wp-image-762008222jpg.jpg

Danielle Steel este una dintre autoarele mele de suflet. Am descoperit mereu în cărțile ei fie sensibilitate, fie profunzime sau lecții de viață, fie personaje ce păreau atât de reale. Am impresia mereu că se inspiră din realitate, din cotidian, iar poveștile ei par întotdeauna verosimile.

Cartea de față este pentru prima oară tradusă în România. Acest lucru și descrierea de pe spate plus câteva recenzii pozitive, a fost mai mult decât suficient pentru a mă convinge să o citesc și eu. Este total diferit față de tot ce am citit semnat de autoare până acum, mi-a plăcut destul de mult dar parcă i-a lipsit ceva. Să fi fost starea mea? Să fi fost faptul că aveam impresia că nu am simțit amprenta ei?

Am apreciat faptul că nu a fost clișeica poveste de dragoste, că și-a lărgit orizontul, că am simțit implicare și documentare, dar parcă am avut nevoie de ceva..un strop de strălucire, un boom care să mă copleșească și să mă țină prizoniera cărții. La un moment dat m-am simțit copleșită de detalii, de precizări pe care deja le mai citisem, toate astea aglomerând și îngreunând lectura. Per total, cartea are un subiect incitant, două povești de viață pe cât de diferite, pe atât de asemănătoare, doi oameni ce sunt nevoiți să o ia de la capăt mereu. Nu se cunosc, dar au atâtea în comun.

Marshall Everett era agent DEA sub acoperire. Fusese instruit pentru cele mai grele misiuni, iar viața lui se derula conform instrucțiunilor primite. Își însușea și își construia noi identități credibile pentru a se putea infiltra în cele mai puternice carteluri de droguri din America Latină. Șase ani de zile fusese Pablo Echeverria, trei ani de zile trăise pe pământ latin pentru a câștiga un renume și alți trei îi petrecuse în tabăra lui Raul, cel mai puternic conducător din lumea drogurilor.  Marshall, cunoscut ca și Pablo, nu numai că se bucura de încrederea și respectul lui Raul, dar se și îndrăgostise de sora acestuia, Paloma, femeia care avea să îl facă tată în curând. 

O scurgere de informații duce la compromiterea acoperirii lui Pablo și agentul special este extras în siguranță. Raul fusese avertizat în legătura cu vizita agenșilor speciali și mânat de orgoliu și răzbunare își împușcă sora șstiind că așa Marshall va fi la fel de distrus ca și el.

Reîntors pe pământ american, Marshall nu își găsește locul. Coliba, jungla, Paloma și identitatea sa din ultimii șase ani erau singura viață pe care o cunoștea și la care voia să revină. Dărâmat în urma morții femeii și a copilașului său nenăscut, Marshall va primi consiliere psihologică și este sfătuit să se țină departe de munca de teren. Cu anumite ”sfori trase”, ajunge agent în corpul de pază de la Casa Albă. Deși inițial crezuse că viața de aici va fi monotonă și nu foarte diferotă de munca de la birou, Marshall va fi cucerit mai întâi de doi ochisori albaștri și o preche de pantofiori roz. Relația specială dintre el și cei doi copii ai președintelui dar și modul în care ajunge să o salveze pe Amelia, fiica primului om din stat, îi aduc recunoștința eternă și prietenia locuitorilor de la Casa Albă.

Pensionat înainte de vreme(cauzele le veți descoperi voi), Marshall se mută la Paris, hotărât să înceapă o viața nouă. Habar nu avea cât se va complica viața lui de îndată ce o va întâlni pe Ariana. 

Ariana Gregory făcea parte din elita new yorkeză. Tatăl său era tot ce mai avea pe lume. Încăpățânat să fie ambasador, deși avea 70 de ani și o sănătate precară, Anthony nu este prea greu de convins să accepte un post în Buenos Aires. Binînțeles că își vrea fiica alături de el. Ariana ura să plece din metropola în care locuia, să își lase iubitul și să înceapă o viață noua în Buenos Aires. I se părea un oraș ostil în care ea va trebui să rămâna pentru minim patru ani. Însă clădirea ambasadei care trebuia decorată și mobilată, dineurile somptuoase și prietenii deschiși la orice distracție, o cuceresc treptat pe Ariana. 

Zilele însorite și pline de fericire se întrerup când Ariana este răpită de o bandă de revoluționari condusă de un rebel pe nume Jorge. Pentru că totul era extrem de bine aranjat, Ariana va rămâne prizonieră timp de trei luni în tabăra acestuia, timp în care se îndrăgostește de liderul ”sfânt”, care nu suferea bogații și dorea să ajute pe cei sărmani, ba mai mult, îi sunt inoculate aceleași idei. Douăzeci de milioane de dolari ceruseră rebelii pentru viața Arianei, dar când agenții speciali reușesc să îi localizeze după prima tranșă a plății, nimeni nu se aștepta să găsească o Ariana îndrăgostită și însărcinată. 

Ei bine…de aici povestea va trebui să o descoperiți singuri. Deși sunt pe continente diferite, Ariana și Marshall se vor întâlni și voi veți putea cât de mult seamăna viața lor în anumite puncte. 

Amândoi suferiseră mari traume de-a lungul anilor, dar vor avea puterea să își găsească locul și identitatea și să o ia mereu de la capăt?

Un final emoționant, personaje frumos create și o lectură plăcută…cam asta e senzația mea la final. 

Cartea face parte din colecția Blue Moon, apărută la Editura Litera, iar voi o puteți achiziționa de aici.

Dacă ați citit cartea, nu uitați să lăsați în comentarii și povestea voastră! Mulțumesc mult Editurii Litera pentru exemplarul oferit!

15822651_10158042265565464_2469412371829606532_n

8 COMENTARII

  1. Mi-a plăcut cartea cand a apărut. Pe langa iubire, are si actiune. Citesc cu drag colectia Blue moon de la Litera. Luna asta am citit din colecția lor Fetita pe care ai lasat o in urma si Văduvele de la castel. Tare inspirate alegerile editorului in a alege cele mai bune carti.

Lasă un răspuns