Mirajul celebrității este un roman plin de emoții și de bucurie. Tamera Alexander este un scriitor pictor. Mie așa îmi place să mă gândesc la ea. Nu doar țese povești în jurul unor evenimente istorice sau în jurul unor domenii de o frumusețe aparte. Tamera „pictează” cu ajutorul cuvintelor. Redă pentru cititor măreția locurilor pe care le alege, le face parte integrantă a poveștilor sale. Iar personajele par întotdeauna desprinse din vremea în care autoarea alege să își plaseze acțiunea.

Mirajul celebrității
Mirajul celebrității

Mirajul celebrității este primul volum din seria  Conacul Belmont, urmat de Frumusețe fără seamăn, roman pe care abia aștept să îl citesc.

Conacul Belmont este un loc magnific. Mi l-am putut închipui lesne, mai ales pentru că l-am întâlnit în scrierile Tamerei Alexander. Autoarea este foarte pricepută când vine vorba de descrieri. Paragrafele acestea nu sunt sufocante, nu sunt doar o înșiruire de detalii. Ai impresia că tu singur străbați holurile maiestuoase, că admiri portretele de familie sau operele de artă deținute de proprietara conacului. Îți poți închipui balurile somptuoase organizate de doamna Aklen, visezi cu ochii deschiși la ținutele lor superbe și mai că nu ai mai pleca acasă dacă ți s-ar ivi ocazia să li te alături.

Mirajul celebrității – emoții și trăiri

Claire Laurent este persoana care ne permite accesul pe domeniul Belmont, domeniu deținut de o văduvă extrem de bogată. Claire se născuse la Paris, dar venise în America alături de părinții săi. De șase luni rămăsese orfană de mamă și dorul îi era alinat doar de bucuria că putea continua munca mamei sale. Picta și ar fi trebuit să fie mândră de asta. Dar nu era deloc. Tatăl ei deținea o galerie de artă, plină cu picturi originale ale marilor artiști. Sau cât de originale puteau fi copiile îndelung studiate și mai apoi pictate chiar de Claire.

Pentru că iubea pictura și adora să dea viață veșnică momentelor ei de încântare, Claire își dorește să picteze doar ce vrea ea. Să poată să semneze cu numele ei toate lucrările sale. Nu mai voia să fie doar o piesă mică în acest joc al înșelătoriilor. Dar nu putea să îi țină piept tatălui său. Cererile erau mari și doar banii ei le asigura traiul de zi cu zi.

Într-o seară, viața lui Claire ia o întorsătură neașteptată și fata va trebui să lupte cu toate resursele sale pentru a supraviețui…

Când trecutul te ajunge din urmă….

Drumul ei o duce la Nashville, acolo unde cineva ar fi trebuit să-i asigure un acoperiș deaspura capului. Dar nimic nu pare să meargă bine și Claire ajunge să înnopteze într-o biserică. Din fericire, îl întâlnește pe avocatul Sutton Monroe, singurul om care pare să îi creadă povestea fără a-i pune prea multe întrebări. Bine, nici nu i-a spus cine este și ce făcea înainte de a veni la Nashville.

Se pare că forțele divine o îndemnaseră să vină la acea bisericuță. Aude, fără să vrea, că doamna Adelicia Franklin Aklen, nimeni alta decât proprietara conacului Belmont, căuta o „personne de liaison” (doamnă de încredere). Deși singurele referințe ale lui Claire sunt cele pe care le primește de la reverendul micuței așezări, soarta îi surâde în sfârșit. Primește postul, dar trecutul pare să o ajungă din urmă. Sutton Monroe este avocatul familiei Aklen și lucrează și la un caz care are legătură cu galeria de artă deținută de tatăl lui Claire. Cum va putea Claire să îi asigure de bunele sale intenții când viața ei se baza numai pe minciuni?

Mirajul celebrității îngenunchiat de mirajul prieteniei

Claire este un personaj extrem de bine construit. Am simțit că regreta tot ce făcuse, mi-a permis să am acces în gândurile ei curate, nepătate de dorințe răutăcioase. Dorul de mama ei o mistuia cumplit, părerile de rău o sufocau. Cu toate astea, Claire găsește timp pentru alții și pentru sarcinile pe care le primea de la angajatoarea sa. Titlul ales, Mirajul celebrității, nu mi se pare că îi face dreptate lui Claire. Fata nu își dorea celebritatea. Dorea ca munca ei să fie recunoscută, dorea să poată semna cu numele ei, dorea să picteze propriile tablouri.

