17355163_1458685844194367_1217311239_n
 

Titlul este destul de sugestiv, nu? Vă spun eu că și conținutul este criminal! Este prima întâlnire cu autoarea, dar cu siguranță rămâne una memorabilă. Nu menajează cititorul, nu îl lasă să respire, să doarmă sau să se gândească la altceva în afară de carte, de geoglife și de criminal. Da, avem parte de niște crime în decor, crime care poate au ceva în comun sau nu, care au mobile diferite, dar care zguduie atât mica comunitate de la Nazca, Peru cât și lumea unei jurnaliste românce.

Acțiunea debutează în forță. Nu ne este permis să respirăm normal încă de la primele pagini, adrenalina și șocul fiind la ele acasă. Un cadavru pe o străduță dintr-un cartier rău famat din Peru. Un bărbat înjunghiat, forțe de ordine prea puține și un reporter super curios. Deja eram intrigată și captivată. Asta a fost ”light” în comparație cu ce a urmat.

Mathias Eiffel era un milionar hotărât. Rămăsese văduv, iar pierderea iubitei sale soții îi destrămase toate principiile, dar îl detrminase să construiască o fundație pentru cei bolnavi de cancer. Un spital, studii, medicamente inovatoare, tratamente, speranță și un nume rămas în istorie. Toate astea îl atrag ca un magnet, așa că angajează un detectiv pentru a găsi cei mai buni șase oameni pentru a-l ajuta în planul lui măreț. Nu, nu la construirea fundației, ci la descoperirea unei comori de acum 2000 de ani, faimosul El Dorado din Peru. Studiase și cercetase. Geoglifele nu puteau fi doar niște desene ale unor băștinași inteligenți. Era sigur că toate desenele de pe pereții stâncoși erau de fapt o hartă care ducea spre mult vânata comoară.

Christina Frey era inspector de taxe, unul care își petrecea vacanța de vară aproape de Cercul Polar. Era calculată și hotărâtă, iar asta o face ideală pentru a fi lider de grup. Silvia Zaha organizase multe expediții în Noua Zeelanda, America Centrală și de Nord. Karol D. Sowell era fotograf profesionist la Greenpeace. Tymon Wozniak era șomer și se bucura din plin de un an sabatic, după ce aplicase pentru diferite slujbe fără succes însă. Neville Roux lucrase ca instructor de snowboarding în Elveția, momentan lucra la o stațiune exclusivistă în Japonia. Petr Svoboda făcuse parte din echipa de arheologi care descoperise un tezaur trac în Bulgaria.

Ce au în comun cei șase? Nimic ați spune. Nimic, în afara faptului că fuseseră convocați la reședința lui Mathias Eiffel și convinși să accepte planul ușor nebunesc al acestuia. Mathias știuse ce butoane să apese pentru a primi aprobarea lor, mai ales că le și oferea un salariu atractiv și bani din despăgubirea de la statul peruan când comoara era descoperită.

Deja sună din ce în ce mai bine cartea, nu? Da! Dar acțiunea de abia de acum începe! În Peru, Angela Brumaru, o jurnalistă româncă de investigație, trebuia să cerceteze și să scrie un articol în legătură cu virusul Zika. Care erau cauzele lipsei acestui virus mortal în Peru când statele din jur sufereau acut? Asta trebuie să descopere. Și mai trebuia să reușească să îl uite pe Sebastian, omul însurat cu care avea o aventură. Știa că nu era corect, știa că nu vrea să se îndrăgostească de el, dar planetele erau altfel aliniate pe undeva. 🙂

În prima seară petrecută la Nazca, Angela o întâlnește pe Karen D. Sowell, fotografa grupului angajat de Mathias. Cele două se întâlniseră frecvent în colțuri diferite de lume prin prisma meseriei lor și legaseră o prietenie specială. Karen pleacă să cumpere un nou rând de băuturi dar nu se mai întoarce la masa lor. După numeroasele telefoane și căutări disperate, Angela anunță poliția. Datorită altei crime, un necunoscut înjunghiat și abandonat în plină stradă, forțele de ordine se mobilizează rapid, dar numărul lor extrem de mic și lipsa de informații, nu prea îi ajută în anchetă. Angela trebuie să descopere adevărul. Karen era prietena ei.

Știa locul perfect de unde să înceapă. Grupul de cercetători. Dacă unul dintre ei dispărea, suma de bani împărțită ce li se cuvenea devenea mai mare.

Angela își începe cercetările dar are impresia că urmărește o ceață. Ori de câte ori simte că se apropie de ceva, totul dispare. Un fotoreporter local i se alătură. Ancheta ar fi mult mai ușoară dacă ar avea acces liber la cultura locală și la dialectele din zonă. O a doua moarte în cadrul grupului aruncă totul în aer și face orice scenariu și mai greu de deslușit și de urmărit.

Cine voia să îi împiedice? Erau membrii grupului sau altcineva trăgea sforile pentru a nu fi descoperită comoara?

Asta va trebui să aflați voi. Eu vă spun că am avut parte de o lectură antrenantă, dinamică și plină de suspans. La un moment dat urmăream atâtea piste și parcă derulam propria investigație. Aveam propriul tabel cu suspecți, fiecare cu motivele lui. Angela este un personaj spumos și puternic. O jurnalistă motivată, inteligentă și dedicată muncii ei. Mi-a plăcut tare mult dragostea ei pentru plaiurile pe care crescuse. Aflată în Peru, nu uită de strada pe unde alergase, de mirosul cămării măiței sau de detaliile copilăriei. M-a înduioșat teribil și m-a detrminat să o plac și mai mult. O aventură captivantă, construită cu migală și măiestrie, o lectură plină de mister și situații limită.

V-o recomand cu drag! Mulțumesc mult editurii TRitonic pentru exemplarul oferit! Dacă v-am făcut curioși, o puteți achiziționa chiar de aici, unde aveți și REDUCERI!!

PS: cartea are la bază locuri și detalii reale! Personajele și motivele călătoriei lor sunt elemente de ficțiune!

429837_388311107864636_350553007_n

Lasă un răspuns