Sunt responsabil cu mine însumi. Iată ceva ce ar trebui să învățăm încă de micuți. Sunt responsabil cu mine însumi, îi respect pe cei din jur, respect planeta și ajut „lanțul” să meargă mai departe.

Amalia mea este foarte curioasă. Vrea să știe cum funcționează lucrurile, de ce unele lucruri sunt se preferat în locul altora și unde ajung gândurile noastre atunci când ea nu le mai găsește prin căpșor. Cred că și voi, cei cu micuți acasă, vă confruntați cu aceleași întrebări.

Sunt responsabil cu mine însumi
Sunt responsabil cu mine însumi

În 2020, anul în care planeta noastră a avut nevoie de o pauză, totul s-a schimbat. Se spăla dinainte pe mânuțe și știa regulile cu apă și săpunul. Dar a trebuit să insist și mai bine pe acest subiect, să îi ofer informații și să rezist în fața întrebărilor despre virusuri.

Era și mai bine dacă aveam cărticica asta atunci. Dar a venit la fix și acum. Scrisă din perspectiva unui personaj tare interesant, planeta noastră frumoasă și albastră, cartea oferă informații despre ce are de făcut un copil responsabil. Despre ce este benefic pentru natură, pentru oameni și pentru prieteni.

Responsabilitatea este o super misiune. Nu se termină niciodată. Începe din familie, se continuă în comunitate și natură. Suntem o rotiță mică dintr-un mecanism uriaș. Și minunat este faptul că toți locuitorii planetei, indiferent de locație sau culoarea pielii, sunt prinși alături de noi în jocul responsabilității.

Sunt responsabil cu mine însumi – o carte interesantă

Cartea este atractivă, cu ilustrații bine reprezentate, pline de culoare. Fontul mare și aerisit atrage privirile celor mici și se poate încadra cu succes în rândul primelor lecturi parcurse chiar de ei.

Noi ne-am distrat cu ea, mai ales când Amalia a vrut să identifice tot ce a făcut sau face ea. O recomandăm celor mici și ne bucurăm că o avem în bibliotecă! Avem nevoie de astfel de cărți, pline de îndemnuri sănătoase, de reguli importante și de lecții despre viață.

Sunt responsabil cu mine însumi a apărut la Editura Cartea Ta și poate fi cumpărată de aici.

Lasă un răspuns