-a plăcut atenția de care s-au bucurat și celelalte personaje. La terminarea cărții nu am mai avut întrebări legate de ” ce s-o fi ales de.., ce o fi făcut X..” . Autorul a creionat foarte frumos soarta lor dar și modul în care se desfășura o zi din viața fiecăruia.

Și ca să vedeți că nu mă dezic de rolul de plângăcioasă, cartea am terminat-o în stilul caracteristic mie. 🙂

Povestea lor a început și s-a sfârșit într -un dulap cu replica:

” Ce-o să-ți spun nu e ușor de înțeles, e imposibil de admis, dar, dacă vrei cu adevărat, să ai încredere în mine, atunci poate că mă vei înțelege, în cele din urmă, și ăsta e un lucru foarte important, pentru că -acum știu- tu ești singura persoană din lume cu care pot împărtăși acest secret. „

Auzisem undeva, cândva că nu exista coincidente. Coincidența este modul prin care Dumnezeu face bine, rămânând anonim. Eu cred că nu le putem numi coincidențe, ci miracole.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns