Modelul din Paris s-a mulat perfect pe starea mea. Tânjeam după o carte caldă, încărcată de emoție și speranță, de trăiri și dragoste.

Alexandra Joel oferă cititorilor săi o poveste remarcabilă și personaje care au puterea de a dărâma bariere și de a lupta în numele propriilor dorințe. Catifelată, seducătoare, dar rece în momente cheie, asemenea unei bucăți de mătase, Modelul din Paris vi se va strecura în suflet și va lăsa semințele speranței să încolțească acolo.

Modelul din Paris
Modelul din Paris

O poveste fermecătoare

Sunt sigură că și voi veți răsufla ușurați la final, că vă veți pune întrebări până acolo și că veți aștepta nerăbdători răspunsuri. Și Alexandra Joel vi le va oferi la momentul potrivit, veți vedea. Mai întâi își construiește cu atenție plasa pentru emoții. Mai apoi, strecoară niște secrete și un strop de dragoste. Adaugă personaje care au existat și în realitate ( da, Coco Chanel este prezentă. Și nu doar ea), o picătură de culoare locală și niște legături dubioase care îi pun pe toți în pericol.

Și veți cădea în „capcană”. Veți întoarce pagină după pagină, vă veți întrista când necazurile își vor face apariția, veți lacrima pentru Grace și veți îndrăzni să sperați că totul va fi bine. Dar putem vorbi de bine într-o lume măcinată de nesiguranță și de minciuni? Există adevăr într-o viață dublă? Rezistă iubirea atunci când trecutul mușcă nemilos din fragilul prezent? Câte limite poți trece atunci când îți dorești să trăiești o altă viață?

 „Ani de-a rândul încercase să trăiască viața pe care ceilalți și-o doreau pentru ea, până când începuse să se simtă de parcă se transforma într-una dintre surorile urâte din Cenușăreasa – doar că, în loc să încerce să se încalțe cu un pantof nepotrivit, ea se chinuise să devină o altă persoană. Scrisoarea de la Christian Dior îi dăduse, din nou, speranțe și încredere în visurile ei de călătorie și de aventură. Acum tânjea să trăiască în acea lume fermecătoare, care i s-ar fi potrivit la fel de bine precum pantoful de cleștar Cenușăresei.“

Grace Woods – visuri și dorințe

Grace Woods este un personaj minunat, ușor de îndrăgit și aproape imposibil de uitat. Mai ales că povestea Alexandrei Joel este inspirată din realitate. Grace Woods a existat în realitate și povestea numelui ei a fost scânteia care a aprins flacăra acestei povești în mintea autoarei.

Deși a presărat și elemente reale, Alexandra Joel a specificat că, Modelul din Paris rămâne o operă de ficțiune și că a schimbat cumva destinul femeii. Eu nu m-aș fi mirat dacă totul ar fi fost real, mai ales la cât de puternică a fost Grace sau la cât de bine a trasat autoarea schițele poveștii ei.

Grace din povestea noastră își dorește să cunoască lumea, să fie fericită și îndrăznește să își fixeze limitele peste cele considerate normale de micuța așezare în care trăia. Mânată în lupta ei de dezamăgirile survenite in urma propriilor alegeri, dar și de dorința de a afla ce se întâmplase cu bunul ei prieten, Grace își pune la cale plecarea.

Un noroc plăpând o dusese la o prezentare de modă. Și frumusețea ei nu rămăsese neremarcată. Când providența îi oferă șansa de a merge la Paris, cum ar putea ea rezista? Ce dacă avusese de înfruntat oameni dragi? Casa de modă Christian Dior o aștepta. Noua colecția a creatorului de modă revoluționase întreaga lume. Și ea putea fi o mică părticică din toate astea. Oare asta era fericirea?

Paris, Paris – Aimer, c’est savoir dire je t’aime sans parler

Fiind model pentru casa de modă Christian Dior, Grace „Dubois” atrage privirile celor din înalta societate. Și viața ei începe să capete un strat de glamour și de opulence. Ultimul lucru de care avea nevoie în viața ei era dragostea. Și Grace se îndrăgostește de Philippe Boyer, un bărbat atent și șarmant, care pare să vadă dincolo de aparențele în care Grace învățase să se scalde de când locuia la Paris.

Philippe se oferă să îi arate adevăratul Paris, dar este și cel care îi dă complet viața peste cap. Grace îl alesese cu toată inima, refuzând alte propuneri și alte iubiri. Dar i-ar fi putut accepta viața dublă, secretele și minciunile? Mai ales când acestea îi vor pune viața în pericol?

Philippe îi propune o misiune. Ceva care ar fi putut să schimbe cursul istoriei sau să îi facă pe ei să dispară de pe fața pământului. Curaj, nesăbuință sau dragoste? Credeți că acceptă sau fuge departe de el? O iubea el cu adevărat sau avea nevoie doar de frumusețea ei?

Trecutul te ajunge din urmă

Tocmai când credea că este în siguranță, când lucrurile se așezaseră în lăcașul lor, Grace mai are parte de o lovitură: propriul trecut. Lucrurile pe care preferase să le țină departe de noii săi prieteni vin peste ea. Și e cazul să fie sinceră și să spună adevărul. Dar cum va fi viața ei după toate astea? Mai era locul ei aici?

Mi-a plăcut mult Modelul din Paris. Și veți vedea că am încercat să rămân pe marginea poveștii scrise de Alexandra Joel. Sunt multe, multe lucruri pe care nu vi le-am spus. Tabloul final o să aibă mult mai multe tonuri și mai multe detalii de observat. Dar asta veți descoperi voi singuri.

Modelul din Paris este o carte despre iubire, curaj, dăruire, trecut, trădare și secrete de familie. Toate reunite sub cupola unei povești remarcabile. Recomand cu tot dragul!

Modelul din Paris a apărut la Editura Nemira și poate fi cumpărată de aici.

Data apariției: 1 oct. 2021

Titlu original: The Paris model

Autor: Alexandra Joel

Traducător: Lidia Dobrea

Editura: Nemira

Colecția: Damen Tango

Format: Paperback

Nr. pagini: 384

Număr volume: 1

Lasă un răspuns