download-2

”Personaje fascinante și o combinație perfectă de comedie și dramă” – Romantic Reviews Today

Fie că este vorba de un roman cu subiecte contemporane sau un historical-romance, Julie Garwood are o peniță vrăjită care reușește să meșterească cele mai frumoase povești. Umorul nu lipsește din creațiile ei, iar acest lucru dă o tentă prietenoasă lecturii, familiară.

Moștenire cu obligații” mi se părea un titlu pompos, mă așteptam la dramă și suspans. Le-am găsit, dar stilul fantastic al lui Julie de a scrie, nu m-a lăsat să fiu copleșită de tristețe. Hai să vă spun câte ceva.

Familia Macbain, fusese binecuvântată cu trei băieți frumoși și înalți. Însă, erau la fel de neastâmpărați. Punând tot timpul farse la cale, cei trei năzdrăvani aveau mereu nevoie de o ocupație. Când tatăl lor decide să îi ducă la înot, asta și datorită pasiunii pentru acest sport a lui Finn, băiatul cel mare, cei trei, se gândesc numai la fete. Nimic greșit, nu? Doar că Finn avea 14 ani, iar gemenii 13.

Finn iubea apa și înotul iar pasiunea lui o salvează de la o moarte iminentă pe micuța lui vecină, Peyton, în vârstă de 6 ani. Privind-o cum cade în piscina familiei fără sa mai iasă la suprafață, Finn reacționează, o salvează și devine propriul ei erou. În fiecare an, de ziua ei ca o mulțumire, micuța cu ochi albaștri îi trimite o felicitare de mulțumire eroului ei, pentru că trăia astăzi datorită lui.

Peyton, astăzi adolescentă, termină niște cursuri în gastronomie, spre disperarea mamei ei, care nu vedea ceva înălțător în aceasta meserie, și refuză constant propunerea unchiului ei favorit de a o ajuta, era hotărâta să își construiască singură un drum și o carieră. Legătură ei cu Finn se reduce și astăzi doar la felicitarea trimisă o dată pe an sau la bârfele micuțe pe care le mai află de la mama ei. Hotărâtă să reușească, Peyton aplică pentru un post de critic culinar la o revistă din domeniu și spre surprinderea ei, primește postul în ciuda minimei experiențe.

Călătorește în Dalton, acolo unde compania își are sediul și ajunsă la birou, nu reușească să înțeleagă motivul angajării sale. După ce îl cunoaște pe Drew Anderson, motivul era clar. Șeful ei o hărțuia sexual. Fusese aleasă tocmai pentru că era frumoasă iar obsedatul sexual de Drew o selectase personal. Nefiind de acord cu comportamentul acestuia, Peyton îi întinde o capcană, îl înregistrează pe ascuns în timp ce își declara intențiile iar după aceea se intoarce acasă, în Texas. Pe drum însă, este atacată de omul lui Drew, care după ce aflase de capcana întinsă, era hotărât să o elimine pentru că nu voia să piardă compania socrului său, revista pe care visa să o conducă singur într-o zi, ajutat și de soția lui Eillen, cea care înțelegea și susținea obsesia lui bolnavă.

Invitată la nunta fratelui lui Finn, Peyton îl reîntâlnește și pe acesta. Finn fusese medaliat olimpic la înot iar acum era agent FBI. Surprinzător, el și frații lui, se transformaseră din micii năzdrăvani în oamenii dreptății, aflați de partea corectă a baricadei. Finn descoperă că Peyton nu mai era tocmai micuța și admira femeia care devenise între timp. După ce observă găurile de glonț din mașina ei, spiritul de agent FBI se aprinde de și e hotărât mai mult ca niciodată să o apere. O simțea ca pe o datorie, incidentul din copilărie fiind o legătură inexplicabilă.

După ce primește de la unchiul ei o afacere pe care avea datoria să o repună pe linia de plutire alături de surorile ei, Peyton se mută la Bishops Cove, unde atentatele asupra ei nu se opresc. Acum este prinsă între două situații ce i se par fără ieșire: incidente bizare ce au loc la complex, care duc la pierderi semnificative și la stagnarea lucrării și rezolvarea problemei cu Drew Anderson. Nu vrea sa îl acționeze în judecată, decât dacă socrul lui Drew și cumnatul acestuia nu se ocupă de înlăturarea lui de la companie. Nu vrea ca alte fete să sufere la fel de mult ca ea.

Schimbarea fizică, legătură dintre ei și timpul petrecut împreună îi fac pe Peyton și Finn să se apropie și să petreacă amândoi câteva nopți de dragoste. Însă neîncrederea lui Finn în femei și încăpățânarea lui Peyton, alături de situațiile limită de la Bishop, îi pun pe cei doi în câteva încurcături.

Cum se va termina povestea cu Drew și cu cei doi tineri, vă las pe voi să aflați, cert că e veți fi la fel de prinși ca mine de farmecul cărții. În ciuda faptului că avem arme, atentate și agenți FBI, Julie a înclinat balanța punând în celălalt taler mult umor și romantism.

O recomand cu drag și vă urez lectură plăcută!

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns