22528757_1981109562155749_3002355227247352424_o
Synopsis:

Atacul roiului este al doilea volum al seriei fantasy pentru copii NEÎMBLÂNZIȚII, continuarea romanului Băiatul care vorbea cu corbii

Sinistrul Spinning Man a fost învins, dar un nou personaj malefic se ivește din umbre: Mama Muștelor, cea care are ochi peste tot și este acum în căutarea lui Caw. Ca ultim descendent al stirpei corbilor, băiatul este in posesia unui artefact extrem de puternic, Piatra Nopții. Creată de străbunicul sau, cel mai puternic neîmblânzit-corb, Black Corvus, pentru a face bine și a salva neamurile neîmblânziților de la pieire, Piatra Nopții poate aduce întunericul peste Blackstone dacă se află în mâinile cui nu trebuie. Feroce și avidă de putere, Mama Muștelor este un astfel de personaj și nu se da înapoi de la nimic pentru a-ți atinge scopurile. 

Alături de Lydia și corbii săi credincioși, Caw trebuie să se lupte încă o dată cu neîmblânziții malefici, iar confruntarea îi va da ocazia să afle mai multe despre istoria întunecatului oraș Blackstone, dar și despre cea a neamului corbilor.

 

După ce primul volum m-a aruncat în vâltoarea penelor și a acțiunii, știam că nu voi putea rezista prea mult fără volumul doi. Nu am lăsat pauză între ele, trebuia să știu, să descopăr și să văd dacă autorul mi-a acoperit unele semne de întrebare. Și ca să fiu sinceră, trebuia să văd ce aventură mă mai așteaptă.

Caw și corbii lui ar fi în acest moment cei mai dragi și mai așteptați musafiri în casa mea. Deși l-am îndrăgit pe Caw de la primul rând, pe corbi i-am adorat! Sunt sarcastici, inteligenți, devotați și au făcut deliciul lecturii. Dincolo de faptul că erau ”nevoiți” să asculte de Vorbitorul cu corbii, păsările au fost singura familie pe care acesta a avut-o vreodată. I-au adus de mâncare, l-au sfătuit, l-au însoțit și i-au ghidat pașii.

Singura mea durere a fost ”dispariția” lui Milky, corbul alb și orb. Milky era alb pentru că fusese singurul corb ce trecuse bariera dintre viață și Tărâmul morților și se întorsese. Prețul fusese orbirea lui și penele albe care îl diferențiau de frații săi. Milky rămăsese de data aceasta pe Tărâmul morților după ce în lupta contra lui Spinning Man, Caw deschisese portalul către acest tărâm cu sabia lui specială.

Dacă avusese impresia că răul fusese eliminat, Caw se înșală amarnic. După ce reușește să distrugă amenințarea unei alte Veri întunecate alături de noii săi prieteni- Vorbitorul cu porumbeii, Vorbitorul cu șoarecii și Vorbitoarea cu vulpile-, viața lui Caw devine una și mai interesantă, dar și mai epuizantă.

Caw reușise să facă ce nu prea mulți Neîmblânziți reușiseră – să se transforme în animalul pe care îl stăpânea. Chiar dacă darul său era unul extrem de puternic, băiatul tot mai avea nevoie de antrenament, trebuia să își dezvolte harul și să își întărească legătura cu păsările. Crumb era ”vinovat” de cele mai obositoare antrenamente. Pe Caw l-am simțit un pic nefericit, nu îi plăcea că primea ordine tot timpul, deși asta era numai în favoarea lui.

 Până să întâlnească alți Neîmblânziți trăise în vechiul parc într-un cuib improvizat.
Acum locuia alături de Crumb și Pip într-o biserică aflată în ruină.
 

„Caw vedea orașul cu alți ochi decât oamenii obișnuiți – cei care mergeau pe trotuar, orientându-se după numele străzilor și după diverse alte repere. Cunoștea cartierele mai liniștite, dar și pe acelea unde era veșnic aglomerat. Locurile de refugiu, locurile periculoase. Zonele unde putea căuta resturi prin gunoaie sau, dimpotrivă, unde prada era săracă. Unde se putea strecura nevăzut prin întuneric sau unde luminile de supraveghere l-ar fi putut da de gol. Măsura distanța nu în kilometri, ci în timp. Zece minute de la gara părăsită, peste șinele acum nefolosite, până la catedrală. Douăsprezece, dacă făcea un ocol pe acoperișurile vechii fabrici de cauciuc.”

