„Te voi iubi mereu” este replica pe care ne dorim cel mai des s-o auzim. E ideală în cărțile romantice, este perfectă în viața de zi cu zi. Nu toate poveștile din viața reală se termină cu „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, așa că, ne rămâne să căutăm happy end-urile în cărți. Aveam nevoie de o carte ușoară, de o carte care să potolească furtunile din mintea mea iscate de o lectură care m-a stors emoțional și mental.

Cartea asta mi-a sărutat sufletul așa cum face ploaia cu pământul uscat. Nu este o capodoperă, nu are personaje prea bine conturate și nici prea multă acțiune. Nu îți oferă prea multe alternative pentru deznodământ și asta o face destul de previzibilă. Cu toate astea, are esență. Are o poveste și are trăiri. Te binedispune, te îndeamnă la visare și se înfășoară în jurul sufletului tău asemenea unui cocon cald și ocrotitor. Cărțile de dragoste au această calitate. Înfrumusețează lumea. O fac mai caldă și aduc speranță în sufletul cititoarelor care se identifică deseori cu personajele din romanele citite. 38963636_2162669520666418_6738232650047160320_o

Când am văzut că este primul roman al seriei Beaumont m-am cam dezumflat. Mă gândeam că voi rămâne cu sufletul în genunchi și curiozitatea pulsând mai ceva ca o lumină roșie de atenționare. Nu a fost așa. Povestea are final, unul pe care l-aș fi vrut spus mai de îndelete dacă mă întrebați pe mine, nu rămâne nimic neclarificat. Nu am căutat informații, așa că, probabil, următoarele volume din serie ne vor aduce poveștile prietenilor lui Josie și a lui Liam. 

Josie și Liam trăiseră o poveste de dragoste perfectă! Anii de liceu fuseseră mai ușori pentru că se țineau de mână în ciuda diferențelor sociale dintre ei. Ea săracă, el bogat. Părinții lui nu o voiau pe ea, dar Liam o iubea mai presus de rațiune și de clase sociale. Cu toate astea, o părăsește într-o seară fără a-i spune prea multe cuvinte. Aceasta este povestea lor, dar nu așa începe romanul. Nu este un young adult, stați liniștiți. 

Te voi iubi mereu – poate triumfa dragostea? 

Romanul debutează cu un Liam diferit. Era un star rock consacrat și un Don Juan care nu investea sentimente. Trecuseră zece ani de când plecase din BEaumont și chiar dacă sufletul i se făcuse fărâme când o părăsise pe Josie, Jojo a lui, învățase să se târască prin lume și se lăsase îmbrățișat de succesul neașteptat pe care îl are în noua lui carieră. Liam Page era diferit de Liam Westbury. Liam Page era vedeta, băiatul rău care cucerea și folosea femeile pentru aventuri pasagere, Liam Westbury o iubea pe cea pe care își jurase că avea să ia o de nevastă. 

Josie învățase să își recompună inima făcuta bucăți de cel pe care îl iubise cu disperare. Trecuseră zece ani, dar ea tot se gândea la el. Poate că nu ar fi avut atâtea întrebări dacă ar fi avut motivul pentru care el dispăruse așa. Îl căutase, îi telefonase și așteptase îndelung. Viața trebuia să meargă înainte fără el. 

Josie avea o florărie, locul unde înfrumuseța viețile altora aducând culoare prin aranjamentele ei. Încerca de mai bine de șase ani o relație cu Nick. Se mutase cu ea pe nesimțite, îi creștea copilul ca și cum era al lui, dar nu era hotărâtă să facă următorul pas. Căsătoria era un angajament pe care nu îl putea accepta. Zidurile ei de protecție se ridicau instant. Fusese dezamăgită și părăsită, dacă istoria se repeta? 

Totul se complică atunci când Liam vine în oraș pentru o înmormântare. Nimeni nu aștepta ca vedeta Liam să coboare de pe scenă și să își aducă aminte de foștii prieteni. Nu numai că apare, dar începe să pună întrebări. Întrebări care au rolul de a provoca furtuni în viețile tuturor. Avea și multe explicații de dat. 

Cum se va termina totul? Vor putea face pace sau trecutul dureros este încă viu în sufletele lor?  

Așa cum v-am spus deja, mi-ar fi plăcut ca finalul să nu fie atât de zorit, personajele să fie mai conturate și acțiunea un pic mai bine structurată. Motivele invocate de personaje au fost de cele mai multe ori unele banale și lipsite de forță. Nu este rea pentru o carte de debut, mai ales pentru că replicile și acțiunile vin firesc, totul curge natural și trăirile te invadează de la primele rânduri. Sunt foarte curioasă și în privința ecranizării. Voi ați văzut filmul? Ați citit cartea? 

Romanul a apărut la Leda Edge/ Editura Corint și poate fi cumpărat de aici! E numai bun pentru o zi de vară!

„Nu credeam să ajung star rock. Îmi planificasem deja întreaga mea viață. Să joc fotbal în facultate. Apoi în NFL (National Football League). Să mă însor cu iubita mea din liceu și să trăim fericiți până la adânci bătrâneți. Am frânt două inimi în ziua în care i-am spus că plec. Eram tânăr. Am luat decizia corectă pentru mine, dar greșită pentru noi. M-am dedicat total muzicii, dar am uitat de ea, de parfumul ei, de zâmbetul ei.
Iar acum mă întorc. După 10 ani. Sper să îi pot explica totul după atâta timp.”
An aparitie: 2018
Autor: Heidi McLaughlin
Colectie: Leda Edge
Editie: Necartonata
Nr. pagini: 256
Traducator: Adrian Sipos
 

25 COMENTARII

  1. Am vrut și eu să mi-o comand, dar pe ultima sută de metri m-am răzgândit..nu știu exact de ce. Acum că am citit recenzia ta, poate o să-i dau o șansă.

  2. Sper sa o cumpăr repede, căci pare așa frumoasa și dulcea povestea lor. Nu știam exact ce conținut are, dar coperta ma atrăgea ca un magnet. Acum știu sigur ca e o carte fenomenală și cum eu devorez tot ce e de dragoste, nu poate sa mi scape. ❤️

  3. In prima faza m-a atras mult coperta dar recenzia aceasta m-a convins total! Imi place acest gen de carte; cu siguranta o voi achiziționa! Felicitări pentru ceea ce faci!

    • Si mie mi-a placut mult cartea! Inca nu am apucat sa iau partea a2a. Am zis ca mai am timp caci vb ta,finalul a fost inchis,nu am ramas cu intrebari. Doar de aceea am mai amanat putin dar sigur o sa o citesc! <3

  4. O carte în așteptare pe lista mea. Acum, citind impresiile tale, cu siguranță va fi trecută în față și o voi pastra pentru acea stare de spirit care tânjește după aceaste ce „sărută suflete”. Mulțumesc Anca ! Succes in tot ceea ce faci ! <3

Lasă un răspuns