books-1900467_960_720
Anca și cărțile

Îmi place când răspund tag-urilor, a devenit un soi de plăcere vinovată. Am descoperit multe tag-uri inspirate, am răspuns multor întrebări interesante și amuzante. Dar știți care e cel mai tare tag? Cel pe care îl inventezi tu. Bine, nu inventez nimic, totul e deja inventat și este cel mai tare doar pentru că este făcut de mine. Să fiu serioasă, sunt și altele mai bune. 🙂

  1. Ce carte urăști să iubești?

Urăsc să iubesc orice carte care are legătură cu războaiele mondiale și nazismul. Sunt cărți triste, dar tot le citesc. 
Urăsc să iubesc Printre tonuri cenușii, O mare de lacrimi, Spune-mi cine sunt, Se numea Sarah, Băiatul cu pijamale în dungi, Privighetoarea. 
 
2. Ia personajul masculin preferat și personajul feminin preferat și pune-i împreună. Ce cuplu nou-format avem? 
Personajul feminin, hmmm. Greu. Aș spune Alina Marinescu din seria cu același nume  și Ian din seria Nemuritor. Sunt curioasă să văd ce pasiuni ar stârni vikingul. 🙂 
 
3. Ce personaj ai lua cu tine în călătorie și ce lecție i-ai da? 
Aș lua-o cu mine în călătorie pe Anna din ”O viață de rezervă”. Eu nu aș avea ce să o învăț, dar ea are să îmi predea multe lecții.
 
4. Un titlu clasic și unul contemporan, ambele plăcerile tale vinovate. Care sunt? 
Cold Mountain mi-a plăcut tare mult! Am uitat să fim fericiți a lui Moriarty are multe des spus. Ce să fac? Îmi place să fiu o păcătoasă. 🙂 
 
5. Ai dăruit vreodată altora cărțile pe care și tu le-ai primit cadou? 
Nu. Sau cel puțin nu îmi aduc aminte. Dacă s-a întâmplat să mi se dubleze vreo carte, am preferat să o dăruiesc pe cea pe care o aveam deja. Dilemă mai mare dacă ambele exemplare erau primite cadou. :-))) 
 
6. Ce carte a copilăriei nu recomanzi pentru a fi citită? De ce?
Nu știu dacă e ceva ce pot să elimin aici. Am văzut că în programa școlară a clasei a V-a este impusă cartea ”Singur pe lume” – Hector Malot. Eu aș recomanda studiul acestui roman pe la liceu, sau cel puțin în clasa a VIII-a. Are o mare încărcătură emoțională și mă tem că nu este înțeleasă pe deplin. 
 
7. Ce carte ai recomanda pentru a fi introdusă în programa școlară?
Am văzut că Harry Potter a creat o nebunie în rândul adolescenților și nu numai. Aș alege cartea asta. Poate obligați fiind să o citească, elevii s-ar îndrăgosti mai tare de lectură. 
 
8. Ai folosit vreodată o carte și în alte scopuri în afară de lectură? 
Nu. Urăsc oamenii care cumpără cărți cartonate doar pentru că dau bine în casă, sau care le cumpără doar ca să le arunce neglijent pe un raft. Am văzut veioze frumoase făcute din cărți, dar eu nu mi-aș găuri cărțile. :-))
 
9. Ai și un raft cu cărți ”de citit la pensie” sau devorezi tot? 
Unul special nu, dar am un raft cu titluri de recitit cândva. Să văd ce emoții îmi vor stârni și peste ani. 
10. Ai praf de zâne și poți face schimb de locuri cu un personaj. Unde mergi? 
Merg în locul Aryei Stark. Puțină adrenalină :-))) 
 
11. Ai o baghetă magică și poți scoate de pe piață un gen literar. Care ar fi acela?
Greu de spus. Toate cărțile își au cititorii lor. Acum s-ar putea să mă urască lumea și să uite ce fată prietenoasă sunt eu :-)))Nu pot spune că aș elimina vreun gen literar, dar aș elimina cărțile Irinei Binder. Nah, că am spus-o.  
 
12. Ce autor apare cel mai des pe rafturile tale? Cărțile semnate de el, nu el, ca să ne înțelegem. Eh, acum dacă ar apărea peste noapte și autorul meu preferat, zău că nu m-aș supăra. 
Nu am numărat, dar sigur este Musso, Levy și autoarele din colecția Iubiri de poveste și Cărți romantice.
13. Ce carte regreți că ai cumpărat?
Hmm, nu știu dacă există vreo carte care să mă fi dezamăgit atât de tare. Poate doar Vinovatul – Lisa Ballantyne pentru finalul dur pe care l-a avut.
 
14. Numește o carte care ți s-a părut dificilă.
Dificilă nu, complexă da. Urzeala tronurilor. Vă spun sincer că mi-e teamă să și clipesc. Am impresia că mereu scap câte ceva.
 
15. Ce părere ai despre oamenii care nu citesc? 
Aș spune doar că sunt ghinioniști. Nici nu știu ei ce privilegiați suntem noi. Citim și explorăm sute de vieți. Câștigăm prieteni. Dăruim și primim. Descoperim prieteni. Ghinioniștilor, vă scuturați și voi de ghinion anul care vine?
 
Nu știu cât de originale sunt întrebările, dar știu că mor de nerăbdare să aflu și răspunsurile voastre. Poate prelua tag-ul cine dorește, dar ca să îi dau un impuls voi nominaliza pe Geo de la Just reading my books, Laura de la Bookcaffe și Tyna și Oli de la Delicatese literare. :*
 

1 COMENTARIU

  1. Frumos tag, felicitări! îmi plac si raspunsurile tale. Nu ar fi rău sa preiei cate una din intrebari si sa o transformi în curiozitatea de joi. Mi-ar plăcea sa vad mai multe răspunsuri laolaltă.

Lasă un răspuns