O stea între stele este primul volum al seriei Ieșiți din Egipt, o serie pe care abia aștept să o continui!

O stea între stele este o poveste despre eliberare, dragoste, credință și noi începuturi. Am citit multe romane creștine (și mai am tot atâtea pe rafturi), dar niciodată pașii nu mi-au fost purtați atât de înapoi în trecut. Moise, tablele pe care le primește de la Dumnezeu și exodul evreilor din Egipt. Acestea sunt câteva elemente care se desprind de restul poveștii și care te pregătesc parcă pentru întreaga arhitectură literară concepută de Connilyn Cossette.

O stea între stele
O stea între stele

O stea între stele – despre prietenie și lecții de viață O

O stea între stele nu este peste tot ușor de citit, dar lasă peste tot ușițe pentru speranță și gânduri venite de la Cel de Sus. Spre deosebire de alte autoare, Connilyn Cosette nu aduce învățămintele Domnului, nu le înșiră pe pagini. Connilyn ni-l prezintă. Și o face cu ajutorul ueni povești minunate și prin ochii unui personaj remarcabil: Kiya, o tânără egipteancă.

Am simțit o legătură puternică încă de la primul rând. M-am lăsat purtată pe tărâmul faraonilor, al egiptenilor iubitori de negoț și prin colibele sărace, locuite de sclavi. Pentru că nu vreau să uit acest aspect, am să vă spun că am apreciat faptul că autoarea a căutat esența poveștii sale în cel mai potrivit loc: păturile sărace ale societății. Acolo sunt oameni care pot deveni o binecuvântare sau o dezamăgire. De acolo se înalță cele mai puternice și mai sincere rugi, de acolo se pot naște cele mai strălucitoare diamante.

Kiya – de la stăpână la sclavă

Deși urmărește destinul evreilor din Egipt, autoarea alege să își dezvolte povestea plecând de la o femeie egipteană. Ea va descoperi poveștile evreilor și ne va purta pe urmele ei în cea mai emoționanță călătorie.

Kiya se născuse într-o familie influentă și bogată. Din nefericire, tatăl ei pierde întreaga flotă și, pentru a-și stinge datoriile, se vede nevoit să o vândă pe Kiya. De la planuri de nuntă și viața îndestulată, Kiya ajunge sclava lui Shefu. Mâinile ei fine nu erau făcute pentru munci grele. Nu știa să traseze linii fluide de kohl la ochii stăpânei, nu putea îngriji prea bine perucile pudrate. Dar știa că viața îi fusese condamnată pentru totdeauna și se predase în fața destinului. Învăța continuu să păstreze tăcerea și să îndure injuriile primite. Nu îi era ușor, dar gândul că își ajuta familia o remonta de fiecare dată.

În toată lumea aceea total diferită de ceea ce trăise până la vârsta ei, Kiya se agață de două lucruri: prietenia ei cu o altă sclavă și speranța că logodnicul promis avea să o salveze. Oare își pusese încrederea în mâini sigure?

Credință și dragoste –

Nu doar viața Kiey este lovită din toate părțile. Întreg Egiptul este asaltat de evenimente ciudate. Cele zece plăgi ale Egiptului (prefacerea apei in sânge, broaștele, moskitos și musca câinească, ciuma vitelor și vărsatul negru, piatra și focul, lăcustele, întunericul de trei zile), despre care am învățat la orele de religie, au fost trimise de Yahweh, Dumnezeul evreilor, asupra Egiptului pentru a-l convinge pe faraon să elibereze evreii din sclavie. Faraonul a cedat după a zecea plagă, declanșând exodul poporului evreu sub conducerea lui Moise. Plăgile au fost destinate să contrasteze puterea lui Yahweh cu neputința diverșilor zei ai Egiptului. 

Neputincioși și dezamăgiți de zeii la care se închinau, egiptenii lovesc în zona cea mai sensibilă: evreii. Persecutați, biciuiți, alungați, omorâți. În timp ce egiptenii par să rătăcească pe o cale tot mai nesigură, evreii înfloresc mânați de credința în Dumnezeul lor și de promisiunile pe care Acesta le transmitea prin Moise.

Când Kiya află că există o singură modalitate prin care își poate salva fratele, existența ei se schimbă radical. Dar nu avea vreme de ezitare. În noua viață ar fi putut fi mai aproape de omul de care s-a îndrăgostit. Numai că, bărbatul ales îi ura poporul și între ei existau foarte multe piedici. El nu știa cum să-i vorbească, ea nu știa cum să-l asculte.

O stea între stele – un volum cât o lecție de viață

O stea între stele ne spune o poveste emoționantă despre fericirea construită bucată cu bucată. Connilynn Cossette urmărește parcursul dureros al unui popor greu încercat de soartă, fixează ancorele de care-și va lega personajele în cea mai mare furtună din viața lor și împletește elemente demne de epoca în care a ales să își plaseze acțiunea.

Mi-a plăcut tare mult să parcurg universul lui Connilyn Cossette! Am fost fascinată de ritualurile epocii, am asimilat toate informațiile noi și am trăit acolo, cap și inimă legate de capete și inimi din alte vremuri…

O recomand iubitorilor genului, dar și celor care doresc să citească un alt fel de roman. Și spun roman pentru că povestea se încheie rotund, după cum îmi place mie să spun. Cu toate astea, abia aștept să parcurg următorul volum al seriei!

O stea între stele a apărut la Editura Gramma și poate fi cumpărată de aici. 

Editura: Gramma Publishing

Numar de pagini: 413

Tip coperta: brosata

An aparitie: 2019

DESPRE AUTOARE
Connilyn Cossette este mama a doi copii pe care îi educă acasă și este pasionată să scrie povestiri în care să arate harul lui Dumnezeu. Speră să îi atragă pe cititori spre o întâlnire personală cu lumea antică și bogată a Bibliei și să stârnească în ei o curiozitate care să-i determine să sape mai adânc în adevărul Cuvântului. Romanul ei O stea între stele a câștigat concursul Frasier în 2013 și a fost semifinalistă în Concursul ACFW Genesis. Locuiește lângă Dallas, Texas.

Lasă un răspuns