lira_171_mireasa_din_china_mjp_cvr
 
Mireasa din China – Mary Jo Putney –  Colecția „Cărți romantice, Editura Litera. (Seria Bride Trilogy,volumul numarul 2)
Mireasa din China-o carte despre cunoaștere, resemnare și acceptare.
 

Am reușit să termin și „Mireasa din ChinaMary Jo Putney, a doua carte din seria Bride Trilogy.

De data asta, ne este prezentată viața lui Kyle, moștenitorul titlului de lord și fratele geamăn identic al lui Dominic.
Ceea ce m-a atras de la început în carte a fost prezentarea foarte bine pusă la punct a tradițiilor, a vieții în Canton și Macao, și-n China precum și atitudinea chinezilor la adresa celor ce îi numeau „Fang qui”-diavoli străini, adică europenii în cazul de față.

După ce Dominic ce căsătorește, Kyle decide că e timpul să lase obligațiile deoparte și să își urmeze visul. Îndrăgostit până nu demult de frumoasa curtezană de origine spaniolă, Constancia și văduv în secret, pentru ca iubita lui Constancia a murit, pleacă într-o călătorie în lume, știind că nimeni niciodată nu îi va lua locul iubitei sale soții în inima sa.

Dupa ce rătăcește prin câteva tari, ajunge în China, ultima destinație înainte de întoarcerea în Anglia. Tindea să își găsească locul, să înțeleagă cine este el cu adevărat și ce dorește să facă.

Ajuns în Canton, se lovește de o lume plină de reguli aspre, de ură și disprețul vorbitorilor de cantoneză, iar în tot acest tumult de trăiri, întâlnește un suflet la fel de chinuit ca al lui.

Troth Mey Lin (Salcie frumoasă) Montgmery, o fată de 28 de ani, cu sânge amestecat: tată scoțian, mama chinezoaică, rămasă orfană de părinți ajunge în custodia unui lider de piață, Chengua.
Datorită faptului că era vorbitoare de engleză și de chineză, acesta îi impune fetei să nu trăiască o viață de femeie, și o forțează să se deghizeze în bărbat pentru a fi spionul lui printre străinii care făceau comerț în China.

Se întâlnește cu Kyle și ajunge să își dorească o viață normală, vrea să meargă în Scoția pentru a își întâlni rudele, vrea să își dea seama de locul ei, pentru că de China o legau doar educația în care fusese crescută și ochii ușor oblici.

Kyle își dorea să viziteze templul Hoshan, lucru interzis în China pentru un străin, însă ea se oferă sa îl ajute în schimbul unui bilet pe o nava pentru Anglia.

Povestea lor de dragoste evoluează foarte frumos, iar cartea e plină de momente de suspans și o schimabare radicală apare în final, la care renunțasem să mai sper.

Două suflete chinuite, care călătoresc pentru a -și găsi echilibrul și pacea interioară și care o găsesc oarecum unul în lumea celuilalt. Abia aștept să citesc și a treia carte!

15822651_10158042265565464_2469412371829606532_n

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns