Max Einstein. Rebeli cu o cauză este volumul doi din seria Max Einstein. Primul volum se numește Experiment de geniu.

Volumele acestei serii au primit Autorizația Oficială a Arhivelor Albert Einstein.

„O poveste care te inspiră, care te ține cu sufletul la gură și care nu te va dezamăgi. Această carte elogiază importanța pe care o au ideile tinerilor și imaginația lor fără de sfârșit.” Rachel Ignotofsky, autoarea bestsellerurilor New York Times Women in Science și The Wondrous Workings of Planet Earth

Trebuie să vă spun că tot ce a ținut de științele exacte nu a fost tocmai pe placul meu. Mi-au plăcut chimia și fizica până când au început demonstrațiile. Eu nu m-am putut concentra întotdeauna pe teoreme, ipoteze, calcule și numere. Am lăsat asta pe seama celor care puteau pătrunde tainele lor. Doar că, iată că după ani, Max Einstein îmi demonstrează că știința poate fi distractivă. Utilă și interesantă știam deja că este. Dar Max și prietenii săi duc știința în zona amuzantă și distractivă. Și felicit autorii pentru această abordare. Se prea poate ca, după această serie, puștii să privească altfel materiile de la școală.

 Singura modalitate sigură de a nu greși este să nu ai idei noi.

Max Einstein. Rebeli cu o cauză
Max Einstein. Rebeli cu o cauză

Rebeli cu o cauză – Max Einstein, copilul de geniu

Max Einstein este un copil foarte inteligent. Nu își cunoștea părinții, nici măcar data de naștere, crescuse într-un orfelinat și se făcuse remarcată datorită coeficientului său de inteligență. Max făcea parte din IFS (Institutul Făuritorilor Schimbării), alături de tineri la fel de înzestrați ca ea. Informatică, biologie, chimie. Orice domeniu care putea asigura un viitor mai bun pentru locuutorii planetei noastre. Institutul era coordonat de un anume Ben, un filantrop care dorea să asigure bunăstarea pământenilor.

Max Einstein nu e chiar un geniu obișnuit de 12 ani. Ea…

 – este fascinată de legătura misterioasă pe care o are cu Albert Einstein (își imaginează deseori că discută cu el)
 – evită loviturile de pedeapsă sau tentativele de răpire împreună cu prietenii săi;
 – îndeplinește sarcini pentru șeful ei miliardar;
 – este profesoară la o universitate din New York (cât de tare e asta?) Da, da… chiar dacă are 12 ani, Max predă unor elevi. Și, trebuie să mă credeți când vă spun că, nu toată lumea o apreciază pentru asta.
„Max Einstein este tot ceea ce poate spera o fetiță să devină: inteligentă, curajoasă, creativă și capabilă să îi inspire și pe alții. Ador cartea asta scrisă pentru toți copiii care au visuri mărețe!” Mayim Bialik, autoarea bestsellerurilor Girling Up și Boying Up (locul I în topul New York Times)
Dumnezeu nu joacă zaruri. – Albert Einstein 

Nu am citit primul volum, dar m-am prins repede de cum stă treaba. Autorii mi i-au prezentat pe prietenii lui Max și am simțit că fac parte din echipa lor. Ca în orice aventură care se respectă, trebuie să existe și tipii răi, altfel nu prea are farmec povestea.

Mi-e teamă de ziua când tehnologia va înlocui interacțiunea umană. Lumea va avea o generație de idioți. – Albert Einstein 

Tipii răi o voiau pe Max. Ea era singura care pricepea cel mai bine teoremele lui Albert Einstein și ei erau interesați de cunoștințele fetei în materie de fizică cuantică. Doctorul Zimm dorea să construiască un calculator cuantic, calculator care l-ar putea întrece pe cel pe care îl cunoaștem cu toții. Era sigur că putea include acest calculator în creierul robotului umanoid pe care-l proiectase. Pentru unii, ambiția poate fi creator de monștri.

Vânătoarea nu ia pauză  

Deși tipii cei răi nu prea îi lasă momente de pauză, Max nu se poate concentra doar pe această problemă. Chiar dacă pericolul o pândește la tot pasul și libertatea îi este amenințată. Siobhan, prietena ei irlandeză, are nevoie de ajutor pentru că apa din satul ei este contaminată și asta duce la un număr mare de îmbolnăviri. Ca să ajungă în Irlanda, Max trebuie să fenteze vigilența tipilor care se aflau permanent pe urmele ei.

Nu vă spun alte detalii despre misiunea din Irlanda, vă spun doar că Max ajunge și în India. Nu, nu pentru vreo vacanță binemeritată! Localnicii de aici aveau nevoie de ajutor. Și tot apa era pionul principal. Din fericire, Max îi are cu ea pe prietenii săi buni. Klaus – băiatul iubitor de cârnați – îi cam pune bețe în roate, dar reușește ea să pună lucrurile cap la cap.

Max Einstein. Rebeli cu o cauză – o carte de oferit copiilor

Max Einstein. Rebeli cu o cauză este o carte plină de aventuri, dar este mai mult de atât. Este o carte care poate servi drept exemplu copiilor din jur. Nu pentru situațiile în care vor întâmpina probleme, le doresc să stea departe de asta. Dar pentru că ar vedea cât de funny poate fi știința și câte lucruri utile pot descoperi. Bonus: vor putea experimenta chiar ei a la Max. Au un experiment numai bun de încercat! Plus că vor primi și sfaturi de viață, chestii utile și câteva teoreme din carnețelul special al lui Max. Paginile bonus au făcut din aventura lui Max una specială și… incredibil de reală (pentru mine).

Mi-a plăcut cărticica asta. Utilă, inteligentă, amuzantă și extrem de plăcută! Recomand!

Max Einstein. Rebeli cu o cauză a apărut la Corint Junior și poate fi comandată de aici. 

Aici găsiți primul volum.

An aparitie: 2020

Autor: James Patterson, Chris Grabenstein

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Corint Junior

Editura: CORINT

Nr. pagini: 304

Traducator: Mihaela Raileanu

 

Lasă un răspuns