Șarpe și porumbel, ce debut frumos! Debutul autoarei, debutul unei colecții care va face furori. Corinteens, bune alegeri ai făcut! V-am spus și cu alte ocazii, fantasy-ul nu este genul meu preferat. Dar vreau să explorez fiecare ținut încărcat de magie, creaturi fantastice și detalii care stârnesc imaginația oricărui cititor. Pentru că prefer varianta mai soft a acestor lumi (simt nevoia unei inițieri blânde), genul de poveste pe care ni l-a pregătit Shelby Mahurin este perfect pentru mine! Fără să fie plină de detalii… fantastice, dar suficient de antrenantă pentru a mă ține conectată la lumea pe care ea o construiește la granița dintre lumea fantasy și poveștile de dragoste cu accente vintage. Mai e nevoie să vă spun cu câtă bucurie am adăugat-o pe raftul cărților pe care le pasez generațiilor viitoare?

O vrăjitoare și un vânător de vrăjitoare uniți într-o sfântă căsătorie. Povestea asta nu se poate sfârşi decât într-un singur fel – UN RUG ȘI UN BĂȚ DE CHIBRIT.

Șarpe și porumbel
Șarpe și porumbel

Șarpe și porumbel – Vrăjitoare și Vânător.

Nu vă spun că înainte să scriu recenzia aveam câteva idei bune despre ceea ce voi scrie. Cred că miss Louise le Blanc a intrat în mintea mea și a șters tot. De fapt, unele idei sunt încă acolo, dar sunt atât de amestecate… V-aș spune că mi-a plăcut la nebunie de Louise. Da, cred că încep cu asta. Poate îmi dă ideile înapoi. Vrăjitoare mică, pun eu mâna pe tine!

Nu vă lăsați păcăliți de mutrișoarele ei. Louise este șarpele din povestea asta. Carismatică, ademenitoare, sarcastică, ironică. La fel de efervescentă precum vinurile spumante. Niciodată nu știi ce replică urmează, niciodată nu poți anticipa modul în care miss Lou se va raporta la vreo întâmplare. Ah! Și mi-a plăcut atât de mult de ea! Deși este puternică, Lou este construită atât, dar atât de „cuminte”.  Cuminte în sensul că este rebelă, este puternică și știe ce vrea. Dar nu împinge limitele, nu face din atuurile ei defecte. O iubești de la început pentru modul nebun în care alege să înfrunte viața și să își schimbe destinul. Ups! V-am spus că este vrăjitoare și că a fugit din clanul ei? Vedeți? V-am spus eu că Lou îmi bântuie gândurile!

Vânătorul Reid, porumbelul păcii. Mi-a stârnit câteva hohote de râs. Cartea asta este plină de contraste și am adorat modul jucăuș în care autoarea a ales să abordeze povestea. Reid este educat și construit să elimine vrăjitoarele, creaturile malefice care alterează liniștea regatului. Dar Reid este blând, romantic, calm și bun. Și lui îi este destinat să o întâlnească pe Lou, cea care se află la polul opus.

Extremele se atrag. Oare se adeverește și în cazul de față?

Știți care e partea proastă la această carte? Nu avem volumul doi. Aham. E o serie și așteptarea mea este mai șubrezită decât clădirile vechi ale țării noastre. Vreți să știți dacă veți rămâne cu gândul la ce se întâmplă la finalul acestui volum? O, da! Și am spus-o doar pentru că nu pot suferi de una singură. Lou nu vrea să îmi dea nicio poțiune magică pentru a alina un pic această stare de neliniște.

„Un debut de excepție, plin de tot ce îmi place mai mult: o eroină plină de vioiciune și bine portretizată, un sistem complex și mortal de magie și o poveste de dragoste arzătoare, care m-a făcut să citesc până târziu în noapte. Șarpe și porumbel este o bijuterie de carte.” — Sarah J. Maas, autoarea seriei Tronul de cleștar

Născuți să se urască, dar sortiți să se întâlnească, Lou și Reid au ajuns pe panoplia personajelor mele preferate. Autoarea a știut să îndulcească legăturile pline de ură, să rotunjească extremele și să dea un tonus cuminte tensiunii care stăruia în micuțul Cesarine. Poate exprimarea mea vi se va părea un pic ciudată,  dar sunt sigură că mă vor înțelege cei care au citit cartea. Și mă veți înțelege și voi, cei care o veți citi. Pentru că da, o recomand cu tot dragul. Este o carte pe care o puteți lua liniștiți cu voi în orice concediu. Nu vă solicită, vă binedispune și vă așteaptă cuminte să cutreierați străzile alături de personajele sale.

Șarpe și porumbel – adevăruri bine tăinuite

Și pentru că mi se pare normal să spunem adevărul, aș vrea să precizez că bănuiam traiectoria poveștii. După mintea mea șlefuită de nenumăratele anchete la care am participat (deh, viață de cititor), nu a fost greu să dibuiesc repejor toate legăturile, să descopăr toate dedesubturile și să miros toate minciunile pe care le țeseau personajele principale. Dar nu m-a deranjat asta un singur minut. Povestea mi-a oferit exact ingredientele de care aveam nevoie pentru a „prepara” câteva ore de lectură bună. Singurul meu regret este acela că i-am lăsat destul de mult să mă aștepte. Am timpul extrem de limitat pentru lectură și regret extraordinar de mult.

„Personaje bine realizate și o lume plurivalentă, cu aer franțuzesc, alcătuiesc un fundal consistent, dar centrul de interes al acestui roman fantasy este povestea de dragoste, complicată și adesea fierbinte, dintre Lou și Reid.” — Booklist

Vănătorul trebuie să o elimine, ea trebuie să supraviețuiască. Greu sau ușor? Asta veți descoperi voi!

Sper că am reușit să vă transmit un pic din bucuria pe care mie mi-a adus-o lectura acestei cărți. Caldă, antrenantă, amuzantă și extrem de atrăgătoare. V-o recomand cu tot dragul!

Șarpe și porumbel a apărut la Grupul Editorial Corint, colecția Corinteens, și poate fi cumpărată de aici. 

AUTOR(I):

SHELBY MAHURIN
TIP COPERTĂ: SOFTCOVER
ISBN:
FORMAT:
EDITURA: CORINT
AN APARIȚIE: 2020
NUMĂR PAGINI: 496
TRADUCERE: ADINA RAȚIU

6 COMENTARII

Lasă un răspuns