Sora furtună – Povestea lui Ally este cel de-al doilea volum din seria Cele șapte surori, serie scrisă de minunata și regretata Lucinda Riley. Până ca Editura Litera să anunțe publicarea acestei serii, mai citisem romane scrise de Lucinda Riley și rămăsem surprinsă de capacitatea sa de a țese, de a broda detalii și de a-și mânui poveștile. Destinele personajelor sale erau întotdeauna pline de senzațional, de extraordinar, de emoție. Să nu vă gândiți acum doar la oameni deosebiți, întâlniți numai prin povești sau prin scenarii de film. Nu. Sunt oameni parcă desprinși din orice colț de lume, măcinați de aceleași sentimente ca și noi.

Inspirată de societate, probabil și de oamenii din jurul său, Lucinda Riley parcă încapsulează în scrierile sale picături din însăși esența vieții de zi cu zi, porții generoase din viețile unor oameni pe care ai senzația că i-ai mai întâlnit. Lasă să se dezvolte acolo un colț de comunitate și de lume. Deși nu i-am citit toate cărțile sale, pot să spun că mi-au plăcut spontaneitatea și modul în care adoră să amestece lucrurile. Alege drept bază relațiile dintre oameni, întâmplările din viață și dragostea, dar poveștile sale nu se mulează după un tipar anume. Și asta nu face decât să mă bucure și mai tare.

Sora furtună - Povestea lui Ally
Sora furtună – Povestea lui Ally

Sora furtună – Povestea lui Ally – cursa către cunoaștere

Am citit Povestea Maiei fix atunci când a apărut. Neștiind tiparul după care autoarea Lucinda Riley avea să realizeze întreaga sa minunată serie, am zis că voi aștepta ca aceasta să fie completă înainte de a-i descoperi destinele și călătoriile. Nu de alta, dar mă temeam că nu voi mai găsi capătul firelor adevărului care se tot încolăceau în jurul inimii mele. Seria Cele șapte surori este ca  o călătorie complexă, o croazieră pe mările învolburate ale trecutului, care ne poartă prin mai multe țări, prin mai multe istorii, prin mai multe stări.

Inspirată din legenda Pleiadelor, seria aceasta ni le aduce în lumină pe cele șapte fete adoptate de Pa Salt. Deși au trăit în armonie și confort și nu li s-au ascuns niciodată modul în care au ajuns în familie, fetele nu știau prea multe despre salvatorul lor. De ce le alesese pe ele,  de ce rămânea Pa Salt atât de discret în legătură cu propria lui viață?

Dacă surorile D’Apliese sunt pleiadele universului lui Pa Salt, volumele acestea sunt stelele din constelația personală a Lucindei Riley. Are și alte povești frumoase, toate încărcate de sensul și mesajul lor, însă acestea sunt cu totul și cu totul deosebite. De la vraja pe care o țese în jurul acestei familii la dragostea cu care le face să strălucească pe fiecare în parte, de la grija cu care țese fiecare destin la bucuria descoperirii propriilor rădăcini. Toate adunate într-un buchet mare de stări, într-un morman de amintiri, căutări și regăsiri.

Ally – între muzica mării și muzica flautului

Maia mi s-a întruchipat de la început drept sora mai mare, puternică și gata să devină palma care să le ridice și să le susțină pe celelalte cinci surori. Da, ați citit bine. Dacă, în mod normal, Pa Salt trebuia să „adune” cele șapte stele proprii din lume, iată că eșuase în ultima sa căutare. Cea de-a șaptea soră nu apăruse niciodată. Era trecută pe cercurile din jurul sferei armilare lăsată de Pa Salt, însă nu-și primise coordonatele pe care fetele le găsiseră pe propriile cercuri. Oare ce se întâmplase cu ea? Abia aștept să ajung acolo și să aflu!

Revenind la poveste, vă spuneam că pe Maia am perceput-o de la început ca fiind puternică, potrivită pentru rolul de stâlp al familiei. Ally a fost surpriza mea. O știam de neclintit, doar nu putea fi un navigator priceput dacă nu-și putea controla emoțiile și puterea. Însă, Ally a avut (până acum) cea mai grea călătorie, cea mai plină de amar și de pierderi.

Își deschisese plicul primit la moartea lui Pa Salt și știa că avea nevoie să își caute rădăcinile, voia să își știe istoria și familia. Pa Salt nu-i oferise prea multe indicii și pașii o poartă mult înapoi pe firul istoriei, acolo unde o fată întâlnește un băiat, se îndrăgostește, își riscă propria carieră și face niște alegeri nebunești.

Sora furtună – călătoria spre propriile rădăcini

Portativul vieții lui Ally poartă niște note pe care ea le cunoaște. Pa Salt și surorile sale i le scriseseră cu răbdare și dragoste. Însă avea nevoie să așeze și cheia sol, cea care trasa rădăcina propriei vieți, începutul, biologicul.

Nu are sens să vă desfac eu legăturile și să vă trasez direcțiile în care să mergeți, vă spun doar că seria asta trebuie să fie descoperită, citită și iubită. Mi s-a părut uimitor modul în care Lucinda Riley s-a gândit să întrepătrundă moștenirea genetică și pe cea oferită de Pa Salt, cum a împletit ADN-ul oferit de familie cu dragostea pe care tatăl adoptiv le-a oferit-o fetelor. Nu mai spun de scrisorile sale. Le face pe fiecare să se simtă specială, unică, iubită, o stea.

Am citit între timp și Povestea lui Star. Așa cum credeam încă de dinainte de a o citi, în Star m-am regăsit cel mai mult. Și faptul că am citit aproape jumătate de carte în grădina casei ne-a unit și mai tare.

Seria Cele șapte surori a apărut la Litera și poate fi cumpărată de pe site. Volumul acesta vă așteaptă aici.

Data Apariției : 5 dec. 2019

Colectie : Blue Moon

Autor(I) : Lucinda Riley

Traducator(I) : Gabriela Tănase

Tip Coperta : Broșată

Format : 137×200

Numar Pagini : 560

 

Lasă un răspuns