O nuntă (un pic) mortală. Doar un pic. Suficient cât să facă toate celelalte planuri să meargă prost, suficient cât să amenințe liniștea celei mai frumoase nunți. Și știți ce este ciudat? Că am râs în hohote pe tot parcursul lecturii. Nu vă așteptați la asta, nu?

„Incredibil de inteligentă, demenţial de amuzantă și pe de-a-ntregul fermecătoare, această poveste va deveni cu siguranţă una dintre cărţile anului!” EMILY HENRY

Deși m-am gândit la începutul lecturii că nu aș vrea absolut deloc să fiu pe lista invitaților de la această nuntă, mai ales că totul se desfășoară pe o insulă, m-am trezit dorindu-mi să fiu acolo, chiar și parte din personal. Muream de dorința de a le vedea pe cele patru mătușici băgăcioase, de a sta cu ele la masa aia agitată de duminică, de a le sorbi engleza stâlcită și săgețile îndreptate una spre cealaltă.

M-am gândit că vor fi doar niște mătușici îngrozitoare, obsedate de control și tradiții. Însă, spre surprinderea mea, m-au surprins plăcut și m-au făcut să-mi doresc să am mătuși la fel ca ele. Mătuși care te pot ajuta să ieși din orice belele, fie că asta înseamnă o idilă romantică, un accident de mașină sau o moarte accidentală.

O nuntă (un pic) mortală
O nuntă (un pic) mortală

O nuntă (un pic) mortală – așteptări și întâmplări

Am văzut broșura acestei cărți încă de la Bookfest și am fost „avertizată” de atunci că mă voi distra teribil în timpul lecturii. Am primit cartea și am fost sigură că nu mă va aștepta prea mult, că va fi ancora de care-mi voi lega toate stările apăsătoare, grijile și monotonia vieții de adult.

Am început-o și am citit câteva pagini. Deși era ceva ce mă intriga și îmi doream să particip la acest eveniment „mortal”, am simțit că nu mă conectam deloc cu atmosfera, cu personajele și locurile. Am lăsat cartea, am citit altceva și am revenit la ea atunci când m-am simțit pregătită (chiar dacă asta însemnat o oră târzie din noapte).

Am avut câteva crize de râs în timpul lecturii și ar fi fost foarte ok dacă nu ar fi dormit lângă mine soțul meu. Era trecut bine de miezul nopții, eu nu aveam somn și am zis că o nuntă este exact ce-mi lipsește. Soțul s-a ridicat brusc, consternat de zgomotele mele și m-a întrebat mirat: „s-a întâmplat ceva?” Nu. Doar cinci femei care plimbă un cadavru într-o ladă frigorifică, prin mijlocul a mii de invitați la o nuntă de milionari. Dormi, lasă-mă să mă distrez și să urmăresc evenimentele. Uite, tocmai l-au băgat în lada frigorifică, asta după ce l-au înfășurat într-o pătură. Dar să știi că au fost respectuoase cu el, cultura le obligă să fie așa.

De la întâlnire romantică la moarte accidentală

„Combină un thriller cu o comedie romantică, adaugă un pic de Weekend cu Bernie și vei obține o carte emoționantă și delicios de amuzantă. […] Dacă îți plac comediile romantice, nu rata această poveste!” BookRiot

Dacă aș fi făcut parte din juriu, să fiți siguri că aș fi absolvit-o de orice vină pe Meddelin Chan. Să fii singura fată rămasă acasă, alături de mamă și cele patru surori ale sale, mai ales într-o familie de imigranți chino-indonezieni, nu era deloc ușor. Toate așteptările femeilor mai în vârstă apăsau umerii lui Meddelin și tânăra nu voia deloc, dar deloc să le dezamăgească. Alesese o universitate apropiată de casă, se implicase în afacerea familiei și le însoțea întotdeauna la mesele de duminică.

Acum, în pragul celui mai mare eveniment organizat de femeile Chan, Meddelin o comite grav, grav de tot și știe că doar acasă va primi ajutorul necesar. Mama ei, din dorința de a o vedea fericită, îi găsise un partener de viață pe siteurile de matrimoniale. Tânărul era bogat, cult și dornic să o cunoască pe frumoasă Meddelin. Ah, nu v-am spus că mama ei se dăduse drept Meddelin? Mda, și de aici pot rezulta o mulțime de neînțelegeri, mai ales că engleza ei era foarte stâlcită.

O întâlnire nereușită, o nuntă importantă și patru mătușici băgăcioase.

Din nefericire, Meddelin sfârșește prin a-și ucide din greșeală partenerul de la întâlnire și apelează la mătușicile sale. Brigada nebună de femei delicios de amuzante. Niciuna nu spune nu. Știe că au obligația de a fi lângă familie, ori de câte ori este nevoie. Și găsesc soluții pentru fiecare problemă apărută. Nu-l puteau lăsa pe bietul băiat să fie descoperit prea devreme, nici pe Meddelin să ajungă la închisoare. Soluția perfectă avea să apară. Până atunci, îl vor lua cu ele: la „bordul” unei lăzi frigorifice, în mijlocul a mii de invitați bogați.

„Sutanto combină în mod strălucit scene amuzante și elemente specifice de cultură într-o comedie romantică/poveste polițistă plină de imprevizibil, care o surprinde pe Meddy în timp ce încearcă să jongleze cu datoria față de familie, o posibilă arestare și o mireasă de coșmar. Am râs în hohote, și la fel veți face și voi!” USA Today

Dacă nu ar fi fost deja de ajuns, în ecuație se amestecă și Nathan – băiatul care i-a frânt inima lui Meddy cândva. Mătușicile nu știau despre această idilă, dar erau pe cale să afle…

O nuntă (un pic) mortală – delicios de amuzantă

Dacă ajung cele cinci femei în preajma voastră, să fiți siguri că nimic nu va mai merge după planul stabilit. Să fiți pregătiți să râdeți copios, să vă simțiți invitatul de onoare al nunții lui Tom Cruise…Sutopo. Întregul scenariu se dărâmă, surprizele se țin lanț și întorsăturile de situație vă vor lăsa fără cuvinte. Nu vă mai spun că aștept cu mare nerăbdare și ecranizarea. Deși le-am atribuit niste fețe mătușicilor, abia aștept să le văd prinzând viață pe micul ecran.

O nuntă (un pic) mortală a apărut la Leda Bazaar și poate fi cumpărată de aici.

Autor: Jesse Q. Sutanto

Traducere: Alexandru Macovescu

Imprint: Leda Bazaar

Data apariției: Iunie 2023

Coperta: Softcover

Număr pagini: 352

Lasă un răspuns