20229617_1942538812679491_6232870258751582405_o.jpg
Când vine vorba de suspans și de răsturnări de situație, Dean Koontz este maestru. Primul thriller semnat de el pe care l-am citit, mi-a făcut piele de găină și m-a tulburat peste măsură. Nu mă miră deloc faptul că acest roman, Unicul spraviețuitor, a fost și ecranizat. Are tot ce îi trebuie: o intrigă ofertantă, un fir narativ alert și un deznodământ care m-a șocat de-a dreptul. La început am crezut că finalul are cumva o tentă paranormală, dar apoi am aflat noi mărturii care atestau încă o dată cât de mici suntem noi în lumea asta mare plină de proiecte secrete și jocuri de culise.
Singurul meu regret este acela că fiind destul de ocupată în ultimele zile, am simțit că nu îi pot oferi atenția cuvenită pentru tot volumul de informații pe care mi-l oferea.
Dacă ai pierde un an din viața ta și ai deveni ”un mort viu” și ai afla că accidentul aviatic ce te-a lăsat fără ce ai mai de preț nu ar fi tocmai un accident, ce ai face? Urmărești planul inițial sau înfrunți întreaga lume pentru a afla adevărul?
Deja sunteți curioși, nu? La fel am fost și eu!
În primele pagini mi s-a rupt sufletul după ce am asistat la durerea insuportabilă a lui Joe Carpenter. Joe fusese cândva un om normal, un ziarist renumit și un tată fericit. Soția sa și fetele pe care le aveau împreună, îi luminau întreaga existență și îl făceau complet. Joe își pierduse credința în Dumnezeu după ce asistase neputincios la boala ce a curmat mai târziu viața tatălui său. Michelle, soția sa, îi mai redase un pic din credință și era capabilă să îl facă să vadă frumusețea vieții.
Un accident aviatic teribil pune punct fericirii lui și îi smulge cele trei comori. Michelle, Chrissie și Nina mai trăiau acum doar în amintirea lui. Rănit și cu sufletul sfâșiat, Joe se retrage departe de tot ce îi fusese cândva familiar, nu se îngrijește deloc, își imaginează constant cum ar fi fost dacă el ar fi fost în avion și cum au decurs ultimele secunde din viața fetelor lui. Bea, se ascundea și aștepta să moară. Soacra lui, femeia care le iubise pe fete ala fel de mult, era singurul om care îi putea înțelege atitudinea și durerea. Ea era persoane pe care o putea suna, în rest nu suporta să vadă doza de compasiune din ochii celorlalți.
La comemorarea primului an de la accident, Joe era la fel de slab ca în prima zi. Avea nevoie de alcool pentru a prinde curaj, nu putea face față situației și nu se simțea pregătit pentru a merge la cimitir. Merge pe plajă într-un loc singuratic în compania unor doze cu bere, dar acesta este momentul în care totul în jurul lui începe să se năruie. Jurnalist de criminalistică, Joe observă că este supravegheat, dar îi venea greu să creadă că puținul care ajunsese el ar putea fi interesant pentru cineva.
La cimitir, exact lângă pietrele mormintelor fetelor, observă o doamnă negresă mignonă care fotografia mormintele. Deși el o abordează cu furie, doamna îi răspunde cu calm și îi însuflă o stare de bine. Află că ea îi va spune totul în curând, doar că nu venise încă momentul. Nu îi este greu să facă legătura dintre mărturisirea femeii și prăbușirea avionului 353. Dar ce ascundea? Nu a putut să îi pună prea multe întrebări pentru că aceeași bărbați ce îl supravegheaseră pe plajă deschiseseră acum focul asupra lor în cimitir. Femeia, Rose Tucker, fuge înainte ca el să mai poată face ceva. Era și mai debusolat acum, dar măcar se produsese scânteia care ar fi putut urni mecanismul vieții lui.
Spiritul de jurnalist se trezește și Joe știe de unde să înceapă. Va căuta familiile celor implicați în accident și va afla dacă fuseseră și ei contactați de Rose. Era greu de crezut că Rose era supraviețuitoarea acelui accident teribil care spulberase și măcinase întregul corp al avionului și a tot ce se afla în interiorul lui.
Rose se prezentase în casele familiilor victimelor, însă nu ajunsese la toate, și le prezenta o fotografie Polaroid cu mormintele celor dragi. Le cerea să își deschidă inima și mintea și să privească dincolo de imagine. Nu știa ce avea poza aceea atât de special, dar o serie de sinucideri în cadrul acelor familii întăresc legătura dintre apariția femeii și moartea lor.
Joe era supravegheat permanent pentru că se știa că va fi contactat din nou de Rose și se afla mereu în bătaia puștii. Viața lui valora ceva atâta timp cât putea să afle adevărul despre accidentul aviatic. Restul nu conta. Era pregătit pentru orice.
Era Rose Tucker, medicul implicat în proiecte secrte, principalul vinovat pentru prăbușirea zborului 353? Care era adevărul? Aflați voi singuri dacă citiți cartea!
Pe mine m-a surprins încă o dată acest autor! Sunt sigură că mai vreau cărți semnate de el!
Mulțumesc mult echipei de la targulcartii.ro pentru acest exemplar! Cartea o puteți găsi chiar aici.
19894568_1425150180908951_8659918438580622570_n

2 COMENTARII

Lasă un răspuns