 

Dorind să scape pentru o vreme de ordinele lui Crumb, dar și pentru că trapa către trecutul lui fusese deschisă, Caw se întoarce acasă, locul în care pentru cinci ani fusese un băiețel normal, fusese Jack Carmichael. Lucruri puține, praf peste casă și peste amintiri, de asta se lovește Caw, dar și de o prezență străină. Selena, era o fată de 15 ani care fugise de acasă. Părea o tânără rebelă și glumeață și pentru băiatul nostru întâlnirea cu ea era un fel de test al normalității.

Caw o lasă să locuiască în casa părăsită a familiei lui, oricum nu se mai simțea acasă aici, dar numai după ce acceptă o nouă întâlnire cu Selena. Habar nu avea că fata fusese trimisă aici chiar pentru a-l găsi pe el.

Pentru cine lucra Selena? Ce voia de la el?

În curtea casei Caw are parte de o altă întâlnire ciudată. Bootlace, Neîmblânzitul-vierme îi dă o piatră neagră, piatră pe care o primise chiar de la mama lui Caw. Nu îi oferă alte amănunte, dar o stare de neliniște îl cuprinde pe băiat odată ce atinge piatra. Secretul existenței sale era prea ciudat și prea greu de dus pentru un puști de 13 ani. Nu știa ce poate face piatra și nici de ce mama lui i-a lăsat-o.

Un singur om putea să îi ofere informațiile: Felix Quaker, Neîmblânzitul-Pisică. Felix se izolase în casa lui pe de deal înconjurat de pisici și obiecte rare. Era istoric și Caw era sigur că deținea secretul Pietrei Nopții. Doar că Felix este arestat de poliție.

Caw este acostat de alți doi Neîmblânziți și află de o Neîmblânzită mai puternică și mai rea decât Spinning Man – Mama Muștelor. Aceasta era condusă de răzbunare pentru că în rangul Neîmblânziților nimeni nu dădea atenție muștelor. Erau privite ca ceva scârbos și de neîncredere. Acum voia Piatra Nopții și îl căuta pe Caw.

Aventura explodează și ne permite incursiunea în trecut pentru a înțelege și mai bine darul Neîmblânziților și regulile după care sunt conduși. Caw se va bucura de suportul prietenilor săi iar darul lui ajunge la alte cote, dar chiar și-așa, lupta contra Mamei Muștelor este una care pare să nu fie victorioasă pentru ei.

Autorul păstrează același stil alert și captivant. Elimină detaliile inutile și ne poartă în zbateri de aripi pe străzile întunecate ale BlackStone-ului. La final am rămas cu un zâmbet tâmp pe față de parcă aflasem că eram chiar eu vreo Neîmblânzită și abia aștept să citesc volumul trei al seriei (mi-a șoptit ”un corb” că va apărea la începutul anului 2018).

Recomand aceste volume copiilor dornici de aventură, cu o imaginație debordantă și îi asigur că vor privi animalele cu alți ochi. Eu am ieșit pe hol și le-am vorbit papagalilor. Asta se numește să fii încrezător. Mai rău e dacă mi-ar fi și răspuns. 🙂

Pentru că mai avem puțin de așteptat până la volumul trei, aș vrea să felicit editura pentru copertele minunate și pentru grafica de excepție din interiorul cărților. Fontul literelor este unul mare, aerisit, lucru care înlesnește lectura celor mici. Cu astfel de cărți i-am putea determina pe cei mici să descopere bucuria lecturii și magia poveștilor! Big like Editura Nemi- cărți pentru copii!

 

 

Mulțumesc mult editurii Nemira pentru acest exemplar! Din această aventură nu mi-ar fi părut rău dacă aș fi revenit cu genunchii juliți! Este o serie ce pare aproape veridică și dacă am face abstracție de faptul că este deja tipărită și ține de fantasy, ne-am putea imagina că totul se desfășoare doar în imaginația unui năzdrăvan. Caw este modelul copilului curajos care face față unor situații în care și un adult ar avea probleme!

Cele două cărți ale seriei apărute până acum sunt disponibile pe site-ul editurii. Acest volum îl puteți cumpăra chiar de aici!

Despre carte:

Data aparitiei 13 oct. 2016
Titlu original Ferals 2 – The Swarm Descends
Colectia Nemi
Autor Jacob Grey
Traducator Alina Popescu
Nr. pagini 304
Numar volume 1
Editura Nemi
Varsta 8+ ani

22528785_1980096235590415_4614224330426247469_o

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns