Seria Aventuri pe colina colecționarului este una pe care o voi recomanda cu mult drag de aici înainte. Deși cumpărasem acum ceva vreme primul volum al seriei, și nu pentru mine, nu-mi găsisem timp să mă aventurez în lumea magiei și în universul creat de cele două autoare minunate. Pentru că vremea de afară este bună prietenă cu orele leneșe de la amiază, reușesc să citesc tot mai mult și apare tot mai des întrebarea: eu ce mai aleg de pe rafturi?
Așa cum v-am spus ieri, când v-am arătat și volumele din serie, îmi place tare mult să găsesc soluții pentru toate problemele din viața de zi cu zi. Pentru întrebarea „eu ce mai citesc azi?” am reușit să găsesc două răspunsuri clare. Dacă nu mă ajută instinctul meu, dau iama în soluția de rezervă: cărțile pentru copii. Și pentru că nu vreau să le dau gata într-o clipită, aleg întotdeauna lecturi din categoria middle grade. Iar la Corint Junior găsesc mereu, mereu ceva care să îmi atragă atenția.

Seria Aventuri pe colina colecționarului – ești gata pentru magie?
Să nu credeți că am ales întâmplător această serie de pe rafturi. Exceptând faptul că, inițial, începusem cu volumul trei, vrăjită de copertă și descriere, eu am avut o misiune clară în minte: o poțiune magică. Să vă explic mai pe larg.
În casa de pe colina colecționarului locuiește un magician. Exact, am citit eu despre asta. Casa lui este plină de trucuri, de obiecte magice și de suveniruri adunate din spectacolele de magie. E adevărat, e cam ursuz magicianul John (și cine nu ar fi la gândul că și-a „pierdut” unica iubire?). Dar tot am avut să-l întâlnesc și să-l rog să facă un mic truc și să mă întoarcă în timp. Aș fi vrut să am și eu asemenea cărți în propria copilărie.
A, ești aici, magicianule? Și ai citit despre misiunea mea? Bine, ursuzule! Nu poți întoarce timpul. Dar măcar poți să-l faci să stea puțin în loc? Nici asta. Mmmm. Măcar să aibă ziua mai multe ore? Nici asta. Bine, magicianule! Lasă, uită că te-am rugat ceva! Dar păzește-te, nepoții tăi vin în vizită! Și știi cât pot fi copiii de curioși! Să văd acum cum ai să reziști! 🙂
Casa de pe colina colecționarului
Magicianul John era cunoscut pentru toate trucurile sale de magie. Spectacolele sale fascinaseră publicul de-a lungul multor reprezentații încununate de succes. Până când, într-o zi întoarsă pe dos, John își invită asistenta- soție să intre în cutia meșterită atent de el. Deși făcuse trucul dispariției de câteva ori, în acea zi anume, totul se întoarce împotriva lui. Iubita lui Rose dispare fără urmă, chiar în fața publicului.
În zadar întoarce cutia pe toate părțile, în zadar plânge, în zadar își exersează trucurile. Rose nu mai este. Rănit și măcinat de vină, John îndeasă toate obiectele magice în camerele casei lui triste și impune două reguli: nu se face magie în casa lui, nu se deschid camerele încuiate. Însă, după cum știm, nu poți așeza în aceeași ecuație doi copii și camere pline de secrete. Pentru că părinții lor pleacă într-o misiune specială, nepoții lui John, Spencer și Hedy, sunt nevoiți să locuiască alături de bătrânul John pentru o vreme.
Nimic nefiresc până aici, nu? Niște nepoți care-și vizitează bunicul. Da, dar v-am spus că ei sunt curioși și încalcă regulile? Ce ziceți de un urs covor vorbitor, de un cap de cerb împăiat vorbitor, de mesaje scrise de o mână fantomă, de spioni de lemn, de gargui vorbitori, de o fantomă care cântă la pian? Mda, vi se mai pare totul la fel de banal?
„Aceasta nu este o poveste obișnuită despre o misterioasă casă bântuită. Cititorii întâlnesc o mulțime de personaje ciudate, de neuitat, fantastice răsturnări de situație pline de imaginație, dar și un mister care te ține lipit de scaun până la final” – Booktrust.org.uk
Harta magicianului – ești gata pentru aventură
Hedy și Spencer se integrează de minune în peisaj. Să fim serioși, cine ar rezista în fața atâtor elemente magice? Mai ales când știi că ești un biet muritor, dar că tocmai tu poți juca un rol extrem de important în această lume… magică? Nici noi nu am rezista.
Deși se împotrivește cu toată ființa magiei, John nu poate întoarce spatele oamenilor alături de care ducea magia mai departe. Acum, după ce nepoții săi l-au ajutat să rezolve cea mai mare enigmă a vieții sale, John nu poate să-și împiedice nepoții să participe la cea mai mare aventură a vieții lor. Deși nu-și dau seama pe deplin de partea întunecată a magiei, Spencer și Hedy se bucură de fiecare moment petrecut în compania prietenilor lor magici. Și, atunci când momentul o impune, participă la salvarea lumii pe care magicienii o apără atât de mult.
„Această carte este plină de suspans… și de magie! O poveste captivantă, puțin înfricoșătoare, chiar tristă pe alocuri, dar plină de emoție și de iubire.”
Copacul fermecat – pericol și decizii
Copacul fermecat, cel de-al treilea volum al seriei, este și mai plin de pericole, și mai interesant de urmărit. De data aceasta, cei patru copii (cred că am uitat să menționez că lui Hedy și Spencer li se alătură verișorii lor Max și Jelly) sunt pe cont propriu.
Bunicul lor este întemnițat într-un glob de zăpadă și tuturor magicienilor lumii le este blocată magia. Cei patru copii pornesc într-o cursă plină de pericole, pe sub străzile luminate ale Parisului, mânați de dorința de a proteja magia. Copacul fermecat, sursa magiei, este singurul care-i poate ajuta. Dar drumul e lung, pericolele multe și Nimeni le dă încă târcoale. Sunt ei cu adevărat pregătiți?
Mi-a plăcut mult povestea din seria Aventuri pe colina colecționarului. Mi-a adus aminte de copilărie și de cât de complexă și magică este lumea poveștilor! Nu mă gândeam că niște cărți pentru copii mă pot ține atât de conectată la o lume pe care doar poveștile o pot face să pară atât de naturală. Talentul autoarelor de a spune povești nu a făcut decât să mă întoarcă în propria copilărie, acolo unde nu există nu se poate și unde imaginația nu are limite. Ce ziceți? Vă alăturați și voi?
Seria Aventuri pe colina colecționarului vă așteaptă pe siteul editurii Corint, acolo unde o găsiți zilele astea cu o reducere de 35%: Casa de pe colina colecționarului, Harta magicianului, Copacul fermecat.