Atât de mult mi-a plăcut cartea asta! Și pe cât de mult mi-a plăcut, pe-atât de greu îmi este să vorbesc despre ea. Simt că orice aș spune este nepotrivit și că va fi încadrat în spoiler. Un lucru e sigur, romanul nu l-aș fi încadrat în ”crime”, mie mi s-a părut mai mult un thriller psihologic.
După cum v-am spus și când v-am prezentat Ragdoll-Ultima ta zi, îmi place tare mult să urmăresc filme polițiste și să încerc să rezolv misterul și să găsesc vinovatul. Cartea asta a fost de la început un mare semn de întrebare pentru mine. Nu înțelegeam motivele pentru care un om s-ar schimba atât de tare. Nu mă mai miră nimic atunci când vine vorba de oameni, dar rămân totuși surprinsă să văd că mintea umană nu are hotar.
Deși cartea nu abundă în acțiune și nu avem prea multe fire narative de urmărit, eu am trăit într-o stare continuă de tensiune, de frică și de furie. Mi-aș fi dorit să pot intra un pic în carte și să scutur de câteva ori personajul masculin. Credeți-mă că ar fi meritat! Succesiunea dintre cele două planuri narative -trecut și prezent- are rolul de a mări și mai mult suspansul și de a ne ajuta să înțelegem când și de ce s-a ajuns aici.
Iar tot ceea ce urmează are rolul de a demonta mitul aparențelor și a primei impresii.
Jack Angel era un avocat renumit. Apăra cazurile de violență domestică și pleda pentru femeile maltratate. Nu pierduse niciun caz, era dedicat muncii sale și avea un trecut fără pată.
Grace mi-a plăcut de la primele rânduri! Este o femeie hotărâtă, ambițioasă și are atâta dragoste de oferit. Fusese copil unic până la vârsta de 17 ani. Mama ei rămâne însărcinată și la insistențele lui Grace păstrează sarcina. Grace știa că părinții ei nu își doriseră copii, dar avea nevoie de cineva pe care să iubească și care i-ar fi putut oferi și ei dragostea ce i-a lipsit constant.
Când micuța Millie vine pe lume, mama ei nu o vrea deloc. Nu numai că fusese un copil nedorit, dar avea și Sindrom Down. Așa că decide să o dea spre adopție. Insistențele și gesturile necugetate ale lui Grace o ajută pe micuță să rămână în sânul familiei și odată cu asta, toate drepturile asupra lui Millie îi sunt cedate lui Grace. Abia devenise majoră, dar știa că trebuie să lupte pentru surioara ei, să muncească și să îi plătească taxele școlare.
Le regăsim pe amândouă câțiva ani mai târziu (Grace avea 32 de ani), fericite și la fel de unite. Grace avea un serviciu stabil, dar pe plan emoțional nu excela. Avusese câteva relații, unele pe care le-ar fi văzut cu vizita la altar îmbrăcată în rochie albă, dar bărbații aceia nu erau gata să preia și grija lui Millie în spatele lor. Grace nu credea că este pusă să aleagă între ei și sora mai mică, credea doar că nu a găsit bărbatul perfect.
Asta până când în viața lor apare Jack, bărbatul capabil să o invite la dans pe Millie în parc, să le invite la prânz și să le facă să râdă. Lui Grace îi era frică să mai spere, dar cine putea rezista manierelor ireproșabile și dragostei cu care o învăluia?
După câteva luni se căsătoresc și nicicând Grace nu se simțise mai fericită. Cel mai important lucru era faptul că micuța Millie va avea în casa lor o cameră galbenă numai pentru ea. Înainte de nuntă, Jack îi cere să renunțe la serviciu. Voia să o vadă acasă atunci când se întorcea de la muncă. După ani de zile de muncă și de griji, Grace nu interpretează cererea lui decât ca pe o dovadă de dragoste.
Jack îi oferă ca dar de nuntă casa visurilor ei, dar ea nu are voie să o vadă decât după luna lor de miere. Luna de miere se transformă în cel mai urât coșmar pentru că odată căsătoriți, Jack devine un om necunoscut și manierele ireproșabile se transformă în cuvinte reci și tăioase și în gesturi care o înjoseau pe Grace. Iar el se ocupase de toate. În fața lumii ea trecea drept o tânără instabilă psihic.
Întorși acasă lucrurile nu se vor ameliora, din contră. Grace este pedepsită și fiecare gest de răzvrătire va atrage după el o nouă pedeapsă. Vă întrebați ca și mine cum de nimeni nu observă? Nu puteau să vadă altceva decât un cuplu fericit, un soț care își adoră proaspăta soție, o casă frumoasă, cine reușite și aparențe. El era întotdeauna cu ea, o sufoca și îi sufla în ceafă. Ea era terorizată, prietenele ei o considerau o norocoasă ce se scălda în dragoste. Nimeni nu știa că dormea într-o cameră micuță care avea gratii la geam.
Cum se ajunsese aici? Va reuși ea să scape? Cine o va ajuta?
Unde se termină iubirea și unde începe teroarea? Ce se ascunde în spatele ușilor închise?
Dacă vă plac romanele cu ciudați, romanele care să vă scoată din zona monotoniei și care vă pot face inima să aibă cel puțin trei bătăi în plus pe minut, atunci aceasta este o carte numai bună. Nu vă pot descrie aviditatea cu care am parcurs-o eu și cât de mult mi-am strâns pumnii dorindu-mi să îl pedepsesc cumva pe ”perfectul” Angel. Este o carte numai bună pentru o zi ploioasă. Recomand! Mulțumesc lui Cititor Necunoscut pentru această tentație!
Mulțumesc echipei de la Libmag pentru acest volum! A fost perfect pentru starea mea de apatie! Dacă sunteți curioși și vreți o carte faină, vă spun că o puteți găsi chiar aici.
Nu uitați și de anticariatul online targulcartii.ro. Aici puteți găsi cărți ”mari” cu defecte mici!
[…] una, le-am pozat repejor și am și început să o citesc. Cum să rezist lui Clare Mackintosh, lui B.A. Paris și Sophie Hannah? Cum să nu caut să aflu răspunsuri, cum să nu vreau să aflu povestea din […]
Citind recenzia ta m-a luat cu palpitații ca și când citeam cartea:)) mi-ai amintit perfect acțiunea romanului și am retrăit aceleași stări de atunci…încheierea mi-a plăcut cel mai mult!:))
[…] punctul meu de vedere. Frazarea mi-a plăcut mai mult. Confuzia este subliniată mai delicat) și „În spatele ușilor închise” (dar cu scene mult mai soft. Dacă acel roman m-a șocat, acesta m-a tot plimbat prin poveste cu o […]
[…] ÎN SPATELE UȘILOR ÎNCHISE – B.A. PARIS […]
[…] 4.RECENZIE: ÎN SPATELE UȘILOR ÎNCHISE – B.A. PARIS […]
Cât de bine sună! <3 Felicitări pentru recenzia minunată! <3
Acum îmi doresc si mai mult cartea !
Sunt curioasa de cum ți se va părea!
Chiar eram foarte curioasa daca ti-a placut! Foarte frumoasa recenzia, felicitari! <3
mama, suna super! Da, imi plac romanele atipice, cu ciudati :))) Pentru mine e! Din cate vad, trateaza o problema des intalnita, violenta domestica.
Ți-o recomand cu tot dragul!!
foarte frumoasa si tentanta recenzia ta Anca ,felicitari <3 se vede ca ti-a placut !
Mulțumesc mult! Tare mult mi-a plăcut!
E pe lista mea! Mulțumesc!
Cu mult drag!