„Nix cel afurisit” este o cărticică super, super simpatică! Are o poveste amuzantă, caldă și lipicioasă! Și, cel mai important lucru, nu are un limbaj complicat și nici paragrafe luuungi și greu de citit. Eu am citit-o astăzi cu fetele mele și am rămas surprinsă să văd că Amalia mea o înțelege și o îndrăgește. Ilustrațiile au făcut-o mult mai ușor de parcurs și de înțeles. Și harta! harta o plasează în topul cărților preferate!

Bine, am avut mai întâi o mini lecție despre zâne. Aflată sub vraja lui Tinkerbell și a prietenelor sale, ea nu acceptă că zânele pot fi și rele. Asta pentru că nu s-a întâlnit (încă) cu romanele lui Holly Black.

Nix cel afurisit
Nix cel afurisit

Mi-am făcut un obicei din a citi lunar o carte (sau mai multe) pentru copii. Îmi încălzesc sufletul într-un mod aparte și îmi aduc aminte de propria copilărie. Dar ce iubesc cel mai mult la ele este faptul că îmi dau poftă de joacă. Și pofta de joacă a fetelor mele este ca o groapă fără fund. Bateriile lor par să au o sursă inepuizabilă de energie.

Pe Nix l-am descoperit toate trei deodată, după cum vă spuneam mai sus. Și Amalia își dorea să întoarcem repede paginile pentru a îl vedea pe Nix și pentru a afla ce anume l-a transformat în Nix cel afurisit – cea mai odioasă făptură dintre toate zânele.

„Nix cel afurisit” – un roman super simpatic

Nix trăiește singur în pădure. Nu vă grăbiți cu concluziile! Zânele au plecat în Țara de Vară și se vor întoarce atunci când florile din pădure și împrejurimi vor fi din nou frumoase. Lui Nix i se încredințează misiunea de a apăra pădurea și bunul renume al Reginei Zânelor.

Și aproape ar fi reușit dacă în pădure nu s-ar fi mutat un OM!! În pădurea lor, locul care oamenilor le era un picuț interzis. Bărbatul arăta ciudat: înalt, slab și chel. Bine, nici nu ar fi contat asta. Conta numai faptul că se mutase în micuța cabană și nu dădea vreun semn că ar pleca prea repede de acolo.

Problemele lui Nix cresc pe zi ce trece. Nu este nimeni aici pentru a-l sfătui, el nu are puteri magice și nici prieteni. De asta apelează la Rose, tot un om, dar un pic mai special.

Poate că nu de magie avea nevoie. Poate că tot ceea ce îi trebuia erau niște șiretlicuri „șirete”.

„Nix cel afurisit” – o cursă pe cinste!

Ehe, nu se lasă ei ușor doborâți. Nici omul, nici Nix. Și asta nu face decât să îl facă pe micuțul Nix și mai afurisit.

Lecția aceasta este una despre cunoaștere, despre identitate și despre acceptare. Despre pânzele uimitoare pe care mintea le poate țese pentru a ne proteja.  Totul deghizat într-o poveste super simpatică! Una numai bună de citit într-o seară. Și numai bună de pistă de lansare pentru alte subiecte pe care nu am ști cum să le abordăm.

Mă gândeam că fetele se vor supăra pe Nix, dar l-au îndrăgit atât de tare încât au jurat că ne vom întoarce curând în pădure. Eu sper ca autoarea să scoată o altă carte pe lângă aceasta. Și numai pentru că nu vreau să recitesc din nou de douăzeci de ori o carte!

Nix cel afurisit a apărut la Storia Books și vă așteaptă aici. Merită să mergeți la întâlnirea cu el!

Traducător: Dragoș Tudor
Titlul original: Wicked Nix
Data publicării: 2019
Recomandată: 7+ ani

Ilustrații – Jaime Zollars

„Nix cel năstrușnic, care trăiește în pădure, nu are gânduri bune. Draga lui Regină a zânelor a plecat și i-a lăsat o misiune foarte importantă: să protejeze pădurea de cei mai periculoși dușmani — oamenii.”

Pregătiţi-vă de aventură! Cărţile middle-grade vă vor purta în lumi pline de culoare şi magie, alături de dragoni care scuipă foc, micuţi detectivi îndrăzneţi, contese excentrice şi vrăjitoare malefice.

3 COMENTARII

Lasă un răspuns