Mary Balogh este una dintre autoarele mele de suflet. Amuzantă, serioasă, diferită sau romantică este o plăcere să o citesc. Păstrează o constantă, mi se pare că are un stil bine definit iar amprenta ei o simți în orice volum.

Cartea de față, dacă nu aș fi citit-o în momentul acesta, unul în care am avut nevoie de ceva light, cu un subiect lin și ușor de urmărit, m-ar fi dezamăgit un picuț. Prea multă previzibilitate, prea multă seriozitate.

Pasiune, romantism, compromisuri și renunțări. Etichete și bârfe, stigmate și haine strălucitoare- atât de reprezentative pentru epoca respectiva. Dar pot oare prejudecățile să dăinuiască la nesfârșit?

Vicontele Lucius și profesoara Frances Allard nu s-ar fi întâlnit niciodată dacă un viscol nu i-ar fi forțat să călătorească până la urmă în aceeași trăsură. Ea se întorcea la Bath, unde era profesoară de muzică, scriere și franceză , după vacanța de Crăciun petrecută alături de mătușile sale iar el se grăbea la reședința sa, după ce petrecuse prea mult timp în compania familiei care îl bătea la cap cu însurătoarea.

Prima impresie nu îi ajută deloc- el arogant, ea prună uscată. El superficial , ea conservatoare și slăbănoagă. Totuși, forțați să înnopteze într-un han în mijlocul troienelor de zăpadă, nu numai că sunt nevoiți să se apropie în încercarea lor de a găti, a face focurile, dar se și apropie sentimental unul de celălalt. Ea se simțea vie, el se simțea neconstrâns de reguli și de etichete.

Neputând face față atracției dintre ei, Frances știind că este singura ei șansă de a se simți femeie, petrec o noapte de neuitat împreună dar a doua zi își spun adio.

El îi oferă un statut care nu îi oferea cinste , iar ea jurase că nu se mai întoarce în Londra. Frances avea atâtea schelete în dulapuri cât pentru a umple o reședință iar Lucius nu făcuse nimic pentru a rupe prejudecățile. Toți așteptau de la el să aleagă soția perfectă, vicontesa perfectă.

Un îndrăgostit în Londra, altul la Bath…ea cu un curtezan pe urme, el cu Portia Hunt cea care îl așteptase 23 de ani și care se comporta de parcă i-ar fi fost soție.
Ce se alege de noaptea lor? Sunt oare condamnați la nefericire? Care sunt secretele care o țin departe de Londra?

Vreți să știți? Eeeeee, eu nu am de gând să vă spun??????

Pasiune și prejudecată face parte din seria Simply Quartet, care conține:

1. Pasiune și prejudecată
2. Suflete pereche
3. Iubire magică
4. Dragostea învinge

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns