Vă aduceți aminte de Daniela Faur? V-am spus acum ceva timp că ar trebui să auzim mai des de această autoare. Vin astăzi doar pentru a-mi întări spusele. Când vine vorba de serii, te aștepți ca volumul doi să îl întreacă pe primul. În seria Forțe ale naturii exact asta se întâmplă. Deși volumul doi abundă în răsturnări de situație și în secrete dezvăluite, nu aș schimba nimic la volumul „Moartea vie”, de care v-am povestit aici. 

Dacă în primul volum eram pregătiți de cursa printre Nativi și Elementele lor, în volumul doi pătrundem pe un teren accidentat, minat cu tot felul de dezvăluiri și de secrete bine păzite. Piesele încep să se potrivească și sunt sigură că în volumul trei ne așteaptă elemente și mai controversate. 41471194_2188058651460838_4169221184832929792_o

Vă aduceți aminte că v-am spus că avem de-a face cu un fantasy ușor, alcătuit cu răbdare și pricepere? Nativii sunt cei înzestrați cu puteri și fiecare „grupă” stăpânește un Element. Mona este un Nativ special. Născută din doi Nativi diferiți, Mona este cea care poate împlini o profeție veche, profeție ascunsă în cartea după care erau conduși Nativii. Răpită de Nativii focului pentru a o transforma în una de-a lor, Mona este salvată de părinții săi și de băiatul pe care îl iubea, dar procesul fusese întrerupt prea târziu. Focul își făcuse deja culcuș în venele fetei. 

Mona era Nativ de pământ, dar acum, cele două forțe dau o bătălie în interiorul ei. Din Mona cea introvertită și tăcută (deși știa să își apere poziția), devine focoasă, aprigă și pusă pe harță. Schimbarea este evidentă pentru cei din jurul ei, dar nimeni nu se gândește la procesul de transformare. Fata oricum nu își aduce aminte mare lucru de atunci. Știe doar că posedă Darul Timpului. Se poate întoarce înapoi în timp pentru a vedea unele lucruri, dar nu poate interveni pentru a schimba ordinea acestora. 

David este surpriza zilei pentru mine! Vedeam că ascunde ceva, nu reușeam deloc să văd dincolo de calmul pe care îl afișa și bine am făcut că nu am crezut în el prea mult! David se dovedește a fi „ciudățenia” Nativilor. Nu spusese nimănui, dar și el putea controla Focul. Asta era ceva ciudat. Pentru a moșteni abilitatea de a manevra un Element, copilul trebuia să se nască într-o familie de Nativi. Ori tatăl lui era un om absolut normal. Pe mama lui nu o cunoscuse, dar nici nu o putea numi mamă. Îl lăsase în grija unui alcoolic căruia nu îi păsa prea mult de viața lui, darămite de a lui David.

David se prefăcuse surprins la vederea puterilor Monei, dar nu avusese tăria să îi spună despre el. Acum, recunoștea semnele Focului în Mona și știa că asta nu se poate termina cu bine, dar cum să le spună? Nativii Focului erau dușmanii declarați ai celorlați Nativi, recunoașterea ar însemna încadrarea lui în tabăra adversă, de partea dușmanului. 

Personajele își joacă bine rolurile și dacă de la unele mă așteptam la tot ce e mai rău, am avut parte și de surprize, mai mult sau mai puțin plăcute. Gabi, prietena cea mai bună a Monei, este un personaj de la care nu mă așteptam la atâta răutate. Dar știți voi, frustrările nasc monștri. 

Eric și Ema îmi sunt în continuare dragi. Eric este asemeni Elementului său. Este calm ca luciul unui lac de munte, este răbdător, dar să te ferească sfântul să îl vezi când se iscă furtună în sufletul lui! Nu ține cont de nimic când vine vorba despre oamenii dragi din viața lui! Asta îl plasează în topul personajelor mele preferate. 

Ema este terenul de luptă unde se întâlnesc cele două trecuturi ale sale. Primul, cel în care fusese soția lui Eric și mama Monei, și cel de-al doilea, în care fusese soția lui Robert, controlată de Moartea Vie, și mama Maiei, o Furie creată pentru a o manipula.

Deși răul își tot scoate capul pe ici, pe colo și nu îi lasă să fie fericiți, cei trei fantastici, după cum îmi place mie să îi numesc, nu știu cine se ascunde în spatele acestui plan malefic. Cine o vrea schimbată pe Mona și care este scopul acestei transformări? Ce răzbunare se ascunde în spatele acestui plan?

Volumul doi este intens. Te arde, te mistuie și te ține captiv. Dacă unele direcții le puteam anticipa, știți că mie îmi place să dezvolt scenarii, unele m-au surprins total. Nu mai regăsim insulițe unde ne putem relaxa puțin. Acum totul este intens și hulpav, personajele sunt mult mai prezente, trecutul își dă la o parte pânzele pentru a revela secretele bine păzite și Focul câștigă teren oriunde te-ai uita. Simți cum se strânge capcana în jurul lor și nu știi cum vor fi salvați. Nu îmi mai fac scenarii, las totul să mă surprindă în volumul următor. 

O felicit pe autoare și îi doresc multă inspirație! Seria are nevoie de un final măreț! 

Dacă sunteți curioși, volumele le puteți achiziționa din Cărturești sau de pe site-ul editurii Pavcon, adică de aici. 

Descriere: 

Ciclul Forţe ale Naturii, continuă, iată, cu cel de-al doilea volum – Mrejele Focului – care te va conduce mai adânc în lumea celor patru elemente ale Naturii – Focul, Aerul, Apa şi Pământul! Eroii de care te-ai îndrăgostit în primul volum – Moartea Vie – își continuă aventurile și le duc la un nivel mult mai înalt, într-o acțiune trepidantă, de la prima până la ultima pagină!
Plonjează cu încredere într-un univers în care visai de mult timp să ajungi. Acel univers unde oameni obişnuiţi îşi descoperă deodată forţe noi, menite să le transforme vieţile şi pe ei înşişi în… altceva. Caută adânc în tine şi cercetează cu mare atenţie, fiindcă s-ar putea să descoperi o fiinţă despre care habar nu aveai că poate fi… altceva, că poate face… altceva şi, mai ales, că poate obţine… altceva de la viaţa ei.

25 COMENTARII

  1. Am citit recenzia si chiar daca nu prea am avut ocazia sa citesc astfel de carti, aceasta suna delicios. Intreaga serie chiar! Iti ador recenziile si le urmaresc cu drag de fiecare data! Daca vreau sa aflu despre carti faine, la tine sigur gasesc!

  2. Felicitări pentru recenzie, seria pare interesantă și am încredere în părerea ta. Eu inca nu am citit nici un volum și deja vreau sa stiu cand apare volumul 3 și dacă e ultimul. Am o mare problemă cu seriile.

  3. Felicitări pentru recenzie. Deşi îmi zgândăre curiozitatea, tot o să zic pas acestei serii. Am avut o tentativă de a citi primul volum. M-am oprit după 90 de pagini. Simţeam că stau pe loc, în afara faptului că anticipam povestea din următoarele pagini. Începutul a fost prea static pentru gustul meu. Dar fiecare e cu cartea lui.

  4. Intr-adevar, este o serie minunata, iar volumul doi este chiar superior primului. Sunt curioasa de continuare, sunt sigura ca Daniela are mult talent, asa ca nu are cum sa nu scrie un final pe masura asteptarilor noastre.

Lasă un răspuns