16406614_1858371681096205_7935074468822041020_n.jpg

MARAT – NATAȘA ALINA CULEA O poveste de dragoste cum nu a mai fost…..

 

Până nu demult mă feream să citesc autori români contemporani și pot să vă spun că mare greșeală am făcut. Nu am citit prea multe cărți, dar încep să prind ”gustul” lor. Iar la editura Librex se pare că avem numai autori români talentați.

”Marat” îmi atrăsese atenția de mult timp, iar când am primit-o în dar de ziua mea, de la Oana Arion și Librex m-am bucurat extraordinar de mult, așa că nu o puteam lăsa să aștepte.

Autoarea s-a jucat un picuț cu mintea mea și nu de puține ori mi s-a întâmplat să mă opresc din citit și să mă întreb…oare eu ce aș fi făcut? Au fost etape când am înțeles-o perfect pe Alina, protagonista cărții, dar și etape când îmi venea să intru în carte și să îi spun că nu e bine, că trec anii pe lângă ea. Ca să vă fac să înțelegeți povestea sună așa…

* * *

Alina este o tânără blondă și frumoasă din București. După o copilărie cu lipsuri și nevoi, îl întâlnise pe Denis Dumitru, iubitul ei , cu care locuia într-o casă frumoasă, numai a lor.
Denis era un tânăr antreprenor, iar în preajma Crăciunului anului 2000 îi cere Alinei să îi ia locul într-o călătorie în China pentru achiziții pentru firmă. Alina este încântată și speriată în același timp, dar nu va merge singură ci însoțită de Luana.

Călătoria i se pare atât de fascinantă Alinei, încât nu doarme tot drumul, fiind numai cu ochii pe hublou observând frumusețea norilor dar și farmecul Moscovei- o vedea luminată de miile de beculețe și și-a promis că va ajunge cândva acolo.

În Beijing are la dispoziție numai 7 zile, așa că în timp ce ziua lucrează până la epuizare , noaptea și în puținul timp rămas, se bucură de farmecul lumii colorate în roșu, plină de dragoni și lampioane, tăiței de orez și ceai de iasomie.

Într-una din seri la un restaurant rusesc, îl întâlnește pe Marat, care era însoțit de un prieten bun de-al Luanei. Marat este un bărbat frumos iar Alina în ciuda vinovăției față de Denis, se simte atrasă de el. Deși nu vorbesc prea mult, Alina nu știa prea multă rusă, iar engleză nu știa niciunul, cei doi simt chimia dintre ei.

Trei zile, trei întâlniri, aproape 3 ore petrecute unul în compania celuilalt, cuvinte puține și nicio atingere… toate astea îi dau lumea peste cap Alinei. Marat i se pare bărbatul pe care l-a așteptat dintotdeauna, dar… nu poate rămâne lângă el.

Alina se întoarce la București, iar toate acțiunile ei vor fi guvernate de povestea ei cu Marat- era conștientă că îi lega doar un dans pe melodia ” Million alyh roz” (un milion de trandafiri) și amintirea buchetului de trandafiri roșii de la el, dar îl iubea pe Marat. El era centrul vieții ei, primul gând al dimineții.

Își anulează viața, refugiindu-se în muncă, negând orice apropiere fizică de vreun bărbat.
Poate în oricare dintre noi există un ”Marat”, nu neapărat un bărbat, cât un gând, o dorință vie.

Cum se va termina povestea lor, vă las pe voi să descoperiți. 🙂

* * *

Stilul autoarei fac din lectură una extrem de plăcută, de captivantă. Te intrigă și te îndeamnă să îi descoperi finalul, te poartă ptint-o paletă vastă de trăiri și de emoții, tocmai de aceea sunt curioasă să mai descopăr și alte cărți semnate de Natașa.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns