Noaptea în care totul s-a schimbat a simbolizat cea de-a doua întâlnire literară cu autoarea Gillian McAllister și pot să spun că am mai trecut pe lista cu autori de urmărit încă un nume. Întâlnirile cu romanele acestei autoare au fost surprinzătoare, învăluite în mister și suspans. Fără să desfacă firul în patru și să îngreuneze ritmul lecturii, Gillian McAllister își conștientizează potențialul și construiește în ritmul propriu povești care funcționează ca un magnet.

Deși mă știți mare fană a anchetelor polițiste, a răsturnărilor palpitante de situație, iată că Gillian McAllister mă atrage într-un vârtej de întâmplări neobișnuite, cu cadre domestice și dezvăluiri care nu fac altceva decât să adâncească misterul și să mă cheme și mai tare în lumea personajelor. Și mi-a plăcut să stau acolo. A fost de ajuns doza aceasta de nesiguranță, vârtejul acesta de acțiuni întreprinse în numele dragostei. Și, peste toate astea, a plutit o singură întrebare: eu ce aș face?

Noaptea în care totul s-a schimbat
Noaptea în care totul s-a schimbat

Noaptea în care totul s-a schimbat. Până unde mergi pentru cei care-i iubești?

„Inteligent, alert și atât de captivant, am simțit că mi-o ia inima la goană.” – C.L. TAYLOR

Nu o să o iau pe ocolite, vă întreb direct: există pe lumea asta o persoană pe care ați ajuta-o să îngroape un cadavru? Nu vă gândiți prea mult la răspuns. Încărcați-vă cu adrenalina specifică unui eveniment nefericit, gândiți la rece și puneți-vă în locul personajelor. Joe și Cathy nu s-ar fi gândit niciodată la o astfel de întrebare. Desigur, văzuseră cazuri grave, moarte și operații nereușite. Lucrau la cabinetul veterinar al familiei și micuțele viețuitoare care le călcau pragul nu aveau mereu noroc.

Dar, de data asta, cei doi sunt nevoiți să dea piept cu un cadavru uman. Și Frannie, sora lor mai mică, este cea care îi atrage în acest vis urât.

Copiii familiei Plant aveau multe calități. Dar cea mai importantă era cea care evidenția legătura specială dintre ei. Joe era mai mult decât hotărât să le protejeze pe cele două surori ale sale, chiar și dacă ar fi trebuit să o înfrunte pe soția lui pentru asta. Nucleul familiei Plant era ca un club privat, un club care nu accepta alți membri. Știu, poate fi frustrant, nu?

Există vreo șansă să scapi nepedepsit?

În vacanța de vară, pe tărâmul însoritei Italiei, cei trei copii ai familiei Plant se bucură de dolce far niente și de vila lor superbă. Într-o noapte, când se presupunea că Frannie trebuia să doarmă alături de fiul ei, Cathy și Joe se trezesc atrași în cel mai negru coșmar.

Frannie îi chema pe drumul vechi de lângă vilă, speriată și confuză. Cathy ajunge ultima și observă, în lumina farurilor, că Frannie era speriată, plină de sânge și aplecată deasupra corpului unui bărbat. Frannie îl lovise cu mașina și culmea era că, înainte cu câteva ore, femeia avusese un schimb acid de replici cu acest bărbat. Era clar, în fața organelor abilitate, Frannie ar fi fost acuzată și, probabil, acuzată de crimă cu premeditare. Micuțul ei avea nevoie de ea și Frannie le ceruse lor ajutorul. Ce puteau să facă în această situație?

Noaptea în care totul s-a schimbat – ce alegi?

Frații înțeleg că Frannie cea copleșită de frică are doar două posibilități: să recunoască accidentul sau să încerce să scape de cadavru. Evident, frații o ajută. Știau că e greșit, toate alarmele sunau în mintea lor. Dar cum o puteau abandona în mijlocul acestei nenorociri?

„Ți-ai ajuta o rudă apropiată să îngroape un cadavru și să acopere urmele unei crime teribile? O carte care scoate în evidență partea întunecată a oamenilor, dar și a iubirii pe care le-o porți.” – CHRISTINA

Nu are sens să vă spun că lucrurile se complică și mai tare, nu? Bărbatul era polițist britanic și carabinierii erau foarte interesați de rezolvarea acestui caz. Când primii polițiști bat la ușă, primele minciuni încep să apară. Și lanțul lor crește pe zi ce trece. Undeva, cândva, în lanțul slăbiciunilor și al minciunilor, cineva va ceda și va mărturisi totul. Cine, unde și de ce? Și, mai ales, ce preț se va plăti pentru toate?

Noaptea în care totul s-a schimbat

Mi-a plăcut povestea. Am trăit în cercul ăsta vicios de minciuni și încercări de a păstra totul secret. Știam că bula asta fragilă și superficială a normalității se va sparge. Și așteptam să văd cine va reuși să se desprindă prima oară de acea culpă și  implicare, cine se va scutura de povara vinovăției și cine își va recunoaște vina.

„Un thriller pe care nu-l poți lăsa din mână și care te provoacă să te întrebi «eu ce aș face?».” ‒ ERIN KELLY

Deși mi-am pus și eu semne de întrebare legate de accident- vă asigur chiar că am analizat minuțios detaliile – totul mi-a fost neclar până la un moment dat. De aceea, dacă nu ați apucat încă să citiți cartea, vă spun să aveți răbdare și încredere. Unele piese se ascund un pic mai bine și mai departe, dar vor ieși la suprafață și veți înțelege întregul eveniment.

Lanțul minciunilor se lungește, așa cum am spus și mai sus, tot mai tare și riscă să afecteze tot mai multe persoane. Era corect? Era normal? Asta vă rămâne vouă de analizat.

Noaptea în care totul s-a schimbat a apărut la Bookzone și poate fi cumpărată de aici.

Număr pagini: 448

Editura: Bookzone

Autor: Gillian McAllister

Anul publicării: 2022

Traducere: Gabriela Stoica

Lasă un răspuns