Promite-mi că vei fi fericită. Sună a promisiune greu de îndeplinit, nu-i așa? Dar nu te poți împotrivi celui care îți cere asta. Mai ales dacă rugămintea vine din partea prietenei tale foarte bolnave, care este conștientă că te va lăsa singură în scurt timp. Dar vei putea să îi îndeplinești dorințele? Nu este o misiune prea grea pentru umerii tăi fragili?

M-am îndrăgostit la prima vedere de coperta asta. Și cum să nu o fi făcut când este atât de frumoasă?! Pentru că o știam deja pe Virginie Grimaldi și pentru că aștept mereu cărțile sale cu multă nerăbdare, am ales să citesc prima dată Doar clipa fericită să-mi rămână. Dar îmi rămăsese gândul și la cartea aceasta. Cumva, simțeam că povestea ei, trăirile și emoțiile sale erau exact lucrurile de care aveam nevoie atunci.

Carene Ponte oferă cititorilor săi o poveste tristă, îmbrăcată în amintiri, speranță și dragoste. Punctată cu momente amuzante, replici spumoase și aduceri aminte, povestea binedispune pe oricine. E ciudat să spun că veți fi binedispuși de o carte care începe cu un doliu? Este. Dar vă rog să aveți încredere în mine. ❤️

Promite-mi că vei fi fericită
Promite-mi că vei fi fericită

Promite-mi că vei fi fericită

Carene Ponte a reușit să transmită emoție, să facă povestea asta să fie suficientă atât cât a fost. Personal, mă tem mereu de cărțile mai subțirele. Mă tem că autorul nu va avea timp să dezvolte întreaga acțiune, să țeasă firele dintre întâmplări, să creioneze credibil caracterele personajelor.

Carene Ponte, așa cum vă spuneam, reușește să scrie o poveste extrem de credibilă și de… suficientă. A avut timp să patineze printre amintiri, să creioneze unele noi, să ne facă să vărsăm o lacrimă sau să zâmbim în colțul gurii. Și a știut exact unde să predea frâiele destinului și unde să își ia la revedere de la personajele sale. Nu le forțează, nu le împinge peste limite.

La un moment dat, când a intervenit un punct de cotitură, am simțit că autoarea și-a retras discret ațele cu care își mânuia personajele. Simțeam că se poate întâmpla orice de acolo înainte. Bine, m-ați prins. Deja îmi închipuiam și o altă variantă. Recunosc, a mea suna de parcă ar fi fost desprinsă din filmele Hallmark.

Prietenie, promisiuni și speranță

Promite-mi că vei fi fericită este o poveste despre prietenia sinceră, despre ce ne face cu adevărat fericiți și despre călătorii interioare. Poate că Marie este doar catalizatorul acestei povești, poate că este exemplul acela de care te folosești pentru a-ți reinventa întreaga existență. Nu știu cum veți simți voi, dar eu am avut permanent un nod în gât. Mi-am adus aminte de Ps: te iubesc și eu am plâns tare mult la cartea aia (nu mai spun de film).

Din fericire, moartea mi-a luat doar câțiva oameni și nu în ultimii ani. Nu am pierdut (cât de aiurea sună asta) pe nimeni foarte apropiat și sper să rămână așa multă vreme. Eu nu-mi revin ușor și aș fi extrem de afectată de un episod atât de dramatic. Dar mi-ar plăcea să am o prietenă ca Marie: bună, caldă, atentă și grijulie. Mi-ar plăcea o prietenie ca a lor: un colac de salvare, gata oricând să te scoată din belele.

M&M

M&M sună a bombonele colorate, nu? Marie și Molly fuseseră prietene dintotdeauna. Se plăcuseră din prima zi și știuseră că vor împărți împreună bucurii și tristeți. Mulți ani mai târziu, dar prea devreme totuși, Marie primește un diagnostic crunt și pierde lupta cu boala. Înainte de a se stinge, Marie îi cere lui Molly să trăiască pentru amândouă, să fie fericită, să își caute marea dragoste și să își aducă aminte de visurile ei.

Unde rămăsese Molly cea care își dorea să devină prim balerină? De ce făcea Molly compromisuri pentru fericirea celorlalți? De ce nu lupta mai mult pentru propriile dorințe?

Pentru că nu voia să o rănească pe Marie, Molly începe să se gândească mai bine la viața și. Și totul capătă altă turnură atunci când primește niște scrisori. Nu vă spun nici de la cine, nici ce conțineau. Vă spun doar că acela a fost startul unei călătorii inițiatice. Dar și a unor întrebări amare: simțea Molly anumite lucruri sau proiecta asupra vieții sale dorințele prietenei ei?

Promite-mi că vei fi fericită

Promite-mi că vei fi fericită este o lectură care debutează cu un episod trist, dar se transformă treptat într-o poveste stropită cu dragoste, umor și speranță. Am citit-o cu sufletul și mi-am pierdut pașii prin lumea ei minunată și caldă.

Este o cărticică numai bună de citit toamna asta, de dăruit altora și de păstrat în suflet. Eu o recomand!

Promite-mi că vei fi fericită a apărut la Editura Univers și poate fi cumpărată de aici.

Autor: Carene Ponte

Ficțiune

Pagini224

Colecție: Trend Universul Cartilor

Traducere: Alina Hucai

 

Lasă un răspuns