Claire nu mi-a dat impresia de nimic vanitos. A iubit, a trăit modest fiecare zi și a știut să se îndepărteze când nu a fost dorită. Deși nu plătea pentru propriile păcate, Claire a dovedit că are coloana vertebrală când și-a recunoscut sieși că este drept și normal să plătească orice preț dacă adevărul despre ea avea să fie aflat.

Doamna Aklen a fost alt personaj drag mie. Cred că toți avem nevoie de o doamnă Aklen în viața noastră. Mi-aș dori tare mult să îi aflu întreaga poveste de viață. Autoarea a adus în discuție niște evenimente traumatizante, evenimente pe care doamna Aklen a reușit să le depășească. Nu toți am fi avut puterea aceasta. Deși mi-a dat impresia unei femei dure, doamna Aklen m-a impresionat foarte tare la sfârșit. Nici nu știu dacă mă așteptam la mai puțin de la ea. Chiar dacă era bogată, accesul în lumea bună nu îi era asigurat. Mi se părea că nu este dorită nicăieri. Și am înțeles motivele abia mai târziu. Deși pare să fie diferită de Claire, am simțit că cele două femei a suferințe comune. Le unea o legătură care pornea din suflet.

Lecții de viață

Romanele scrise de Tamera Alexander sunt lecții de viață. Însoțești personajele în călătoriile lor interioare și înveți despre iertare, acceptare și dragoste. Și pentru că așa ne-a obișnuit, Tamera Alexander caută întotdeauna locurile perfecte, locurile în care frumusețea exterioară se îmbină perfect cu cea interioară. Un lucru pe care îl apreciez foarte tare este acela că, autoarea nu își lasă personajele secundare de izbeliște. Chiar dacă le oferă puțin spațiu poveștilor lor de viață, nu uită de ei.

V-am spus și altă dată că este foarte pricepută în a-și împleti poveștile cu trăiri intense. Mie mi-a intrat la suflet de la prima carte citită. Năzuințe spuse în șoaptă, Crăciunul la Carnton, Flacăra reaprinsă, În grațiile ei. Pe toate vi le recomand!

Mirajul celebrității a fost cartea perfectă pentru starea mea din ultimele zile ale anului 2019. Este dulce amăruie, mi-a lăsat o stare de bine și mi-a oferit doza de optimism pentru 2020. Uneori, viața pare grea. Dar obstacolele pot fi depășite. Avem credința, rugăciunea și oamenii care ne pot ajuta indiferent de cât de mare este crucea pe care trebuie să o purtăm pe umeri. Recomand acest cărți oricând, dar mai ales atunci când sufletul vă este tulburat. Pentru mine, cărțile de la Casa Cărții sunt cele mai bune prietene.

Mirajul celebrității – dragoste și iertare

Mirajul celebrității ne oferă câte un strop din toate: dramă, poveste de dragoste, roman istoric. Toate se împletesc armonios și cititorul este desfătat cu o poveste caldă și vibrantă. Recomand!

A apărut la Editura Casa Cărții și poate fi comandată de aici. 

O poveste de iubire spectaculoasă și neașteptată, plasată pe fundalul somptuos al conacului Belmont.

Să creeze ceva ce va străbate trecerea timpului este dorința cea mai mare a lui Claire Laurent ca artistă. Dar este și cea mai mare slăbiciune a ei. Când tatăl ei lipsit de scrupule o „vinde” pe mâna unuia la care ea nu se aștepta defel, Claire este nevoită să fugă spre Nashville. Înconjurată de înalta societate, Claire are impresia că în sfârșit visul ei de a deveni o artistă de renume începe să capete contur.

Sutton Monroe își are propriul trecut pe care nu-l vrea scos la iveală, pentru a-și putea urmări în tihnă țelurile. Vrea să-și revendice moștenirea și să se răzbune pe cei care i-au omorât tatăl. Însă ceea ce descoperă în timp ce urmărește să-și pună planul în aplicare s-ar putea să-l coste mai mult decât și-ar fi închipuit vreodată.

Tamera Alexander este o romancieră de succes. Printre romanele ei se numără Flacăra reaprinsă, Păcate răscumpărate, Dragoste regăsită şi Colecţia Plantaţia BelleMeade. Lucrările ei au fost premiate sau nominalizate la numeroase distincţii literare, precum Premiul Christy, Premiul RITA şi Premiul Carol. Tamera şi soţul ei locuiesc în Tennessee.

 

An aparitie: 2019

Autor: Tamera Alexander

Editura: CASA CARTII

Nr. pagini: 504

Titlu Original: A Lasting Impression

Traducator: Mihaela Tocut-Addy

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns