Mortina. O poveste care te va face să mori de râs și să descoperi ce important este să accepți și să fii acceptat. Copiii diferiți vor și ei să fie integrați, tânjesc după joacă și prieteni. Este o poveste drăguță care vă smulge zâmbete, dar care vă poate învăța importanța acceptării. 

Mortina. O poveste care te va face să mori de râs și să înveți în câțiva pași simpli cât de mult doare respingerea și cât de mare este dorința de a fi acceptat și tratat ca „normal”. Știți deja că mie îmi plac tare mult cărțile pentru copii și le citesc mereu cu nerăbdare alături de fiicele mele. De data asta, am avut nevoie de mai mult timp decât aș fi avut nevoie în mod normal. De ce? Datorită graficii de excepție. Povestea nu este stufoasă, dar am putut să dăm naștere altor scenarii doar legându-ne de detaliile de pe marginea imaginilor. Numele personajelor sunt extrem de bine alese și au smuls hohote râs fetelor mele. Mătușa Dispăruta, Vila Decadența și Unchiul Funesto. Nume insolite, dar care vin se potrivesc perfect în acest context. 

20180216_180757.jpg

Mortina este o fetiță normală. Normală pentru o familie de zombi. Nu avea culoarea roz a copiilor obișnuiți și nici ochi frumoși, ai ei erau bulbucați și încercuiți de cearcăne vineții. Datorită reacției copiilor din sat, Mortina era obligată să se ascundă în vilă și să accepte doar compania lui Tristețe, levrierul ei alb-gri.

Mortina își dorea foarte tare să se joace cu ceilalți copii și să fie acceptată de ei. Știa că nu are vreo șansă, dar se pare că soarta îi surâde fetiței-zombi. În sat se organiza petrecerea de Halloween și era ocazia perfectă pentru a se integra. Își face planuri, dar ce vor face copiii când vor realiza că, după petrecere, masca Mortinei nu va cădea? 

20180216_180813.jpg

Copiii sunt buni, ei nu pot vedea urâtul din nimic, ba chiar le ia mult timp pentru a discerne binele de rău. Cel mai bine pentru noi este să îi învățăm despre acceptare și despre cât de mult pot răni suflețelele altor copii. Toate fetițele vor să fie zâne sau prințese. Și zânele pot avea doar o singură aripă și, cu toate astea, să nu își piardă strălucirea. Băiețeii vor să fie super eroi. Cine spune că un super erou nu poate fi diferit? Trebuie să-i învățăm că diferențele nu îi deosebesc, ci îi fac unici. Mă așteptam să mă prăpădesc de râs și m-am trezit învățând o lecție importantă din câteva rânduri. 

28308535_1792173237512291_1494131843_n

Vă recomand cu drag cartea! Este un punct de plecare minunat pentru discuții pe teme variate!

Cea mai nouă apariție în colecția Corint Junior a ajuns și la noi acasă! Sperăm să ajungă și la voi pentru că merită! Cărticica poate fi cumpărată de aici. E un cadou numai bun pentru copilași și pentru părinții lor. 

Descriere: 

„Mortina este diferită de alți copii: ea este o fetiță zombi. Trăiește la Vila Decadența cu mătușa Dispăruta, iar prietenul ei de nedespărțit este Tristețe, un levrier alb-gri. Mortina își dorește să se joace cu copii de vârsta ei, dar îi este interzis să fie văzută, din cauza că  i-ar putea speria. Sărbătoarea de Halloween este însă cea mai potrivită ocazie! Mortina nici măcar nu trebuie să se costumeze… Dar ce se întâmplă când ceilalți copii descoperă că ea nu poartă, de fapt, nicio mască?”

Despre carte:
Autor: Barbara Cantini
Coperta: Hardcover
Număr pagini: 56
An apariție: 2018
Traducere: Geanina Tivda
Editura: Corint

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns