Șase ani este un roman sinonim cu o cursă cu obstacole, pericol și moarte. Nu îl am tocmai de șase ani acasă, dar acest roman scris de mult îndrăgitul Harlan Coben mă aștepta de ceva vreme pe rafturi. Nu vă spun de câte ori mi-a fost recomandat de alți iubitori de suspans. Sunteți deja familiarizați cu turnurile de cărți necitite de pe noptiera mea. Și a voastră. 😁

„Măiestria lui Coben ne vrăjește în așa fel încât nu vedem nicio clipă ceea ce stă tot timpul sub ochii noștri.“ Washington Post

L-am cunoscut pe Harlan Coben prin volumul Băiatul din pădure și am înțeles imediat că va deveni unul dintre autorii care se vor regăsi tot mai des pe lista mea. Sinceră să fiu, romanul acesta a pierdut în fața altora pentru că eu nu voiam cărți de dragoste de la Harlan Coben. Îmi închipuiam o poveste caldă, cu anumite accente de gelozie și crize de conștiință. Greșeala mea a fost că mereu am evitat să citesc descrierea, din dorința de a fi surprinsă în momentul lecturii.

Șase ani
Șase ani

Sase ani – cât durează o promisiune?

Harlan Coben nu a scris o poveste de dragoste. Nu că ar fi fost o problemă cu asta, dar eu vreau adrenalină de la cel supranumit regele suspansului. E adevărat, întregul carusel al morții este bazat pe o poveste de dragoste. Nevoia de a proteja și  regăsi persoana iubită este pilonul principal al întregului ansamblu, dar lucrurile se complică foarte tare pe parcurs.

„Orice carte nouă scrisă de Coben e un motiv de sărbătoare, dar o carte atât de bună ca Șase ani e un motiv de jubilare.“ Huffington Post

Jake își iubea meseria și studenții. Viața în campus îi oferea suficiente motive pentru a se simți satisfăcut și împlinit. Se dedica total profesiei sale și știa să se facă iubit. Un singur lucru îl împiedica să fie complet fericit: o inima rănită. Trăise alături de Natalie o istorie scurtă și intensă. Dragostea lor păruse atunci suficient de puternică și de legată. Însă, pe nepusă masă, Natalie decisese să se căsătorească cu un fost iubit, un anume Todd Sanderson.

Pentru că avusese nevoie de certitudini și explicații, Jake asistase la nunta celor doi și făcuse cea mai grea promisiune: să îi lase în pace și să nu-i mai caute niciodată. Sub ochii lui își juraseră credință și Natalie fusese extrem de expeditivă și de rece. Unde rămăseseră declarațiile de iubire? Sub ce piatră ascunsese femeie toate clipele lor? Fusese Jake doar o aventură?

Șase ani – butonul declanșator

Doar nu vă așteptați ca de aici încolo să fim martorii unei plângeri de milă, nu? Vă așteptați la un personaj care să își scufunde necazurile în sticla cu alcool? La un stalker care supraveghează și consemnează fiecare mișcare a femeii iubite? Nimic din toate astea. Jake este un om de cuvânt, își respectă promisiunea și își poartă iubirea cu demnitate și liniște. Nu o căutase, dar nu încetase să o iubească. Semnele de întrebare nu prinseseră niciodată coajă și el spera doar ca ea să fie fericită și Todd să fie un bărbat de treabă.

Într-o zi, după șase ani de la nunta lui Natalie, Jake citește un necrolog: Todd Sanderson murise. Lăsase în urmă o soție, doi copii și un oraș îndurerat. Jake știa că nu era momentul potrivit, însă inima îl îndemna să o caute pe Natalie și să îi fie aproape. Gestul lui este unul lăudabil, dar acționează fix ca butonul declanșator al unei bombe. Jake descoperă niște lucruri uluitoare: Todd Sanderson avea altă soție, una pe care o cunoștea tot orașul, copiii lui erau mari și căsătoria lui fusese una fericită. Și Natalie nu era nicăieri. Nu lăsase urme și povestea lor părea tot mai mult desprinsă din imaginația unui bărbat îndrăgostit.

Șase ani – povestea unui om îndrăgostit

Așa cum vă închipuiți deja, neliniștea roade tot mai amar din sufletul lui Jake și nevoia lui de a descoperi adevărul este din ce în ce mai acută. Știa că lucrurile sunt mult mai întunecate decât încerca lumea din jur să le zugrăveasă. Își datora lui o explicație, avea nevoie de ea pentru a putea merge mai departe.

Lucrurile se complică din ce în ce mai tare și Jake devine un fel de agent sub acoperire. Este profesor, dar are o constituție masivă și câteva antrenamente la activ, dar poate el concura cu ucigași cu sânge rece? Atât vă mai spun, aveți de acum și voi o misiune: să descoperiți adevărul lui Jake.

Găsiți cartea pe site-ul celor de Paralela 45 și eu o recomand cu tot dragul!

 

Domeniu: Ficțiune

Colecție: BESTSELLER

An apariție: 2019

Nr. pagini: 352

Titlu original: Six Years

Ediția:I

 

 

 

Lasă un răspuns