Simfonia sălbatică este mai mult decât o carte. Este o invitație la concert și o excursie printre pagini pline de culoare. Dan Brown scrie cărți extraordinare, pline de tensiune si adrenalină. Iată-l acum situat într-o postură diferită: scriitor de cărți pentru copii și compozitor al unor opere originale, interpretate de prestigioasa orchestră Zagreb Festival Orchestra.

Cu ajutorul realității augmentate și al unui pătrățel magic, copiii pot pătrunde în lumea minunată a sunetelor. Am scanat pătrățelul, folosind un telefon mobil, am descărcat aplicația și am avut un concert în propria noastră casă. Maestrul dirijor a fost nimeni altul decât Maestrul Chiț, un personaj extrem de simpatic.

Simfonia sălbatică
Simfonia sălbatică

Simfonia sălbatică – muzică, animăluțe și culoare

Simfonia sălbatică s-a bucurat de ilustrațiile minunatei Susan Batori. Paginile sunt extrem de atractive, viu colorate și animăluțele par atât de …însuflețite. O fi vina muzicii? Am auzit eu că muzica are super puteri. Cine știe… în orchestra lui Chiț, orice este posibil. Trebuie doar să înveți să asculți și să fii atent la natură și la tine.

Nu vă spun de câte ori am recitit cartea. Bine că este scrisă sub forma unor poezioare, astfel că fetele mele au putut să se bucure singure de frumusețea ei. Ușoară, intercativă și extrem de grăitoare, Simfonia sălbatică a adus multă culoare în viața noastră. Și multă muzică!

Vă spun că aplicația este foarte ușor de folosit și vă permite să alegeți singuri melodiile pe care le doriți. Toate sunt ascunse în spatele unui animăluț și vă așteaptă să le descoperiți.

Poezioare simpatice și muzică pentru suflet

Eu mai ascult opreă din când în când. Ba chiar le puneam și fetelor când erau mici. Dar m-am bucurat să văd că, după ce au parcusr Simfonia sălbatică, au început chiar ele să caute alte concerte pe internet.

Poezioarele au morală și se termină toate cu un sfat ușor de înțeles. De la atenția pentru alții, la respect și cumpătare, de la frumusețea naturii și nevoia de a fi mai empatici. De toate găsiți bine pitite în spatele notelor și ale cuvintelor.

Deși au adorat fiecare pagină, fetele au fost impresionate de posterul de la finalul cărții. Acolo este desenată toată orchestra Maestrului Chiț. Minune mare!

Mistreți dansatori, căluți neliniștiți, broscuțe, lebede, șoricei. Ba chiar și tatuul cu carapace. Toate se ascund aici. Și toate vă așteaptă la concert.

Căluții neliniștiți 

Doar în galop, la pas deloc,

Nu au răbdare să stea-n loc.

Aleargă și nu se-opresc,

Parcă nici nu obosesc,

Și privind mereu în față,

Nu văd ce-i frumos în viață.

Așteptând ziua ce vine,

Nu uita că și-azi e bine.

Morala: Ziua de mâine va sosi curând. Până atunci, bucură-te de cea de azi!

Aceasta a fost poezioara mea de suflet. Pe restul, la fel de minunate, le veți descoperi voi!

Simfonia sălbatică a apărut la Editura RAO și poate fi cumpărată de aici. 

An aparitie: 2020

Autor: Dan Brown

Editie: Cartonata

Editura: RAO

Nr. pagini: 44

Traducator: Adriana Badescu

Ilustrații de Susan Batori

 

Lasă un răspuns