Regina Roșie și Îngerul negru sunt primele două volume ale trilogiei (și tare mi-aș dori să fie o serie, nu o trilogie) dedicată Antoniei Scott. Și aș mai adăuga eu: sunt cărțile care mi-au dat lumea peste cap în ultimele zile. Știți deja că alerg după thrillere, după adrenalină și suspans, personaje neobișnuite, curajoase și scoase din tipar. Juan Gomez Jurado a reușit să adune toate aceste elemente în cele două volume apărute la Bookzone.

Regina roșie și Îngerul negru

Și știți ce mi s-a mai părut interesant și extrem de catchy? Stilul lejer al autorului. Nu știu dacă încrederea aceasta debordantă care răzbate din fiecare cuvânt este amprenta autorului sau doar trăsăturile pe care și-a dorit autorul să le imprime personajelor sale. Juan Gomez Jurado transpune în scris siguranță, lejeritate, prospețime.

Regina roșie – cursă contra cronometru

Am și râs (deși nu mă așteptam deloc să o fac), am îndrăgit personajele, am trăit alături de ele fără să îmi pun prea multe întrebări. Pur și simplu, m-am aruncat în mijlocul evenimentelor și am trăit intens fiecare clipă, de parcă și viața mea ar fi fost în aceeași cursă de eliminare. Regina roșie și Îngerul negru au fost ca niște filme de acțiune. Doar că mai bune.

Regina roșie și Îngerul negru

Îmi plac mult personajele care mă surprind, personajele care se rup de tiparul celorlalte și vin în fața noastră fără filtre de perfecțiune. Jon Gutierrez și Antonia Scott sunt două personaje pe care le voi ține minte de acum încolo. Mai ales după finalul volumul doi! Nu vă spun cu câtă disperare îmi doresc volumul trei … Să se rupă atât de mult zidurile, să se răsucească atât de mult emoțiile și tu să mai arunci benzină peste focul curiozității noastre? Juan Gomez Jurado, nu prea te iert!

Regina roșie – un altfel de proiect, o altfel de eroină

Înainte să vă mai spun și alte lucruri despre aceste volume, aș vrea să lămuresc un aspect. Sau mai multe. Sunt iubitoare de thrillere și de romane polițiste. Sunt chițibușară, îmi place să îmi dezvolt propria anchetă, să caut vinovați și să îi demasc. Sunt convinsă și pot să vă spun cu siguranță că, aceste două volume nu sunt cele mai bune thrillere și nu sunt nici cele mai elaborate.

Dar au venit în momentul potrivit. Și mi-au scuturat toate tiparele de dinainte, mi-au adus o altfel de poveste și un altfel de parcurs. Mi-au oferit o doză nebună de suspans și de replici extrem de spumoase și de incisive. Antonia Scott și Jon Gutierrez sunt extrem de diferiți, dar sunt amândoi la fel de ușor de îndrăgit. Jon Gutierrez are un trecut al lui, dar nu împrumută nici statutul de victimă, nici nu cade în derizoriu.

Personaje simpatice

Jon este sincer, tranșant, devotat, calm. Mi-a plăcut modul în care a reușit autorul să îi insufle și să îi dezvolte personalitatea. Este amar, dulce, curajos. Nu se plânge, nu ascunde lucrurile. Este ceea ce este și își asumă.

Antonia Scott mi-a adus aminte cumva de un personaj dintr-un serial tv, un serial pe care îl urmăream acum mulți ani la TVR. Dark Angel parcă se numea, Jessica Alba având rolul principal. Deși nu se învârte în aceeași lume științifico-fantastică, Regina roșie mi-a adus un pic aminte de proiecte ascunse, de control și de dorința de manipulare.

Vă tot pomenesc de Jon și Antonia, dar nu v-am spus mai nimic despre ei. Jon este polițist, unul aflat la ananghie, care primește o șansă neașteptată de a-și recupera cariera și statutul. Lumea este plină de oameni puternici care pot face orice informație/filmuleț/știre să dispară de pe fața pământului și Jon are nevoie de un astfel de om.

Jon Gutierrez și Antonia Scott

Jon Gutierrez primește șansa reabilitării, dar un preț tot i se cere. Jon trebuia să o convingă și să o aducă la un loc stabilit pe Antonia Scott, perla proiectului Regina roșie.

La prima vedere, Antonia Scott părea o femeie obișnuită, lovită de tristețe și de un val al dorinței de reinventare. Dar Antonia Scott nu era tocmai obișnuită. Era o femeie extrem de inteligentă, antrenată să vadă lucruri pe care ceilalți nu le observă. Legăturile și calculele din mintea Antoniei sunt de-a dreptul fenomenale și de ele au nevoie oamenii influenți și agenția din care femeie face parte.

Antonia Scott și Mentor, cel care o racolase, făceau parte din tagma băieților buni. Ei erau cei care organizaseră, alături de alte state europene, o agenție care urmărea traseul oamenilor periculoși care tranzitau continentul. Accesul la spațiul comunitar devenise facil și răufăcătorii puteau călători nestingheriți. Asta însemna mai multe alarme pentru siguranța națională a fiecărui stat și amenințări la adresa oamenilor de rând.

Cazuri șocante, adrenalină și suspans.

Antonia Scott nu mai lucra de câțiva ani. O problemă personală o ținuse departe de serviciul său și nimeni nu reușise încă să o facă să revină. Îi era dor? Cu siguranță! Dar Antonia Scott era implacabilă și nu se putea ierta pentru dezastrul pe care îl crease în propria familie.

Totuși, ca om antrenat să urmărească și să combată răul, Antonia nu poate sta la nesfârșit cu mâinile în sân. Mai ales când niște cazuri șocante i se pun pe masă. Adversari vechi, extrem de periculoși, reapar pe radar și agenția are nevoie de inteligența ei. Antonia poate avea răni pe dinăuntru, dar nu poate lăsa lumea întreagă să se prăbușească.

Așa cum am spus mai sus (cred), îmi place să îmi deschid propriile anchete. Doar că, de data asta, nu am mai făcut asta. Am trăit alături de cei doi fiecare stare, fiecare acțiune și fiecare decizie. Mi-au plăcut amândoi teribil de mult, le-am reproșat că mi-au amorțit mâinile de cât am strâns marginile cărții și i-am certat un pic că m-au trecut prin tot acest stres.

Eu recomand volumele! Sunt sigură că le veți trăi la aceleași cote amețitoare de pericol și intensitate!

Au apărut la Bookzone și le găsiți aici și aici.

Dacă ți-a plăcut Casa de Papel, atunci cu siguranță te vei îndrăgosti de versiunea feminină a lui El Profesor, o protagonistă a cărei minte lucrează diabolic de repede!

Seria Reina Roja a fost vândută în peste 2 milioane de exemplare și este cotată drept una dintre cele mai reușite construcții psihologice și criminale din toate timpurile!

Traducere: Mălina Panait

 

Lasă un răspuns