Stai lângă mine, așa i-aș spune și eu autoarei Gytha Lodge. I-am găsit prima carte pe Libris și țin minte că am jonglat puțin atunci între decizii. Simțeam că ar putea fi o carte pe placul meu, dar mi-era și teamă de un autor nou, de o serie nouă. Din fericire, Editura Creator a tradus destul de repede volumele și nu am ce s-a întâmplat în celelalte două cărți și nu s-a risipit nici farmecul personajelor.

„Excelent de citit… M-a prins încă de la prima pagină și m-a ținut trează toată noaptea. Gytha Lodge este un povestitor pentru consumatori.” – Erin Kelly, autor de bestselleruri: He Said / She Said

Bine, trebuie să spunem că acesta este și meritul autoarei. Poveștile sale nu au punct. Simt că între volume sunt așezate virgule, că totul se continuă armonios exact de acolo de unde am rămas ultima oară. Ei, poate că armonios nu este cel mai potrivit termen. E atât de armonios pe cât permit niște cazuri polițienești.

Stai lângă mine
Stai lângă mine

Stai lângă mine. Dar cu ce preț?

Seria aceasta îi este dedicată polițistului/detectivului Jonah Sheens. Și el este puntea de legătură dintre volume. Viața lui nu bate pasul pe loc, dar autoarea are grijă ca pașii în viața personală să fie micuți, indiciile domestice să fie temperate și ușor de citit printre rânduri. Gytha Lodge lasă viața intimă a polițiștilor săi să rămână pe locuri secundare și ne oferă aceste mici „derapaje” numai pentru a ne muta atenția de la scena principală.

„Un mister extrem de satisfăcător. Plin de întorsături subtile, acest al treilea roman confirmă ca Gytha Lodge este o scriitoare talentată.” – The Daily Mail

Primele două volume au avut povești interesante. Dar volumul ăsta a devenit preferatul meu!  Autoarea a aruncat în joc toate armele și a lăsat scânteile să nască un foc puternic, alimentat de suspiciune, îndoială și minciuni. Și când credeam că totul este transparent, că adevărul și-a găsit calea spre lumină, poc! a mai venit ceva peste mine! O descoperire care m-a lăsat năucită și fericită. Am fost foarte mândră de instinctul meu! Am simțit de la început ceva în legătură cu un anume personaj și nu l-am creditat nici atunci când totul părea roz și perfect la locul lui. Și bine am făcut!

Ce mi-a plăcut la personaje, că tot a venit vorba de ele, e că nu prea au avut nuanțe de gri. Toate personajele au avut zone întunecate, motive ascunse și ocazii pentru a săvârși o crimă. Pe toate le etalează autoarea pe firmament și povestea capătă din ce în ce mai multă tensiune.

Băutură, flirturi, gelozii și crimă

Louise este personajul vedetă din această poveste. Din păcate pentru ea, viața ei alunecă pe o pantă extrem de alunecoasă, plină de dâmburi și pericole.

Louise nu avusese niciodată încredere în ea. Dar descoperise alcoolul, lubrifiantul interacțiunilor sociale, și observase că Louise nesigura se poate transforma în Louise bețivana. Această nouă Louise era sigură de ea și extrem de amuzantă. Louise bețivana îi cucerea pe toți cu șarmul ei, lăsa inhibițiile deoparte și se distra pe cinste alături de noii prieteni. Numai că, în urma unei beții crunte, Louise se trezește în mijlocul coșmarului vieții sale.

Așa își cunoscuse Louise soțul: ușor beată. Și putea să jure că stările sale de beție erau cele care îi țineau împreună. Știa că el o prefera pe Louise cea sigură pe sine. Și atunci de ce părea mereu atât de supărată pe ea? De ce părea să se încrunte pentru fiecare pahar în plus? Louise își făcea de cap atunci când el nu era în oraș. Și ultima lui plecare echivala cu cea mai nebună noapte.

Louise se trezește alături de un bărbat necunoscut, în patul ei, în casa ei. Bărbatul era mort și sângele lui era peste tot. Evident, Louise nu are nici cea mai mică amintire și mintea ei este complet acaparată de teamă. Era sigură că nu-i făcuse ea nimic bărbatului și era și mai sigură că, dacă îl târa afară din casa sa, lucrurile s-ar fi așezat complet în favoarea ei. Mda, nu luase în calcul ca echipa lui Jonah Sheens să fie și cea care se ocupă de caz.

Mărturisiri, temeri și păcate

Louise adâncește și mai mult misterul din jurul vieții sale. Ea scrie niște scrisori soțului său și ne arată partea întunecată a vieții lor. De ce voia atât de mult să se explice?

Iubirea lor era una toxică, relația lor era alimentată de minciuni și așteptări și prăpastia dintre ei se tot adâncise. Louise știa că nu va găsi sprijin în Niall. Și de ce mai încearcă? Doar el era cel mai mare judecător al ei. Și cum va face față tuturor problemelor din viața ei? Cum să dovedească polițiștilor că nu era vinovată? Toate probele o indicau pe ea…

Mi-a plăcut foarte mult acest volum și simțeam că nu vreau să se termine, cel puțin până când nu reușeam eu să-i dau de cap întregului caz. Toate firele s-au contopit într-o tapiserie cu o țesătură bogată, extrem de grăitoare și de ofertantă.

Personajele se camuflează perfect printre toate indiciile oferite de autoare, suspansul își face culcuș permanent printre rânduri și cititorul este purtat prin toată ancheta și toate mărturisirile. O lectură extrem de captivantă! Recomand!

Stai lângă mineGytha Lodge – este disponibilă deja pe Libris.

Autor: Gytha Lodge

Editura: EDITURA CREATOR

Nr. pagini: 404

An aparitie: 2022

Titlu Original: Lie Beside Me

Editie: Necartonata

Traducator: Luciana Danila

Colectie: Capucino

2 COMENTARII

Lasă un răspuns