Scrisoarea de dragoste, roman scris de Lucinda Riley și apărut la Editura Litera, mi-a oferit o poveste plină de emoție și suspans. Deși mi-am tot promis că voi începe seria Cele șapte surori – scrisă tot de minunata Lucinda Riley – iată că tot intervin titluri atractive și uit de promisiune. Măcar acum am ales tot o carte scrisă de ea, da? 😁

Lucinda Riley ne-a oferit povești minunate, încărcate de dragoste, dramă și emoție. Sunt sigură că autoarea va trăi mulți, mulți ani în memoria cititorilor săi și mă bucur când văd interesul menținut la fel de viu pentru cărțile sale. Deși are o măiestrie aparte când vine vorba de brodat povești, cu Lucinda trebuie să ai răbdare. Eu așa am observat și așa cred. Îi place să stăruie pe lângă personaje, îi place să dea timp timpului și iubește să își vadă poveștile dospind încet, încet.

Scrisoarea de dragoste
Scrisoarea de dragoste

Scrisoarea de dragoste – poarta spre trecut

Poveștile sale cer timp și răbdare. Unele înfloresc mai repede, altele mai greu. Dar sigur reușesc să te amețească și să te îmbete cu parfumul lor după aceea. Și Scrisoarea de dragoste a fost așa. Primele pagini parcă ofereau aceeași perspectivă, lucrurile tot băteau pasul pe loc și eu mă întrebam când va explora acțiunea. Ulterior, după ce am terminat întreaga carte de citit, mi-am dat seama că mai voiam să stau lângă personaje și că povestea asta a avut nevoie de perioada sa de înflorire.

Dacă primele pagini sunt liniștite și autoarea are grijă să creioneze atent cadrul în care se vor devoala secrete și personaje care vor ajuta la acest aspect, ultimele pagini sunt pline de suspans. Nu vă spun că m-am tot întrebat „oare o fi posibil?”, „așa rămâne?”. Trebuie să urmăriți cu atenție sporită numele personajelor, legăturile dintre el și abia după ce veți fi terminat de citit cartea vă veți da seama de toată îmbârligătura aceea de detalii din trecut.

O întâlnire neobișnuită

Orice ziarist visează la o poveste senzațională, acea poveste care să îl scoată din anonimat și să îl pună pe prima pagină. Joanna Haslam visează la același lucru și speră că vedetele pe care le urmărește non stop îi vor oferi un articol grozav. Trimisă la înmormântarea lui Sir James Harrison, unul dintre cei mai mari actori ai generației sale, Joanna nu bănuiește că este pe cale să deschidă cutia Pandorei.

O doamnă în vârstă are un atac de panică și Joanna, din respect și simt civic, o însoțește la un taxi, apoi până la apartamentul acesteia. Nu se gândește prea mult la această întâlnire, mai ales că bătrânica Rose pare destul de excentrică. Doar că, două săptămâni mai târziu, o scrisoare, un program vechi și o rugăminte îi vor da viața peste cap. Și totul are legătură cu Sir James Harrison și ceva din trecutul acestuia: o altă scrisoare compromițătoare.

Joanna, fire de ziarist curios, își dorește să descopere adevărul și să respecte ultima dorință a lui Rose, dar asta este echivalent cu pericol, moarte și atacuri violente. În cine poate avea Joanna încredere? Ce conținea scrisoarea lăsată de Sir James Harrison și ce legătură avea cu Rose?

Scrisoarea de dragoste – goana către adevăr

Deși este presată de niște oameni pe care nu îi cunoaște (și despre care nu bănuiește cât de periculoși pot fi!), Joanna nu renunță la lupta sa. Ca și mine, ori de câte ori simte că stăpânește situația și aproape pune mâna pe adevăr, acesta îi scapă, alunecos precum un pește, din mână. Și autoarea are grijă să mai adauge un element de mister, un mic secret din trecut sau o întâmplare tulburătoare.

Ancheta Joannei nu este una deloc ușoară. Punctată de presiuni, pericole și atacuri violente, ancheta sa nu pare sortită succesului. Dar apare în peisaj Marcus, nepotul lui Sir James Harrison, și Joanna este pe cale să facă câțiva pași mai înainte. Sau să își piardă inima? Marcus este renumit pentru farmecul său de cuceritor. Se folosea el de Joanna pentru propriile scopuri sau era sincer cu ea?

Poarta spre trecut

Lucinda Riley știe să scrie povești despre trecut. Știe când să sufle praful de pe amintiri, când să lase lacătele cuferelor să cadă și când să introducă elemente noi. Și mă știți cum sunt: dă-mi un strop de dragoste, o poveste care oscilează între trecut și prezent, un strop de mister și de adrenalină și mă ai la degetul mic.

„Călătoriți în timp în Londra anilor 1990, descoperind secretele bine păstrate ale societății elegante din Anglia. O evadare perfectă, cu răsturnări de situație din belșug.” –  Best Magazine

Recomandare de lectură ❤️

Așa cum v-am spus mai sus, primele pagini au fost un pic mai liniștite. Exact ca apele acelea line, nestrăbătute de niciun val, dar care ascund cele mai adânci gropi și cei mai periculoși curenți. Mi-a plăcut să văd că Lucinda Riley merge și pe altă cale, că reușește – în stilul ei – să adauge mister și adrenalină unei povești complicate despre dragoste și acțiuni în numele ei.

Povestea a înflorit sub ochii mei, lucrurile s-au potrivit perfect în lăcașul lor și eu m-am bucurat tare mult de călătorie! Recomand!

Scrisoarea de dragoste – Lucinda Riley – a apărut la Editura Litera și poate fi cumpărată de aici.

Data Apariției : 14 iul. 2022

Autor(I) : Lucinda Riley

Numar Pagini : 560

Tip Coperta : Broșată

Format : 137×200

Colectie : Blue Moon

Traducator(I) : Magda Dumitru

 

Lasă un răspuns