Miracolele Mirandei este o gură de aer proaspăt, un scuturat sănătos administrat de cei care ne pot readuce aminte de miracole și de cum am putea să ne bucurăm de ele. După Ethan, cel care am fost nu eram gata să mă întorc în lumea gri a oamenilor mari. Nu voiam să dau piept cu realitatea acestor zile. Am desenat un curcubeu cu fetele mele, am răsfoit cărțile din bibliotecă și am decis că întotdeauna avem nevoie de un miracol, dar mai ales acum. Și am știut că numai o carte pentru copii mi l-ar oferi și mi-ar da încredere că #totulvafibine.

Miranda este e explozie solară. Un copil luminos, perseverent, încrezător și încântător. Nici nu îți dă voie să te gândești la problemele ei. Pare mereu gata să înfrunte totul cu zâmbetul pe buze. Are și un loc special pe care l-a creat tocmai pentru a uita de realitate: un tărâm în care poveștile nu se termină niciodată. Poveștile sunt cele care ne dau speranță, cele care ne permit să ne izolăm sufletul și să ne pierdem pașii pentru câteva clipe de relaxare totală. Câte avem de învățat de la copii! Și ce bine că avem povești!

Miracolele Mirandei
Miracolele Mirandei

Miracolele Mirandei – fiecare om este un miracol!

Miranda nu ne spune câți ani are. Nici nu ar fi relevant. Important este că ea știe deja ce vrea de la viață și ambiția nu îi lipsește. Miranda câștigă aproape întotdeauna rubrica „cuvântul zilei”, iubește să scrie compuneri inspirate din viața ei și știe cum să se joace cu literele și cuvintele.

 „Miranda este o eroină cu totul extraordinară.” Irish Times Weekend Review

Micuța noastră și-a inventat un tărâm magic. Poveștile nu se termină niciodată acolo și miracolele răsar la tot pasul. Doar că, unele miracole încep să se întâmple și-n viața reală, aparent fără ajutorul oamenilor mari din viața ei. Oare găsiseră miracolele o portiță către lumea reală? Ar fi putut să îndrăznească să ceară mai mult?

Gemma, sora Mirandei, este bolnăvioară. Viața familiei se concentrează în jurul acestui aspect și asta era o sarcină tare apăsătoare. Oamenii din jurul lor nu știau de boala Gemmei și asta făcea totul și mai greu de dus. Miranda își dorește ca sora ei să fie sănătoasă. Se bucura când aceasta îi scria mesaje și puteau împărtăși idei. Miranda nu mai suporta griul din zilele în care Gemma era la spital. Era clar că avea nevoie de un miracol. Dar cerea prea mult?

Încredere. Speranță. Visuri.

Ai nevoie de imaginație ca să ți se împlinească visele. Și ai nevoie de oameni pozitivi, oameni capabili să te învețe să crezi, să speri și să lupți. Și dacă nu ai oamenii potriviți, îți poți coborî un pic privirea. Acolo vor fi omuleții aceia mici, simpatici și zâmbitori. Omuleții de la care putem învăța atât de multe!

Miracolele Mirandei este o cărticică extrem de simpatică. M-a lăsat cu o stare de bine, cu un zâmbet în colțul gurii și cu o bucată de curcubeu în suflet. Și pentru asta îi mulțumesc autoarei!

Miracolele Mirandei a apărut la Editura Corint Junior și poate fi cumpărată de aici. 

Autor: Siobhan Parkinson

Nr. pagini: 160

Traducator: Maria Rizoiu

Varsta: +10 ani

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns